Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПЕРШИЙ ТРОФЕЙ АНДРІЯ ШЕВЧЕНКА
В Уельсі відбувся фінал Кубка ліги Англії з футболу між двома лондонськими грандами «Челсі та «Арсеналом». Цей матч викликав величезний інтерес у футбольному світі. Нагадаємо, що капітан «аристократів» Френк Лемпард сказав, що він прагне реваншу після поразки від «Арсенала» у 2002 році.

Як відомо, «каноніри» вдало грають у матчах із грандами, набравши десять очок у чотирьох поєдинках (двічі переграли «Манчестер Юнайтед», одного разу «Ліверпуль» та зіграли внічию з «Челсі»), а клуб, у якому виступає українець Андрій Шевченко, навпаки у матчах проти лідерів виступає не зовсім переконливо — п’ять очок у чотирьох зустрічах (двічі зіграв унічию з «Арсеналом» і «Манчестером» відповідно і переміг «Ліверпуль»).
За складами команд було помітно, що «Челсі» підійшов до цього матчу з більшою відповідальністю, ніж «Арсенал», адже Арсен Венгер виставив на поєдинок практично резервний склад, тоді як у складі «аристократів» вийшли найсильніші на цей момент виконавці. На початку поєдинку обидві команди приглядалися одна до одної, й як не дивно, у молодіжного складу «канонірів» не було мандражу перед іменитим суперником. Перший небезпечний момент був саме біля воріт «Челсі» на шостій хвилині. Не пройшло й двох хвилин, як «Арсенал» створює ще один момент. Із порожніх воріт м’яч вибив Карвалью. Перша десятихвилинка була за «Арсеналом». Його гравці постійно йшли на загострення, практично не пропускаючи футболістів «Челсі» на свою половину поля. На одинадцятій хвилині Чех урятував «Челсі» після удару Баптісти, перевівши м’яч на кутовий. Однак відразу після кутового Уолкот вийшов наодинці з Чехом і свого шансу не змарнував, зробивши рахунок 1:0. На 18-й хвилині перший момент створює «Челсі» — Лемпард бив по воротах, але влучив у захисника. Ще за дві хвилини Дрогба зрівнює рахунок. Баллак відмінною передачею вивів Дрогба сам на сам з Алмунією, і влучно пробив. І все ж, на думку більшості фахівців, Дрогба перебуває у положенні поза грою. Друга половина першого тайму пройшла у напруженій боротьбі. Моменти біля воріт обох команд виникали часто, однак у першій половині гри глядачі так і не побачили забитих м’ячів.
Другий тайм розпочався у швидкому темпі. На п’ятдесятій хвилині матчу Карвалью порушив правила біля власного штрафного майданчика, але Баптиста пробив у стінку. Через хвилину Фабрегас небезпечно бив з середньої відстані, але м’яч пройшов у кількох сантиметрах від штанги. На 57-й хвилині поєдинку Джон Террі, який нещодавно відновився після двох травм, знову змушений був залишити поле за допомогою лікарів. У боротьбі за м’яч у штрафному майданчику «Арсенала» хтось із захисників ударив його ногою по голові. Террі впав і більше не зміг підвестися на ноги. Буквально через кілька секунд біля нього зібралися всі футболісти обох команд і ніхто не міг зрозуміти, що з ним. Террі знепритомнів. Його винесли на ношах із кисневою маскою на обличчі. Після цього команди почали грати обережніше. І все ж моменти були на 74-й хвилині. Лемпард пробивав у своєму звичному стилі й влучив у поперечину. За п’ять хвилин до завершення поєдинку Роббен робить вишукану передачу в штрафний майданчик «Арсеналу», де Дрогба виграє боротьбу на другому поверсі й робить рахунок 2:1 на користь «Челсі». Через чотири хвилини Андрій Шевченко небезпечно пробиває по воротах суперника і влучає у поперечину. Оскільки Джону Террі довго надавали медичну допомогу, логічно, що суддя матчу додав до основного часу сім хвилин. На четвертій доданій хвилині на полі закипіли пристрасті. Гравці почали битися. Все почалося з того, що Есьєн порушив правила на Фабрегасі.
На поле почали вибігати наставники обох команд і заспокоювати футболістів, але у них відверто здали нерви. Найактивнішим у цій сутичці був Адебайор, який після того, як отримав червону картку, не хотів залишати поле, а почав танцювати. Крім того, були вилучені Туре й Мікель, але на рахунок це не вплинуло. «Челсі» переміг із рахунком 2:1. Водночас капітан «Челсі» Джон Террі залишив госпіталь. Травма гравця виявилася не настільки серйозною, як припускали медики. Він був непритомний кілька хвилин. Коли отямився, то не зміг згадати, що з ним сталось. Однак даремно витрачати час Террі не став і швидко повернувся на «Міленіум», щоб разом із одноклубниками відсвяткувати перемогу в Кубку англійської ліги. Захисник, певніше за все, зможе взяти участь у двох наступних матчах проти «Портсмута» в чемпіонаті англійської Прем’єр-ліги та «Порту» в Лізі чемпіонів.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • «ЗОЛОТО» БУДАПЕШТА
  • З РІЗНИМ НАСТРОЄМ
  • ЛЬЮЇС НЕ ПОВЕРТАЄТЬСЯ
  • ШЕВЧЕНКО — ЧОТИРНАДЦЯТА
  • НА ПІДСТУПАХ ДО П'ЄДЕСТАЛУ
  • СЕРЕД ПРИЗЕРІВ — УКРАЇНЦІ
  • СУД ПО ТЕЛЕФОНУ
  • ЕСТАФЕТИ НА ДЕСЕРТ: ТРИ З ЧОТИРЬОХ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».