Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
СІМНАДЦЯТЬ МИТТЄВОСТЕЙ ВЕСНИ
Парламентська опозиція вимагає від антикризової коаліції виконання 17 вимог. Як передає кореспондент УНІАН, про це вчора на засіданні Верховної Ради заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

За її словами, в цих вимогах передбачається наведення ладу з тарифами, підвищення заробітної плати і пенсій, затвердження нової Конституції, припинення ухвалення лобістських законів.
Пані Тимошенко заявила, що «17 умов є ультиматумом цій владі», якщо антикризова коаліція не прийме ці вимоги, то «ми діятимемо адекватно».
Лідер БЮТ також нагадала слова Голови ВР Олександра Мороза щодо можливого збільшення антикризової коаліції до 300 народних депутатів. Вона повідомила, що антикризова коаліція почала «ретельнішу роботу з депутатами — залякують їхніх дітей, пропонують хабарі й на базі цього збираються сколотити компашку в 300 голосів». Як наслідок — «міняти Конституцію, ухвалювати без права вето Президента всі закони. Це є, практично, система державного перевороту»,— стверджує політик.
У відповідь спікер наголосив, що будь-які зміни до Конституції мають здійснюватися «тільки в межах і за правилами, визначеними Конституцією».
Він зазначив, що «про цю новацію (йдеться про підкуп народних депутатів антикризовою коаліцією — УНІАН) я вперше чую».
«Звичайно, треба мати уяву і фантазію, щоб це говорити», вважає пан Мороз.
За його словами, коли він говорив про 300 народних депутатів, котрі працюватимуть в парламенті, то мав на увазі тих, «нормально орієнтованих на роботу парламенту депутатів, котрі входять до опозиції». Йдеться «якраз про розумних людей, яким набрид деструктив, набридли постійні конфронтації, які нічого не дають для суспільства, держави, для парламенту зокрема»,— сказав спікер.
Він підкреслив, що «хотів би заспокоїти — парламент витримає ці випробування і після спланованих неадекватних катаклізмів значна частина депутатів, котрі втомилися від деструктиву, приєднаються до коаліції й будуть працювати, в тому числі над змінами до Конституції».
Урешті-решт, після консультацій лідерів фракцій та чергового обміну заявами-звинуваченнями фракції «Наша Україна» і блоку Юлії Тимошенко вирішили піти з сесійної зали Верховної Ради і не брати участі в пленарних засіданнях.
Як наголосила Юлія Тимошенко, під час консультацій представники опозиції висловили коаліції чіткі вимоги для того, аби вивести Україну з глибокої кризи: «Але це була розмова сліпих з глухими».
За словами лідера БЮТ, під час зустрічі Голова Верховної Ради України Олександр Мороз і представники антикризової коаліції чітко задекларували, що їх ці умови не цікавлять. Тим самим, зауважила лідер БЮТ, нині робиться все, аби парламент перетворити на «станок зі штампування рішень», потрібних лише команді Прем’єр-міністра Віктора Януковича.
Вона також зауважила, що антикризова коаліція планує відвести увагу від конституційної кризи, пропонуючи громадянам законопроекти, які не вирішать проблем.
Зокрема, за словами пані Тимошенко, коаліція має намір поточного тижня розглянути законопроекти, якими частково будуть підвищені пенсії й зарплати, а також законопроект щодо тарифів на житлово-комунальні послуги.
«Вони планують кинути кістку і робитимуть вигляд, що питання вирішені»,— вважає лідер БЮТ. При цьому вона наголосила, що доти, доки антикризова коаліція не зверне увагу на вимоги опозиції, фракція БЮТ і «Наша Україна» не братимуть участь в пленарних засіданнях ВР.
також у паперовій версії читайте:
  • ЛУЦЕНКА ЗВІЛЬНЕНО
  • ПЕРЕБІЖЧИКИ ОБ’ЄДНАЛИСЯ
  • БЮТ І «НУ» ПІДПИСАЛИ СПІЛЬНУ ЗАЯВУ
  • «ДІРКУ ВІД БУБЛИКА ВАМ!»
  • КОРОЛЬ ЗАЧЕКАЄ
  • СЬОГОДНІ ПРАВОВИХ ПІДСТАВ НЕМАЄ. А ЗАВТРА?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».