Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«НЕЗАВЕРШЕНА СПРАВА»
Поєдинок Віталія Кличка та Олега Маскаєва таки відбудеться. Про це заявив промоутер чемпіона світу за версією WBC у надважкій вазі Денніс Раппапорт. За його словами, нігерієць Семюель Пітер пішов їм назустріч і дав згоду на проведення титульного бою Кличко— Маскаєв. Молодший брат Віталія отримав попередню домовленість про об’єднавчий бій з іншим російським чемпіоном — Миколою Валуєвим.

«Це буде найгучніший поєдинок у суперважкій вазі за останні роки. Я наполягатиму на тому, щоб бій відбувався під гаслом «Незавершена справа» через старі рахунки Олега і Кличка ще з часів любительського боксу»,— сказав Раппапорт. Приблизною датою проведення поєдинку Віталія Кличка та Олега Маскаєва називають 2 червня, місцем проведення може стати Москва. Офіційна заява щодо цієї інформації має прозвучати в найближчі два дні, після того як узгодять всі деталі зазначеного мегафайту з телеканалами і промоутерами. До речі, за інформацією сайту Boxingtalk.com, поєдинок іншого російського суперважковаговика Султана Ібрагімова проти чемпіона світу за версією WBO Шенона Брігса теж може відбутися на початку червня в російській столиці. Нині Маскаєв тренується в Каліфорнії, де, власне, проведе останній етап підготовки до поєдинку. А от Кличко-старший останнім часом перебував у Німеччині, де кілька днів тому його брат Володимир захистив титул чемпіона світу за версіями IBF та IBO.
Кличко-молодший теж, здається, наблизився до заповітної мрії — об’єднавчого поєдинку. Чемпіон світу за версією WBA в суперважкій вазі Микола Валуєв підтвердив своє бажання зустрітися з чемпіоном світу за версією IBF Володимиром Кличком. Про це він заявив у Берліні, де готується до обов’язкового захисту титулу проти Руслана Чагаєва. «Мені ставили це запитання сотні разів, і моя відповідь завжди була незмінною,— сказав Валуєв.— Звісно, рішення залежатиме від моїх менеджерів, але я готовий опинитися в одному рингу з Володимиром будь-якої миті». Валуєва розчарував виступ першого номера рейтингу IBF Рея Остіна, що призвів до його швидкої поразки. «Незважаючи на те, що вважав Кличка фаворитом, виступ Остіна мене розчарував,— зауважив російський суперважковаговик.— Із перших секунд бою він вирішив ігнорувати сильні сторони Кличка. Він думав, що Володимир може потужно вдарити лише правою рукою, саме тому швидка поразка не стала несподіваною». «Моєю наступною метою цього року є проведення поєдинку проти Миколи Валуєва, котрий також говорить, що готовий до поєдинку зі мною. Проте з усіх проблем найбільшою є те, що Дон Кінг — основний учасник переговорного процесу,— зазначив Володимир Кличко.— Тож я переконаний, що промоутер Валуєва — Вілфрід Зауерланд зацікавлений, щоб його підопічний провів об’єднавчий поєдинок. 14 квітня Миколі потрібно захистити свій титул проти Руслана Чагаєва. Сподіваюсь, що він успішно впорається з цим завданням. Хочу провести бій саме проти Валуєва, оскільки він відомий і сильний суперник». Володимир також підтвердив, що хоче провести три поєдинки впродовж року. Варто зауважити, що з Валуєвим, після бою з Маскаєвим, також бажає зустрітися Віталій Кличко. Вочевидь, найбільший ажіотаж у світі мав би бій Віталія Кличка з Ленноксом Льюїсом. Та британець нещодавно вкотре заперечив ймовірність проведення цього поєдинку: «Я не маю наміру повертатися в ринг. Я дав слово і триматиму його. Хоча здивований поверненням Віталія, оскільки він раніше говорив, що якщо повернеться, то лише задля двобою зі мною». Колишній абсолютний чемпіон світу з боксу в надважкій вазі, котрий працював на двобої Кличко — Остін як коментатор каналу НВО, також поділився своєю думкою про перемогу Володимира: «Остін вийшов у ринг проти Володимира, більше думаючи про свій захист. Однак він не мав шансу з таким стилем перемогти сильного чемпіона».
Сьогодні у Києві має відбутися прес-конференція братів Кличків, на якій обидва поділяться думками щодо найближчих двобоїв.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • «ВІРТУС» ДЛЯ ЧЕМПІОНІВ
  • БЛОХІН ВИКЛИКАЄ
  • ГОСПОДАР ВИЗНАЧИТЬСЯ В УЕЛЬСІ
  • «ПОДАРУНКИ» ВІД УЄФА
  • АРГЕНТИНА ВИХОДИТЬ У ЛІДЕРИ
  • ІСПАНСЬКА ВЕРШИНА АНАНДА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».