Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
У ПАРЛАМЕНТІ — БЕЗ «МОБІЛОК» І МЕГАФОНІВ
Партія регіонів пропонує заборонити депутатам користуватись у сесійній залі мегафонами, телефонами та іншими звуковими приладами.

Про це йдеться в проекті постанови «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо дотримання дисципліни та норм депутатської етики на пленарних засіданнях)», внесеному до парламенту «регіоналами» Валерієм Бевзенком і Миколою Комаром.
Зокрема, проектом пропонується заборонити депутатам вносити до зали засідань парламенту і використовувати під час проведення пленарних засідань «будь-які технічні засоби (прилади звукового й психогенного впливу), хімічні та біологічні речовини, а також інші предмети, які можуть завдати шкоди здоров’ю депутатів, спричинити психоемоційні розлади або спровокувати серцеві напади і загострення хронічних захворювань».
Відповідно до проекту, на пленарному засіданні народний депутат не має перешкоджати викладенню або сприйняттю виступу (вигуками, оплесками, вставанням, розмовами по мобільному телефону тощо), вживати образливі висловлювання та непристойні слова, закликати до незаконних дій. Депутат має утримуватися від дій, що можуть спричинити пошкодження або знищення майна, яке забезпечує діяльність Верховної Ради.
Якщо депутат своєю поведінкою заважає проведенню засідання ВР, передбачається, що головуючий закликає його до порядку. Після повторного порушення депутатом дисципліни протягом дня головуючий за згодою більшості депутатів від конституційного складу без обговорення може вимагати від депутата залишити залу до кінця засідання.
Якщо депутат, стосовно якого було ухвалене таке рішення, відмовляється залишити залу, головуючий припиняє засідання або дає розпорядження Службі парламентського пристава (ця інституція — також нововведення проекту) про негайне примусове виведення порушника із зали.

ГІРНИКИ «НАРОДИЛИСЯ В СОРОЧКАХ»...
Шахта «Суходільська-Східна» ВАТ «Краснодонвугілля» на Луганщині відновить роботу лише після повного обстеження і перевірки на газ усіх вибоїв, повідомляє Укрінформ із посиланням на прес-службу територіального управління.

«Четверо потерпілих гірників буквально «народилися в сорочках» і наразі їхній стан — задовільний. Викид газу становив три тисячі кубометрів, а вугілля — приблизно 100 тонн»,— сказала прес-секретар теруправління Держгірпромнагляду Ольга Негребенко.
За її словами, зараз копальня не працює. Спеціальна комісія луганського теруправління Держгірпромнагляду на чолі з заступником начальника Віктором Стебліним почала перевірку на загазованість усіх вибоїв. Під час цієї роботи буде виявлено й усунуто порушення, спричинені викидом вугілля, що стався 10 березня.
Цього дня на «Суходільській-Східній» лихо трапилося під час виймання вугілля комбайном. У верхній частині 36-ї західної лави, де стався викид, перебувало вісім гірників. Двоє з них опинилися в епіцентрі викиду, ще одного шахтаря присипало вугіллям, одного травмовано вибуховою хвилею. Та на щастя, усі живі й без серйозних травм.
Загалом під землею на момент викиду перебувало 53 особи.
також у паперовій версії читайте:
  • УЖГОРОД: «ДАЙТЕ СПОКІЙ ШЕВЧЕНКОВІ!»
  • СТРАЙКАРІ ПОГРОЖУЮТЬ РОЗРІЗАТИ СОБІ ВЕНИ
  • МАРІУПОЛЬ: «РОЗБІРКИ» ЗІ СТРІЛЯНИНОЮ
  • «ПРИМУСОВИЙ НАРКОТИК» У КВАРТИРАХ
  • ОДЕСЬКИХ ВАНДАЛІВ ЗАТРИМАНО. А ЗАМОВНИКІВ?..

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».