Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЗЕЛЕНИЙ ТУРИЗМ ПОТРЕБУЄ ДЕРЖАВНОЇ ДОПОМОГИ
Міністерство аграрної політики готує законопроект «Про сільський зелений туризм», за допомогою якого в країні легалізовується цей вид бізнесу. Про це журналістам повідомив голова правління Союзу сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні Володимир Васильєв. За його словами, наступного тижня почне діяти робоча група за участю представників міністерств аграрної політики, туризму і економіки, що протягом трьох місяців вивчить основні зауваження до закону, після чого передасть їх для узгодження в міністерство.

«Великих капіталовкладень у такий туризм не потрібно, головне — створити правове середовище й умови для розвитку приватної ініціативи»,— зазначив пан Васильєв. За його словами, нині модернізація сільського зеленого туризму в Карпатському регіоні відбувається власним коштом власників садиб.
Тим часом цьогоріч на розвиток сільського туризму планується виділити з держбюджету 120 тисяч гривень.
У країні налічується близько мільйона будинків, які можна використовувати для надання послуг охочим відпочити саме так. Передбачається, що оподаткування зеленого туризму не зміниться, проте Держтурслужба пропонує запровадити пільгові кредити з метою будівництва міні-готелів і міні-пансіонатів.

ДЕ МОЖНА ВИПИТИ ВОДИ?
Директор Українського державного науково-дослідного інституту «УкрВодгео» Сергій Размєтаєв заявив журналістам, що згідно з дослідженнями 69,1% питної води, яку централізовано одержують українці, не відповідає санітарним нормам.

«Приблизно третина населення країни п'є воду з підземних джерел. Зазвичай — це сільські колодязі, більша половина яких забруднена, особливо ті, що знаходяться в районах промислових центрів — у радіусі кількох кілометрів від міст, де є потужні виробництва»,— сказав він.
«Найчистішими сьогодні щодо води залишаються західні регіони України (не рахуючи Львова). Сприятлива ситуація в Сумській, Полтавській і Чернігівській областях (правда, чим далі від обласних центрів, тим краще). А ось найстрашніша ситуація в Східній Україні, особливо в Луганській і Донецькій областях, а також на Миколаївщині та Одещині. Тут через потужне промислове забруднення і слабку систему очищення люди часто п'ють технічну воду, відхилення від норми якої часом становить до 80 відсотків»,— повідомив пан Размєтаєв.
«Проблеми з водопроводом і поганим очищенням часто призводять до спалахів інфекційних захворювань. Лише за минулий рік таких випадків було вісім. Через неякісну питну воду дорослі й діти заражалися гепатитом, дизентерією і навіть черевним тифом»,— додав кандидат технічних наук, завідуючий лабораторією захисту від шкідливої дії вод Інституту гідротехніки і меліорації Дмитро Савчук.
також у паперовій версії читайте:
  • АБО ФЛОТ ПІДЕ, АБО КОНСТИТУЦІЮ ЗМІНЯТЬ
  • У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ СТРАЙКУЮТЬ ПЕРЕВІЗНИКИ
  • У ЄВРОСОЮЗ — НА КОНЯХ І З МЕДОМ
  • АБИ ЗАРОБІТЧАНИНА НЕ ОБДУРИЛИ
  • УРЯД ПОМІТИВ: ТАРИФИ НА ЖКП НЕОБҐРУНТОВАНІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».