Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
КРАСИВА ШКІРА, КРАСИВИЙ МАКІЯЖ
Для тих, хто любить макіяж і часто його робить, ретельний догляд за шкірою є необхідністю. Правильне накладання кремів і очищення шкіри має великий вплив на зовнішній шар шкіри — епідерміс. Тут відбуваються процеси обміну речовин шкіри, від яких залежить, наскільки здоровий, свіжий і гладенький вона матиме вигляд. Тому щовечора потрібно знімати макіяж.

Денний крем, основа, пудра — з усього того, що вдень захищає, живить і прикрашає, до вечора разом із потом, жиром, лусочками шкіри та брудом з навколишнього середовища утворюється липкий шар. Він заважає регенерації клітин уночі. Коли шкіра нечиста, жирна, пори можуть «засмітитися» і виникне запалення. Швидкодіючий засіб для зняття макіяжу — правильно підібраний до типу шкіри косметичний очищувальний препарат, який потім змивається великою кількістю води. Він містить субстанції, що розчиняють бруд, жир і фарбу, не зачіпаючи шкіру. Незалежно від того, який очищувальний засіб ви використовуєте, дотримуйтесь правила — протріть шкіру ватним тампоном, змоченим лосьйоном, що придатний для вашої шкіри. Це освіжає, видаляє залишки очищувального засобу і робить шкіру сприйнятливою до нічного крему.
Макіяж для очей погано знімається молочком або іншим очищувальним засобом для обличчя. Щоб зайвий раз не подразнювати ніжну шкіру навколо очей, краще скористатися спеціальним засобом, який знімає не лише тіні, а й водостійку туш без зайвого тертя. Добра порада для тих, у кого не червоніють очі від жирного крему: валик із вати змочити, відтиснути, набрати на нього трохи звичайного крему і обережно протерти повіки, вії та брови. Крем легко зніме водостійку туш. Для зняття макіяжу навколо очей найкращі лосьйони і гелі, які не містять жирів. Вони ідеальні для тих, хто носить контактні лінзи. При знятті макіяжу важливо пам'ятати, що шкіру потрібно якомога менше терти, тому що навколо очей немає захисної тканини і тут особливо легко утворюються зморшки. Тіні слід знімати м'якими рухами від внутрішнього кута ока до зовнішнього. Вії очищувати зверху — донизу.
Головне правило макіяжу. Хоча сучасні основи містять не лише барвники і пудру, а й поживні речовини і не закупорюють пори, їх не можна наносити прямо на шкіру. Обличчя спочатку потрібно змастити денним або зволожувальним кремом. Тільки тоді шкіра увесь день отримуватиме достатню кількість вологи. До того ж, основу легше наносити, вона ляже рівномірніше і протримається довше. При виборі крему орієнтуйтесь на свій тип шкіри. Крем, що не містить жиру, матовий, зволожуючий флюїд — оптимальна основа для нормальної й змішаної шкіри. Жирна шкіра не так швидко «блищатиме», якщо як основу під макіяж використати гель, що не містить жиру. А ось суха чи сприйнятлива шкіра потребує основи, яка містить не лише багато вологи, а й жир, поживні речовини. Оптимальним для неї є легкий, але живильний крем із ліпосомами. У цих крихітних кульках безліч поживних речовин, вони спроможні спрямувати їх у глибші шари шкіри. На такій основі макіяж навіть на зрілій шкірі має природний і красивий вигляд.
Аби шкіра була гладенькою, частіше шліфуйте її. Якщо на шкірі великі пори або вона має грубий рельєф, кожні два— три дні потрібно шліфувати її м'яким пілінгом і раз на тиждень робити очищувальну маску. Пілінги — це гелі або креми з дрібними шліфувальними зернятками. Їх ненадовго втирають в очищену шкіру і споліскують великою кількістю води. При цьому видаляються не тільки жир із пор, а й відмерлі лусочки, що приклеюються до шкіри, через що її верхній шар здається набряклим і нерівним. Дія очищувальних масок ґрунтується на тому, що вони, як «промокальний папір», висмоктують жир із пор. Тримати маску треба 5 хвилин, потім її змити водою, після чого шкіру протерти лосьйоном. У обох випадках результат маємо чудовий: відчутно гладенька шкіра, на яку макіяж легше і рівномірніше лягає, і на якій він має значно кращий вигляд. При змішаній шкірі з сухими ділянками на щоках достатньо накладати маску лише на жирні середні частини. Під час пілінгу також обробляється середина обличчя. Ділянок, де видно судинки, не торкайтеся.
Що відновить втомлену шкіру? Виснажене обличчя з утомленою шкірою від макіяжу красивішим не стане. Найважливіше потурбуватися про розслаблення і поліпшення кровообігу. Слід зняти макіяж і кілька хвилин постояти на голові або зробити «свічку». Якщо обличчя залишилося блідим, протріть його шматочком льоду і нанесіть зволожувальну маску, яка підживить втомлену шкіру, зробить її рожевішою. Маску тримайте чверть години і розслабтесь за допомогою аутотренінгу. Потім залишки маски треба змити й нанести як основу під макіяж легкий флюїд.

Ніна ГУЖВА (Укрінформ)
також у паперовій версії читайте:
  • У КЕМПХІЛІ ДОБРО ПЕРЕМАГАЄ ЗЛО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».