Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ОБ’ЄДНАТИСЯ НАВКОЛО НАЦІОНАЛЬНИХ ПРІОРИТЕТІВ
Президент України Віктор Ющенко в ексклюзивному інтерв’ю датській газеті «Юлландс Постен» наголосив на необхідності подальшого поглиблення політичних і економічних контактів між Україною та Данією, повідомляє Укрінформ із посиланням на прес-службу глави держави.

Він наголосив, що в Україні немає місця українофобії, немає місця для тих, хто намагається розділити країну.
В. Ющенко підкреслив, що національна ідея є баченням національного вибору держави: це — єдина державна мова; недопущення подвійних стандартів у політиці, історії, культурі, мові. За його словами, національна ідея — це європейська держава.
Він зазначив, що Україна «рано чи пізно інтегрується до євроатлантичних структур». «Це відбудеться при нас, чи при інших поколіннях політиків... Мені б хотілось, щоб це зробило наше покоління політиків»,— заявив він.
Президент закликав політичні сили зрозуміти ключову істину: «Єдність, порозуміння можливі лише на базі національних пріоритетів, це те, що може об’єднати різні політичні кольори».
Виступаючи біля пам’ятника Тарасові Шевченку, глава держави високу роль відвів творчості й поетичній позиції Кобзаря. Він оцінив його величезний мистецький і художній дар, а також надзвичайну цінність персональної позиції щодо соборності й єдності України.
У покладанні квітів до пам’ятника Т. Шевченкові взяла участь лідер опозиції Юлія Тимошенко, мер Києва Леонід Черновецький, віце-прем’єр-міністр Дмитро Табачник, в. о. міністра закордонних справ Володимир Огризко, міністр оборони Анатолій Гриценко, секретар РНБОУ Віталій Гайдук, голова Верховного Суду Василь Онопенко, голова ЦВК Ярослав Давидович, інші високопосадовці.
На церемонії були присутні народні депутати від БЮТ і «Нашої України», а також представники непарламентських партій націонал-демократичного спрямування.
Крім того, були присутні близько 1 тис. прихильників БЮТ і «НУ», які стояли з прапорами біля пам’ятника.
Представників КПУ, СПУ, ПСПУ не пустили на територію парку, де проходила церемонія.
Не змогли потрапити до парку й представники Української республіканської партії, які під час виступу В. Ющенка за допомогою мегафона закликали правоохоронців пропустити їх на свято й скандували: «Ганьба!»

«ЧАС ПЛИНЕ»
Дерево, скло і пісок зуміла поєднати у своїй творчості Ганна Іванова, випускниця Харківської державної академії дизайну і мистецтв.

У цьому можна переконатися, відвідавши виставку «Час плине», що відкрилась у Муніципальній галереї. До експозиції увійшли двадцять дивовижних скульптурних об’єктів, створених, за оцінкою фахівців, у найкращих традиціях класичного авангарду. Ось, приміром, символічний портрет Часу: пісочний годинник, умонтований у млинове колесо, а поряд — той же пісочний годинник у формі скляної риби. Або взяти композицію «Райський сад», де на деревах скляні плоди, що дзвенять від дотику...
Це — друга персональна виставка робіт молодого автора. На попередній виставці під назвою «Драбина» Г. Іванова продемонструвала втілену в дереві модель пізнання світу «зі сходинки на сходинку».
З 20 березня роботи Г. Іванової будуть виставлені в столичній галереї «Триптих». Між іншим, там вони розміщуватимуться разом із роботами педагога Ганни, заслуженого діяча мистецтв України, професора Харківської державної академії дизайну і мистецтв Олександра Рідного. Створені ним скульптурні зображення фантастичних гламурних істот уособлюють почуття, що відповідають назві виставки: «Березнева маячня».
також у паперовій версії читайте:
  • ХОЧЕШ У СТОЛИЦЮ? ПЛАТИ!
  • ПОРТРЕТИ КОБЗАРЯ — ШОВКОМ І МУЛІНЕ
  • УСПІШНИЙ «ТРАЛ»
  • УКРАЇНА І ТУРЕЧЧИНА ОСВОЮЮТЬ КОСМОС
  • Є ТАКА НАЦІОНАЛЬНІСТЬ «РУСИН»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».