Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
РОЗМОВИ, ПЕРЕМОВИ...
Президент України Віктор Ющенко назвав корисною розмову, що відбулася у середу, з Прем'єр-міністром України Віктором Януковичем і Головою Верховної Ради Олександром Морозом.

Віктор Ющенко повідомив, що були обговорені національні пріоритети, які можуть нормалізувати відносини між трьома інституціями. За його словами, сторони домовилися сформувати робочу комісію для вдосконалення системи влади, що вноситиме свої напрацювання, в тому числі стосовно змін до Конституції України.
«Є розуміння, що це — складний процес, для якого потрібна витримка і цінування національних пріоритетів»,— зауважив Президент. Далі має бути сформована комісія з народних депутатів, співголовами якої могли б бути керівники парламенту, уряду та Президент.
Віктор Ющенко повідомив, що сторони повернуться і до контролю за реалізацією положень Універсалу національної єдності, котрий був підписаний влітку 2006 року. Спеціальна комісія сформулює формат певних першочергових пунктів, які потребують узгодження трьох інституцій, — зазначив Віктор Ющенко.
За словами глави держави, буде створено Національну раду стратегічного розвитку України, що опрацьовуватиме завдання стратегічного характеру, в тому числі європейської інтеграції.
Під час зустрічі йшлося про внесення змін до бюджету. «Сторони обіцяли за підсумками першого кварталу 2007 року внести зміни до бюджету, які передбачають серйозне збільшення мінімальних зарплат і пенсій»,— висловив думку Віктор Ющенко.
За його словами, підвищення відбудеться в квітні, липні та жовтні цього року.
Президент України констатував, що було врегульовано питання стосовно міністра закордонних справ.
З приводу інших питань, які обговорювались під час зустрічі керівників української держави, Президент сказав, що сторони обговорили питання про врегулювання роботи НКРЕ, РНБО та Державного управління справами: «Здається, що ми окреслили шлях урегулювання цих питань».
У свою чергу, Прем'єр-міністр Віктор Янукович після зустрічі з Віктором Ющенком зазначив, що вони з Президентом порозумілися і ухвалили рішення створити спільну комісію з представників Верховної Ради, Секретаріату Президента і уряду, яка напрацює пропозиції щодо балансу гілок влади в Україні і внесе їх на розгляд Верховної Ради.
Водночас Прем'єр наголосив, що за результатами наради з главою держави зроблено спільні висновки стосовно того, що нині всі інституції влади мають працювати разом задля стабілізації політичної й економічної ситуації в країні.
На думку Прем'єр-міністра, досягнуті домовленості передбачають повернення двох опозиційних фракцій до роботи в парламенті.
Водночас він підкреслив, що «це питання — до Президента». «Якщо ми кажемо про стабілізацію в країні, Президент повинен бути над цією ситуацією»,— зазначив Прем'єр.
На думку Віктора Януковича, парламент має працювати у повному складі. «З ким він (Президент) буде в окремому випадку, залежить від нього»,— сказав Прем'єр-міністр.
також у паперовій версії читайте:
  • ОГРИЗКА ВІДКЛАЛИ
  • ТОМЕНКО — ОПТИМІСТ!
  • ДОЖИВЕМО ДО ПОНЕДІЛКА
  • ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО: «ПОКИ Я НА ПІВДНЯ ПОЇХАЛА...»
  • ЛУЦЕНКО СКАРЖИТЬСЯ
  • БУДЕ СУСПІЛЬНЕ МОВЛЕННЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».