Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЧИ БУДЕ ПІДПИСАНО НОВУ УГОДУ З ЄС?
Якщо Україна і Євросоюз не укладуть до 2008 року нову посилену угоду про співпрацю, то буде чинною нинішня угода.

Якщо Україна і Євросоюз не укладуть до 2008 року нову посилену угоду про співпрацю, то буде чинною нинішня угода.
Про це повідомив учора на брифінгу виконувач обов'язків директора департаменту Європейського Союзу МЗС України Ігор Дір. Він нагадав, що чинність угоди про партнерство і співпрацю між Україною та ЄС закінчується у 2008 році. «Є загальне розуміння: якщо ми не встигнемо укласти нову угоду, то угода про партнерство і співробітництво діятиме до часу укладення нової»,— сказав він, зазначивши, що наша країна і Євросоюз мають реальні шанси впродовж цього року досягти значного прогресу стосовно укладення нової угоди. За словами пана Діра, єдиним нюансом може бути питання зони вільної торгівлі, яке залежатиме від вступу України до Світової організації торгівлі.
Посадовець наголосив, що українська делегація хотіла б досягти у новій угоді реалізації принципу «політичної асоціації та економічної інтеграції».
Він зазначив, що Україна і ЄС обмінялися позиціями, що саме сторони хочуть бачити у новому документі. За його словами, стосовно багатьох елементів угоди «є нормальна спільна думка та розуміння».
Пан Дір також повідомив, що сторони домовилися провести максимальну кількість зустрічей з приводу укладення нової угоди до літа з тим, аби до вересня, коли заплановано саміт «Україна—ЄС», досягти конкретних результатів.
Як відомо, 5 березня у Брюсселі офіційно розпочалися переговори між Україною та Євросоюзом щодо нової посиленої угоди, котра має замінити чинну зараз — про партнерство та співпрацю, чинність якої завершується на початку 2008 року.

ЗА ГАЗ ТАКИ НЕ ПЛАТЯТЬ
Перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров сказав, що масового відключення від газопостачання підприємств ТКЕ боржників не буде.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив учора на брифінгу після засідання Координаційної ради з питань захисту прав споживачів при Кабінеті Міністрів.
«Ніяких масових відключень, коли страждають і ті, хто платить, і ті, хто не платить, не повинно бути, і уряд на це «добро» не дасть нікому»,— сказав посадовець.
Напередодні НАК «Нафтогаз України» заявила, що з метою виправлення критичної ситуації, що склалася у сфері розрахунків підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) за спожитий природний газ, із 14 березня почне відключення підприємств-боржників.
За даними «Нафтогазу», за підсумками січня-лютого підприємства ТКЕ сплатили лише 48% вартості одержаного газу. Загальний борг ТКЕ перед НАК «Нафтогаз України» від початку року перевищив 1,23 мільярда гривень.
Обмеження газопостачання у разі непогашення заборгованості найближчими днями обіцяли почати в Херсонській (сплачено 21% вартості спожитого газу), Дніпропетровській (33%), Закарпатській (35), Харківській (43), Вінницькій (48) і Луганській (42%) областях, а також у містах Дніпропетровськ (20%), Макіївка (43) і Кривий Ріг (40%). Підприємства ТКЕ залишатимуться відключеними від газопостачання до повного погашення наявної заборгованості.
До речі, згідно зі встановленим Кабінетом Міністрів порядком забезпечення галузей національної економіки і населення природним газом цей енергоносій всім категоріям споживачів постачатимуть лише за умови стовідсоткової сплати.
також у паперовій версії читайте:
  • ДІТИ — БЕЗ ЛЮБОВІ Й ТУРБОТИ
  • У СТОЛИЦІ НА ЗАРОБІТЧАН НЕ «ПОЛЮВАТИМУТЬ». НАРАЗІ
  • ДО НАС ПРИЇХАВ ПАКО РАБАНН
  • ЧЕРГОВИЙ ЗАПОВІДНИК «ДЕРИБАНЯТЬ»
  • РЕГІОНАМ ДАЛИ МІСЯЦЬ, ЩОБ ВИЗНАЧИТИСЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».