Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПЛАЩАНИЦЯ СПЕЦІАЛЬНО ДЛЯ НАС
До Тернополя привезли копію Туринської плащаниці, виготовлену спеціально для України. Наразі святиню виставили у Кафедральному соборі Непорочного зачаття пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви. У храмі плащаниця пробуде до 19 березня, після чого її повезуть до Львова у собор святого Юра.

За словами отця Андрія Романківа, копію реліквії було виготовлено спеціальним фотоспособом. До цього в Україну привозили копію Туринської плащаниці, виготовленої для Білорусі.
Усього у світі існує вісім копій святині, благословенних Папою Римським. Українська — остання. Дозвіл на її виготовлення дав покійний Папа Іоанн Павло ІІ, а нинішній Папа Бенедикт XVI благословив готову копію.

ДЕФІЦИТ БЮДЖЕТУ «НЕ ДРУЖИТЬ» З ПІДВИЩЕННЯМ СОЦІАЛЬНИХ СТАНДАРТІВ
Президент України передав до Верховної Ради новий варіант законопроекту про внесення змін до закону про державний бюджет-2007 для збільшення розмірів мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму.

Керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента Олександр Шлапак поінформував, що поданий законопроект ураховує всі показники соціальних стандартів, запропоновані урядом. Водночас він передбачає збільшення соціальних стандартів за рахунок додаткових джерел доходів — але в жодному разі не шляхом зростання бюджетного дефіциту. «Єдине, в чому залишаються принципові розбіжності між нами і урядом,— це питання відповідних компенсаторів»,— наголосив економіст. Він повідомив, що Віктор Ющенко та Секретаріат глави держави раніше пропонували Прем'єр-міністрові, Міністерству фінансів, профільному комітету Верховної Ради зібратися для обговорення узгодженого законопроекту. «Президент направляє інший законопроект, оскільки співпраці з урядом з приводу доопрацювання єдиного законопроекту в нас не вийшло»,— зазначив пан Шлапак. У Секретаріаті, сповістив він, відбулася дискусія за участю провідних макроекономістів НБУ, Міністерства економіки, неурядових аналітичних інституцій щодо наслідків збільшення соціальних показників бюджету за рахунок зростання його дефіциту. Фахівці були одностайні — навіть незначне зростання дефіциту буде неприємним сигналом для зовнішнього ринку та інвесторів. За оцінками експертів, збільшення дефіциту бюджету призведе до погіршення становища України як боржника на міжнародному рівні, скорочення ресурсів для корпоративного сектора національної економіки, погіршення експертних оцінок ситуації в Україні на будь-якому рівні — в тому числі з боку МВФ, і зрештою — в разі отримання дефіциту бюджету в обсязі, пропонованому урядом, щонайменше до виправдання інфляційних очікувань.
«Ми переконані в тому, що в «тілі» бюджету є достатньо ресурсу, щоб підвищити соціальні стандарти до того рівня, який пропонується урядом — і з чим погодився Президент — і не застосовувати такий неприємний макроекономічний виклик для України, як зростання дефіциту бюджету»,— зауважив керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату.
також у паперовій версії читайте:
  • «ФЕОДОСІЙСЬКИЙ СЦЕНАРІЙ» В ОДЕСІ НЕ ПРОЙДЕ?
  • ДЕПУТАТІВ ЛЯКАЛИ РТУТТЮ
  • ТІЛО ЗАРОБІТЧАНИНА ПОВЕРНУЛОСЯ БЕЗ СЕРЦЯ І НИРОК
  • НАЙБІЛЬШЕ ОЗЕРО КРИМУ ВИХОДИТЬ З БЕРЕГІВ
  • КЕРЧ: ЗСУВ ҐРУНТУ «НАКРИВ» МІЛІЦЕЙСЬКИЙ АВТОМОБІЛЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».