Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ДУЕЛЬ «ПОРАНЕНИХ ЗВІРІВ»
Матч між «Барселоною» та «Реалом» став найзахопливішим поєдинком у Європі в ці вихідні. Обидві команди, демонструючи відкритий футбол, нагадали, що вміють не тільки оборонятися, а й атакувати. Цікавим було й протистояння між «Інтером» та «Міланом». Підопічні Роберто Манчіні, здобувши вольову перемогу, залишаються єдиною командою у Серії А, яка не зазнала гіркоти поразок у нинішній першості. Крім того, стартував чемпіонат Росії, у якому дебютував екс-донеччанин Анатолій Тимощук.

Чемпіонат Іспанії, 26 тур
Чергове «ель-класико» між «Барселоною» та мадридським «Реалом» перетворилося на справжнє футбольне свято. Глядачі, які прийшли на «Камп Ноу», стали свідками драматичної боротьби та фантастичної нічиєї — 3:3.
Хоч би на якому місці перебували «Барселона» та «Реал», їхні матчі завжди збирають повен стадіон уболівальників і приваблюють мільйони телеглядачів. Протистояння цих двох команд бере свій початок у 1902 році. Саме тоді щойностворений «Реал» зіграв свій перший поєдинок з «Барселоною», якій на той час виповнилося три роки, і програв з рахунком 1:3. Так зародилося найбільше протистояння двох іспанських грандів. Цього сезону клуби вже зустрічалися в рамках сьомого туру чемпіонату країни. Тоді перемогу на «Сантьяго Бернабеу» здобув «Реал» завдяки голам Рауля та Ван Ністелроя. Безумовно, шанувальники каталонців очікували реваншу на домашній арені. Обидва клуби перебували в однаковому психологічному стані, адже синхронно «вилетіли» з розіграшу Ліги чемпіонів, тож перемога в цьому двобої була ще однією нагодою реабілітуватися перед уболівальниками.
Команди вийшли на поєдинок у бойових складах і одразу після стартового свистка кинулися в атаку в шаленому темпі. Ініціативу захопив «Реал» і вже на п’ятій хвилині зустрічі відкрив рахунок. Ігуаїн одержав м’яч на лівому фланзі і зробив простріл у штрафний майданчик. Тюрам перервав цю передачу, але невдало відбив м’яч прямо на Рууда Ван Ністелроя, який скористався «подарунком» і завдав сильного удару в правий верхній кут воріт Вальдеса. «Барселона» відразу мобілізувалась і кинулася відігруватися. Буквально за шість хвилин каталонцям це вдалося. Затяжна атака «Барселони», яку кілька разів переривали захисники «Реала», завершилася філігранним пасом Ето’О на Мессі. Аргентинець увірвався у штрафний майданчик правим флангом і спокійно переграв Касільяса. Але «Камп ноу» радів недовго: уже в наступній атаці футболісти столичного клубу вдруге вийшли вперед. Ван Ністелрой, отримавши м’яч на високій швидкості, виконав передачу на Гуті. Півзахисник увійшов у штрафний майданчик, де його збив Олегера. У підсумку — пенальті та жовта картка порушникові. До м’яча підійшов Ван Ністелрой і записав на свій рахунок дубль. Однак на 28-й хвилині господарям вдалося вдруге зрівняти рахунок. Роналдіньйо вдарив з кута штрафного майданчика, Касільяс впорався з цим, але м’яч відскочив до Мессі, який потужним ударом під поперечину знову змусив радіти рідних уболівальників.
Після цього гравці ні на хвилину не знизили темпу аж до перерви, перед якою з поля за грубу гру вилучили Олігера. Звісно, це позначилося на діях каталонців: у другому таймі вони грали обережніше. Натомість мадридці на 73-й хвилині втретє вийшли вперед. Гості заробили стандарт на правому фланзі. Гуті виконав подачу в штрафний майданчик, де Серхіо Рамос нав’язав боротьбу Пуйолю та потилицею відправив м’яч під поперечину. Після цього здалося, що «Реал» переможе каталонців удруге в нинішньому сезоні. Можливо, так і сталося б, якби в складі його суперників не було Ліонеля Мессі. На першій доданій хвилині аргентинець блискучим сольним проходом обіграв трьох захисників «Реала» та пробив у правий кут воріт — нічия 3:3. У підсумку обидві команди зіграли на користь «Севільї», яка мала змогу збільшити відрив від переслідувачів. Проте суперник «Шахтаря» в Кубка УЄФА примудрився програти «Гімнастику» з рахунком 0:1.
Результати матчів туру: «Барселона» — «Реал» — 3:3, «Леванте» — «Вільяррел» — 0:2, «Осасуна» — «Валенсія» — 1:1, «Атлетико» — «Депортиво» — 2:0, «Реал Сосьєдад» — «Мальорка» — 3:1, «Бетис» — «Сарагоса» — 1:1, «Гетафе» — «Рекреативо» — 1:1, «Гімнастик» — «Севілья» — 1:0, «Сельта» — «Атлетик» — 1:1, «Расинг» — «Еспаньол» — 1:1.

