Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПЕРЕМОГА ОДНІЄЮ ЛІВОЮ
У німецькому Мангеймі відбувся поєдинок за звання чемпіона світу з боксу за версіями IBF та IBO між володарем титулу українцем Володимиром Кличком і американцем Реєм Остіним. Цей двобій викликав величезний інтерес з боку німецьких прихильників таланту братів Кличків. Усі квитки на шістнадцятитисячну арену в Мангеймі розкупили задовго до дня проведення бою.

За кілька днів до початку поєдинку в іншому німецькому місті Гайдельберзі відбулася заключна прес-конференція, де Остін у сміливій формі висловив своє ставлення до українського боксера. « У Кличка немає характеру справжнього бійця,— заявив американець.— У нього «кришталеве» підборіддя. Я збираюсь його нокаутувати. Востаннє, коли Кличко був у рингу з хлопцем, котрий важив стільки ж, як і я, а це був Сем Пітер, Володимир тричі падав на підлогу. Коли я прилетів до Німеччини, то йшов дощ,— продовжив Остін на прізвисько «людина дощу».— Це гарна прикмета для мене. Кличко впаде на долівку рингу. Це станеться швидко. Я маю чудовий план. Мені залишається лише втілити його в життя». Володимир Кличко вирішив не дискутувати з американським боксером, а розставити всі крапки над «і» під час двобою.
Першим під гомін трибун переповненої арени в рингу з’явився Остін. Він намагався виглядати незворушним, але по-справжньому почав хвилюватися за кілька хвилин, після того як під шалені овації німецьких шанувальників боксу, серед яких був відомий німецький тренер Франц Беккенбауер, публіка вітала появу Володимира Кличка. Українець з’явився під композицію американської групи Red Hot Chili Peppers, що супроводжувалася ударами справжнього коваля, котрий на спеціально спорудженій сцені кував молотом перші літери прізвища Кличка. Ефектно зроблене шоу ідеально підходить прізвиську українця — «доктор сталевий молот». Після виконання американського та українського гімнів (український виконувала Руслана, переможниця Євробачення) поєдинок почався.
Бій розпочався з розвідки. Обидва боксери не поспішали. Було очевидно, що вони шукають оптимальний варіант для атаки. Проте українцю в першій трихвилинці вдалося двічі дістати лівою рукою голову Остіна. Американець намагався йти в клінч. У другому раунді Володимир почав частіше застосовувати удари лівою рукою, постійно тримаючи американця у напруженні. Напередодні бою Емануель Стюард, тренер Кличка, заборонив Володимирові зближуватися з суперником. Однак на початку раунду він порушив настанову тренера і замість розплати здобув перемогу. Кличко притиснув Остіна в кут рингу і провів прямий лівою рукою в голову Остіна, після чого ще два бічних цією ж лівою. «Людина дощу» застиг, як і в однойменному голлівудському фільмі. Через сім секунд Остін піднявся, але суддя вирішив спинити бій. Для Володимира ця перемога стала 48-ю (43-я нокаутом) у його професійній кар’єрі. Тепер він чекатиме пропозицій на проведення бою за об’єднання титулів чемпіона світу.
«Я відповідально підійшов до цього поєдинку. Це — успіх усієї команди. Я налаштовувався на те, щоб перемогти достроково, однак не очікував, що двобій буде таким легким. Та я не обирав собі суперника. Цей бій був обов’язковим захистом чемпіонського титулу. Я мав провести поєдинок проти Рея Остіна і я це зробив. Тепер хочу провести двобій за об’єднання поясів чемпіонів світу. Немає ніякого значення, хто буде моїм наступним суперником. Головне, щоб він володів титулом чемпіона світу. Особисто хочу провести поєдинок із Миколою Валуєвим. Він також хоче двобою зі мною. Але ви не можете собі уявити, наскільки складно зробити цей двобій реальним, бо з Доном Кінгом важко мати справу»,— заявив Володимир Кличко.
Після перемоги чемпіона світу за версіями IBF і IBO Володимира Кличка над Реєм Остіном представники промоутерської компанії K2 Promotion повідомили, що в них немає сумнівів у тому, що в наступному двобої український боксер зможе битися за об’єднання чемпіонських поясів. «Незабаром почнуться переговори як із чемпіоном світу за версією WBA Миколою Валуєвим, так і з чемпіоном світу за версією WBO Шенноном Бріггсом. Спочатку, як відомо, їм потрібно відстояти свої чемпіонські пояси»,— зазначається у заяві.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ФОРТУНА ВИЗНАЧИТЬСЯ В МАРІУПОЛІ
  • РАФАЕЛЬ І УЛЕ-ЕЙНАР: ШЛЯХИ РОЗІЙШЛИСЯ...
  • ДЕВ’ЯНОСТО ШІСТЬ ХВИЛИН ДЛЯ «ДИНАМО»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».