Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
У ДВІ КОЛОНИ — ШИКУЙСЬ!
У разі проведення дострокових парламентських виборів «Наша Україна» та БЮТ йтимуть двома окремими колонами, проте однією командою.

Про це заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко під час зустрічі з українською громадою, що відбулася в приміщенні американського конгресу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Вашингтоні.
За словами лідера БЮТ, значні зусилля обох політичних сил за таких умов буде зосереджено на тому, щоб «усі демократичні та патріотичні партії об'єдналися в єдину згуртовану команду». Вона висловила готовність надати місця в списку представникам партій, що набрали менш як три відсотки голосів під час минулих парламентських виборів.
Юлія Тимошенко запевнила аудиторію у непохитності умов угоди про об'єднану опозицію, що була 24 лютого підписана «Нашою Україною» та БЮТ.
Аналізуючи проблеми, що стоять нині перед суспільством, політик наголосила на загрозах енергетичній безпеці України. Зокрема, вона заявила про те, що наступного сесійного тижня оприлюднить матеріали, які свідчать про розгортання нового «проекту зазіхань на українську енергетичну власність». Особливе занепокоєння, за словами пані Тимошенко, в опозиційній фракції українського парламенту викликає проект створення нової спільної з Російською Федерацією корпорації, яка займатиметься збагаченням урану. Вона наголосила, що такий крок не відповідатиме національним інтересам України.
Лідер БЮТ підкреслила, що однією з нагальних проблем нашої країни є посилення української державницької позиції на території АР Крим. Вона переконана, що в досягненні цієї мети Україні має допомогти американська урядова програма «Виклики тисячоліття», в рамках якої виділяються кошти для розбудови багатьох країн світу. Юлія Тимошенко сказала, що порушуватиме це питання на зустрічах із державним секретарем США Кондолізою Райс та іншими американськими високопосадовцями: «Я порушуватиму цю тему для того, щоб кошти програми «Виклики тисячоліття» були спрямовані на посилення української позиції в Криму».
Опозиційний політик зустрілася з віце-президентом США Діком Чейні та радником президента США з питань національної безпеки Стівеном Хедлі.
Під час переговорів із високопосадовцями Білого дому Юлія Тимошенко порушувала питання про проведення дострокових парламентських виборів як одного з можливих сценаріїв подальшого розвитку ситуації в державі й заявила, що це — «єдиний можливий вихід із політичної кризи».
Вона наголосила на тому, що офіційний Вашингтон вважає Україну головним елементом у системі енергетичної безпеки європейського регіону. В цьому контексті йшлося про проект щодо забезпечення енергетичної незалежності України. Зокрема, обговорювалися можливості побудови газотранспортної системи з Туркменістану, Узбекистану та Казахстану в Україну через Грузію.
Лідер БЮТ заперечила твердження про те, що американські політики розчаровані подіями в Україні. Натомість вона запевнила, що українську державу в демократичному світі сприймають як лідера, який здатен об'єднати навколо себе колишні радянські країни.
також у паперовій версії читайте:
  • УСЕ МАЄ БУТИ В МЕЖАХ ЗАКОНОДАВСТВА
  • ЦВК: ДОСТРОКОВІ ВИБОРИ ЗАГРОЖУЮТЬ ХАОСОМ
  • ЯНУКОВИЧ ПРОТИ ДОСТРОКОВИХ ВИБОРІВ
  • КИРИЛЕНКО ЧЕКАЄ НА ПІДСТАВИ
  • МОРОЗ: «ЦІ ЗАЯВИ БЕЗПРЕДМЕТНІ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».