Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ІРАН ПОГРОЖУЄ США ВІЙНОЮ
Тегеран пригрозив відповісти військовими діями, якщо Сполучені Штати вчинять на країну напад з метою перешкодити реалізації ядерної програми. Таким є зміст заяви секретаря Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Ларіджані.

Відповідаючи на запитання про те, чи завдасть Іран удару по США, якщо Вашингтон, упевнений у «військовому» характері ядерної програми Тегерана, атакує першим, посадовець зауважив, що «військові дії спричиняють аналогічну відповідь».
Раніше Ларіджані попередив, що Іран позитивно відповість на пропозицію США розпочати офіційні переговори, проте не пристане на жодні попередні умови. Він пояснив: вимоги, що їх висуває Вашингтон перед початком переговорів, зокрема щодо зупинення збагачення урану, є неприйнятними.
Іран ладен обговорювати умови припинення збагачення урану, якщо Рада безпеки ООН закриє досьє за його ядерною програмою. Днями прем'єр-міністр країни Манучер Моттакі підтвердив, що Тегеран і далі наполягатиме на своєму праві використовувати ядерні технології в мирних цілях, проте буде відкритий для діалогу.
Нагадаємо, що 21 лютого збіг термін ультиматуму РБ ООН, висунутого з приводу іранської ядерної програми. Ухвалена 23 грудня 2006 року резолюція зобов'язувала Іран припинити збагачення урану і втілення всіх проектів з виробництва і запуску ядерних боєголовок. Документом заборонено імпорт і експорт речовин і технологій, пов'язаних з ядерними технологіями і системами доправлення ракет. Крім того, згідно з резолюцією мають бути заморожені активи осіб й організацій, причетних до іранської ядерної програми.
Тепер члени РБ ООН готують іншу резолюцію, яка, за задумом Вашингтона, має посилити санкції проти Ірану за його відмову зупинити роботи із збагачення урану.
також у паперовій версії читайте:
  • ПЕНТАГОН ВИЗНАВ: В ІРАКУ — ГРОМАДЯНСЬКА ВІЙНА
  • У ПАЛЕСТИНСЬКІЙ АВТОНОМІЇ БУДЕ НОВИЙ УРЯД
  • ЧЕХІЯ: ПРИСТРАСТІ ЗА ПРО
  • ДРУГЕ ЖИТТЯ ПІСЕНЬ В'ЯЗНІВ
  • ЗІЗНАННЯ «АВТОРА» ТЕРАКТІВ 11 ВЕРЕСНЯ
  • ВАШИНГТОН-ПЕКІН: ТОРГОВЕЛЬНА «ВІЙНА» ТРИВАЄ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».