Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ТАРИФНА ЛИХОМАНКА: ТА СКІЛЬКИ ТІЄЇ ЗИМИ...
Боржників з оплати за опалення відключатимуть від тепла навіть у багатоквартирних будинках. Про це в Донецьку на нараді з питання оплати за спожитий газ сказав перший заступник міністра палива та енергетики Вадим Чупрун.

За його словами, зараз Мінпаливенерго шукає шляхи, щоб під час відключення боржників не постраждали їхні сусіди по під'їзду, які сплачують за послуги опалення. «Ми з розумом відключатимемо»,— зазначив пан Чупрун.
Посадовець розповів, що є проекти, які дають змогу відключати боржників вибірково. Тепер, за його словами, треба реалізувати їх на практиці.
Наприклад, на Рівненщині за житлово-комунальні послуги заборгували понад 82 мільйони гривень.
Як повідомили в Головному управлінні статистики області, на збільшення заборгованості істотно вплинуло зростання тарифів. У січні 2007 року це призвело до збільшення заборгованості на 10 мільйонів гривень.
Найбільша заборгованість жителів області за теплову енергію: 82% власників лицьових рахунків є боржниками.
Уряд 1 березня планує своєю постановою «виправити всі недоліки в тарифній системі на комунальні послуги». Про це на прес-конференції в Харкові повідомив віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.
Посадовець зазначив, що було «чимало скарг зі всіх регіонів України з цього питання». «Для того щоб на місцях не було перегинів, ми відпрацювали постанову, і її буде ухвалено в четвер на засіданні Кабінету Міністрів»,— підсумував він.
Як відомо, Президент України розкритикував уряд за «глибоку системну кризу» в житлово-комунальному господарстві.
Глава держави вважає: сфера ЖКГ є глибоко заполітизованою, адже якщо уряд «програв змагання» за ціну російського газу, вона зросла, то і тарифи неодмінно зростатимуть.

ХЕРСОН: У МІСЬКРАДІ — БІЙКА І «БЕРКУТ»
Під час учорашнього засідання Херсонської міської ради в сесійній залі билися.

Сесія почалася майже з годинним запізненням. Понад 600 осіб пікетували будівлю міськради, люди стояли під прапорами «Нашої України», БЮТ, партій «Пора», «Реформи і порядок». Протестувальники вимагали розглянути на сесії питання про перегляд комунальних тарифів, але більшість депутатів відмовилася вносити його до порядку денного. Реакцією на це стала спроба пікетувальників прорватися до сесійної зали.
Під час обговорення трибуну заблокували депутати з опозиції. Під час спроби депутатів із більшості розблокувати трибуну, почалась бійка. В цей час люди, які пікетували сесію, прорвалися в будівлю і намагалися потрапити до сесійної зали. На місце події прибув «Беркут» і не пустив пікетувальників у зал. Через штовханину видавлено скляні двері міськвиконкому.
Мер Володимир Сальдо і голова обласної ради Володимир Демьохін, котрий перебував у президії, оголосили перерву в засіданні, під час якої депутати під охороною «Беркута» перемістилися в малий зал виконкому міськради, де продовжили сесію. Питання про тарифи внесли до порядку денного, але під № 41.
Коли номер газети готували до друку, сесія тривала. Враховуючи кількість питань порядку денного, депутати від опозиції сумнівались, що питання про тарифи буде розглянуто.
також у паперовій версії читайте:
  • УЖГОРОД: ПРИСТРАСТІ НАВКОЛО «ЗЕЛЕНОГО»
  • ДО НАС «ЕКСПОРТУЮТЬ» ВУЛИЧНІ ЗАВОРУШЕННЯ
  • ЧОМУ ГРОШІ «ЗАМУРОВУЮТЬ» У СТІНИ
  • НАЦІОНАЛ-ДЕМОКРАТИ КРИМУ ПІКЕТУВАТИМУТЬ РОСІЙСЬКЕ КОНСУЛЬСТВО
  • ХТО ЗАГУБИВ ГАЗОГІН?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».