Італія, 28 тур
В Італії міланське «класико» також удалося на славу. У першому таймі команди довго придивлялися одна до одної. Небезпечні моменти почали виникати після двад-цятої хвилини. Спочатку нападник «Мілана» Креспо двічі мав нагоду відкрити рахунок, але обидва рази його ударам не вистачило влучності. Наприкінці тайму, коли «Інтер» заволодів ініціативою, «Мілан», досить несподівано, відкрив рахунок. Роналдо отримав м’яч поблизу штрафного майданчика суперника, перемістився в центр і потужним ударом забив гол.
У другому таймі «Інтер» пішов уперед, проте досить довго у підопічних Манчіні не ладналося в атаці. Тільки після виходу Круза номінальні господарі зрівняли рахунок: аргентинець забив уже на тридцятій секунді свого перебування на полі. Він відзначився після прострілу Ібрагімовича з правого флангу. А за п’ятнадцять хвилин Круз зробив відмінну передачу на Ібрагімовича в центр штрафного майданчика і швед відправив м’яч у ворота — 2:1 на користь «Інтера».
Результати матчів туру: «Рома» — «Удінезе» — 3:1, «Аталанта» — «Парма» — 1:1, «К’єво» — «Мессіна» — 1:1, «Емполі» — «Ліворно» — 2:2, «Інтер» — «Мілан» — 2:1, «Палермо» — «Фіорентина» — 1:1, «Реджина» — «Лаціо» — 2:3, «Сієна» — «Асколі» — 0:1, «Торіно» — «Катанья» — 0:0, «Сампдорія» — «Кальярі» — 1:1.

Німеччина, 25 тур
Схоже на те, що лідер чемпіонату — «Шальке» ніяк не може впоратися з психологічним навантаженням, адже гельзенкірхенці фактично цілком втратили свою перевагу над конкурентами. Ще три тури тому складалося враження, ніби вони без особливих труднощів здобудуть чемпіонство, проте вже четвертий тур поспіль підопічні Сломки йдуть з поля без перемоги. Цього разу в поєдинку з «Ганновером» зафіксована нічия — 1:1.
«Штутгарт», який перед звітним туром був на третьому місці, також не виборов перемоги. «Шваби» в себе вдома жодного разу не змогли вразити ворота «Вольфсбурга». «Вовки», щоправда, результативністю також не порадували. Таким чином, «Шальке» і «Штутгарт» дали «Вердеру» і «Баварії» чудові шанси істотно поліпшити свої позиції в турнірній таблиці, але жодна з вищеназваних команд своїм шансом не скористалася. «Баварія» на своєму полі не спромоглася здолати той-таки «Вердер», зігравши з бременцями внічию з рахунком 1:1.
Результати матчів туру: «Майнц» — «Армінія» — 1:0, «Нюрнберг» — «Айнтрахт» — 2:2, «Бохум» — «Боруссія» Д — 2:0, «Боруссія» М — «Герта» — 3:1, «Баварія» — «Вердер» — 1:1, «Гамбург» — «Байєр» — 0:0, «Ганновер»-96 — «Шальке» — 1:1, «Штутгарт» — «Вольфсбург» — 0:0, «Енергі» — «Алеманія» — 0:2.

Росія,1 тур
Екс-капітан донецького «Шахтаря» Анатолій Тимощук дебютував у складі пітерського «Зеніту», вийшовши зі стартових хвилин на поєдинок з раменським «Сатурном». Гравець збірної України провів на полі всі дев’яносто хвилин, щоправда, нічим особливим не запам’ятався. Господарі уникнули поразки завдяки забитому м’ячу на другій доданій арбітром хвилині у виконанні турецького легіонера команди Фатіха Текке. «Спартак» у московському протистоянні переграв «Динамо», а ЦСКА, як і належить чемпіонові, упевнено переміг казанський «Рубін». Столичний «Локомотив» не здолав команду українського фахівця Павла Яковенка — краснодарську «Кубань». Команди зіграли внічию — 0:0.
Результати всіх матчів туру: «Луч-Енергія» (Владивосток) — ФК «Москва» — 0:1, «Томь» (Томськ) — «Спартак» (Нальчик) — 2:0, «Крилья Совєтов» (Самара) — «Хімки» (Московська обл.) — 1:0, «Зеніт» (Санкт-Петербург) — «Сатурн» (Московська область) —1:1, ЦСКА (Москва) — «Рубін» (Казань) — 3:1, «Динамо» (Москва) — «Спартак» (Москва) — 0:1, «Амкар» (Пермь) — «Ростов» (Ростов-на-Дону) — 3:1, «Кубань» (Краснодар) — «Локомотив» (Москва) — 0:0.

Кубок Англії, 1/4 фіналу
Результати матчів: «Челсі» — «Тоттенхем» —3:3, «Блекберн» — «Манчестер сіті» — 2:0, «Мідлсбро» — «Манчестер юнайтед» — 2:2, «Плімут» — «Вотфорд» — 0:1.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ЦІНА ДЕСЯТОГО МІСЦЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».