Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЖІНОЧИЙ ОСТРІВ

Нагадаємо: згідно із законами, що діють в Ірані, жінкам заборонено з'являтися на очах у незнайомих чоловіків у «надто відкритому» одязі. Наразі мешканки цієї країни можуть викупатися у звичайному купальнику лише на кількох пляжах, де передбачені «жіночі сектори». Крім того, в деяких містах обладнано «жіночі парки», де жінкам дозволено прогулюватися в європейському одязі. Нещодавно «прекрасна стать» відстояла права відвідувати стадіони і водити машини.
Однак поліція Ірану зобов'язана заарештовувати жінок, одяг яких не відповідає ісламській моралі: хиджаб пов'язаний недостатньо туго, піджак дуже облягає фігуру, а укорочені брюки дають змогу бачити частину тіла. Порушниць можуть оштрафувати на суму, еквівалентну $50, або навіть посадити до в'язниці на два місяці.
Не дуже туго пов'язані шарфи на голові, що дозволяють продемонструвати модну зачіску, і вкорочені облягаючі верхні накидки стали символом соціальних свобод, що поширилися в країні за попереднього реформаторського уряду, вважає нинішня влада, повідомляє travel.ru.


УПІЙМАНО ВЕЛЕТЕНСЬКОГО КАЛЬМАРА
Новозеландські рибалки впіймали найбільшого кальмара за всю історію промислу. Його вага сягає 450 кілограмів. Очі — завбільшки з тарілку. Якщо приготувати з нього традиційну грецьку страву каламарі, то нарізані кільця у діаметрі зрівняються із шинами для трактора.
Аби підняти здобич на борт, рибалкам довелося попрацювати понад дві години. Замороженого велетня доправлять вченим для ретельного вивчення. За попередніми оцінками експертів, цей морський мешканець належить до колосальних кальмарів (Mesonychoteuthis hamiltoni). Ці створіння можуть занурюватися на глибину до двох кілометрів і вважаються надзвичайно активними й агресивними тваринами.
Уперше екземпляр Meso-nychoteuthis hamiltoni впіймали 2004 року в морі Роса біля берегів Антарктики. Проте той кальмар важив лише 150 кг, повідомляє Utro.ua.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ФАКТ
  • ЗНАХІДКИ
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».