Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КС УЗЯВСЯ ЗА ПИТАННЯ ВІЙСЬКОВИХ ПЕНСІЙ
Конституційний Суд України сьогодні розпочав розгляд справи за конституційними поданнями 51 і 48 народних депутатів України та конституційними зверненнями Комітету із захисту прав військовослужбовців та працівників Міністерства внутрішніх справ України і Служби безпеки України «За справедливість», партії розбудови правозахисту недержавних організацій України «Партія правозахисту», Української спілки ветеранів Афганістану, громадян С. Токаря, П. Іорданова про офіційне тлумачення положень частини третьої ст. 43, статей 51, 55, частини третьої ст. 63 Закону України «Про пенсійне забезпечення військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та деяких інших осіб» від 9 квітня 1992 року та щодо відповідності Конституції України (конституційності) першого речення пункту 2 розділу II «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до статті 43 Закону України «Про пенсійне забезпечення військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та деяких інших осіб» від 15 червня 2004 року.

Як повідомила прес-служба КС, суб'єкти права на конституційне подання порушують питання про офіційне тлумачення і відповідність Основному законові зазначених норм, оскільки вважають, що суди та інші органи державної влади неоднозначно застосовують їх під час урегулювання однакових правовідносин, зокрема, порядку нарахування пенсій, їх перерахунку та виплати недоплачених пенсій деяким категоріям пенсіонерів через зміни грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ і деяких інших осіб, що відбувалися на підставі указів Президента і постанов Кабінету Міністрів протягом останніх кількох років.

ДНІПРОПЕТРОВСЬК: ТУТ ПОСТАНЕ ПРОМИСЛОВИЙ ГІГАНТ
Компанія «Інтерпайп» (Україна) та італійська компанія «Danieli» підписали вчора контракт на будівництво у Дніпропетровську найбільшого в Україні та Східній Європі сталеплавильного підприємства.

Засновник групи «Інтерпайп» Віктор Пінчук зазначив, що це — перший завод, який буде побудовано в нашій країні за останні 40 років. За його словами, термін реалізації проекту — 26 місяців. За попередніми оцінками, результатом побудови нового підприємтсва стане зниження використання газу у 8,5 раза, зменшення забруднення довкілля від 2,5 до десяти разів, створення нових робочих місць, а також підвищення щорічних виплат податків на 150 мільйонів гривень.
Вартість проекту — 600 мільйонів доларів, а потужність підприємства орієнтовно становитиме 1,32 мільйона тонн сталі на рік. Міністр економіки Володимир Макуха, який був присутній на підписанні угоди, зазначив, що будівництво комбінату вкрай важливе для України: «Ми постійно говоримо про нашу інтеграцію до європейської спільноти — і я радий, що зроблено великий крок у цьому напрямі. Адже співпраця з однією з найбільших світових компаній «Danieli», яка є одним із визнаних лідерів у машинобудівній галузі в Європі й світі, впевненіше наближає Україну до клубу розвинутих країн».
також у паперовій версії читайте:
  • ВАЛЕРІЙ ПУСТОВОЙТЕНКО: «ПРОБЛЕМИ СТОЛИЦІ МАЮТЬ КРИТИЧНИЙ ХАРАКТЕР»
  • «КЛЮЧ» ДО ЕНЕРГЕТИЧНОЇ БЕЗПЕКИ ЄС — В УКРАЇНІ
  • НЕ МИНУЛО Й ТРЬОХ РОКІВ...
  • НА ЧЕРКАЩИНІ ЗНАЙДЕНО ТАЄМНИЧІ СЛІДИ ЛЮДИНИ
  • ЗНОВУ КАНІКУЛИ!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».