Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
КУБОК УЄФА: В МЕЖАХ ДОСЯЖНОГО?
Поєдинок 1/8 фіналу Кубка УЄФА, який через проблеми «Севільї» з телевізійними правами можна було побачити безпосередньо на стадіоні «Рамон Санчес Пісхуан» (трансляції не вели навіть на Іспанію), приніс несподівану і від того ще приємнішу сенсацію. Чемпіони України футболісти донецького «Шахтаря» у протистоянні з чинним володарем Кубка УЄФА і Суперкубка Європи, лідером Прімери здобули нічию з рахунком 2:2, хоча до останніх хвилин зустрічі прихильники гірників сподівалися на більше.

Склад донеччан здивував навіть багатьох їхніх прихильників: здалося, що головний тренер Мірча Луческу обрав надмірно (як для виїзного поєдинку) атакувальний варіант. Шуст отримав звичне місце у воротах, у захисті розташувалися Шевчук, Чигринський, Хюбшман і Срна, перед центральними захисниками — Дуляй; Елано, Матузалем і Фернандіньйо були покликані допомагати двом форвардам — Брандао і Бєліку.
У команді Хуанде Рамоса суттєвою була лише одна втрата, але ж яка! Після гри наставник севільців пояснив відсутність головного голеадора Канута проблемами зі стопою, мовляв, малійському форвардові надали час для відновлення, оскільки в разі надмірних навантажень він не зможе виходити на поле протягом довшого часу. Можливо, коли б Рамос знав про ті проблеми, що виникнуть у його команди в протистоянні з «Шахтарем», то заощадити сили нападника вирішив би в іншій зустрічі, приміром, завтра в матчі з аутсайдером іспанської першості «Гімнастіком». Із перших хвилин на поле домашньої арени вийшли голкіпер Палоп і польові гравці Наварро, Алвес, Дуда, Поульсен, Кержаков, Ескюде, Навас, Пуерта, Марті й Альфаро.
Матч розпочався очікувано — з атак господарів. На п'ятій хвилині російський новачок севільців Олександр Кержаков переконливо впав у штрафному майданчику, а молодий угорський рефері Віктор Кассаї вказав на одинадцятиметрову позначку. Вирок виконав Марті, але господарі на цьому не заспокоїлися. Результатом наступного штурму став постріл того ж Марті в стійку.
П'ятихвилинка активності гостей закінчилася голом. У середині першого тайму після розіграшу кутового Матузалем низом відправив м'яч поблизу одинадцятиметрової позначки, хтось із гірників відпасував під удар за межі штрафного майданчика, постріл було заблоковано, та високу траєкторію польоту м'яча першим розгадав чеський захисник донеччан Томаш Хюбшман, який з кута воротарського майданчика знайшов шпарину між ближньою стійкою і голкіпером Палопом — 1:1!
У першому таймі забитих м'ячів більше не було, а після перерви контратаки «Шахтаря» стали ще небезпечнішими, і на 60-й хвилині Олексій Бєлік з лівого флангу увірвався до штрафного майданчика і змусив Алвеса порушити правила. Матузалем чітко виконав пенальті, й переможний рахунок 2:1 протримався аж до 88-ї хвилини, коли ще один 11-метровий заробив Мареска, котрий вийшов на заміну. Італійський нападник зафіксував остаточний результат — 2:2. Отже, за тиждень у Донецьку буде ще цікавіше!
Решта перших зустрічей 1/8 фіналу закінчилася так: «Ланс» — «Байєр» 2:1, «Маккабі» (Хайфа) — «Еспаньйол» 0:0, «Ньюкасл» — АЗ 4:2, «Сельта» — «Вердер» 0:1, ПСЖ — «Бенфіка» 2:1, «Рейнджерс» — «Осасуна» 1:1, «Брага» — «Тоттенгем» 2:3.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • ВИПРОБУВАННЯ ОСТІНИМ
  • РАФ ІДЕ КРАСИВО
  • ОСТАННІЙ ЖЕРЕБ ЧЕМПІОНСЬКОЇ ЛІГИ
  • ЗА КРОК ДО ФІНАЛУ
  • ДЕМІ, ТИ ПОМИЛЯЄШСЯ
  • ПЕРЕМОЖЦІ Й НЕВДАХИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».