Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ВЕРХОВНІЙ РАДІ ЗАЛИШИЛИ МІКРОФОН «ДЛЯ ОГОЛОШЕННЯ ПРО ЕВАКУАЦІЮ»
Учора парламентська опозиція продовжувала «битву» за внесення до порядку денного законопроекту про зміни до Закону «Про житлово-комунальні послуги». Тим часом зранку у Верховній Раді зникло світло і перестала працювати система голосування «Рада». Перший заступник голови ВР Адам Мартинюк заявив, що 15 народних депутатів із фракції БЮТ захопили електрощитову. Він нагадав, що «їхні дії підпадають під кримінальну відповідальність», за його словами, приміщення Верховної Ради є стратегічним об’єктом. «Я б вам не рекомендував жартувати»,— додав він.

Перший віце-спікер звернувся до служби охорони Державного управління охорони та апарату ВР з вимогою викликати до парламенту представників Генеральної прокуратури, щоб «зафіксувати наявні порушення».
Представники Генпрокуратури з’явилися й розпочали слідчі заходи для встановлення і видворення невідомих осіб, які зайняли електрощитову парламенту. Про це в інтерв’ю журналістам повідомив народний депутат України з фракції Партії регіонів Василь Грицак. Він не зміг уточнити, скільки осіб перебувало в електрощитовій. Нардеп висловив упевненість, що співробітники ГПУ «діють строго згідно із законом і виконують свої посадові інструкції».
Заступник голови фракції БЮТ Олександр Турчинов назвав «вимушеним кроком опозиції» вимкнення світла в сесійній залі парламенту. Пан Турчинов наголосив, що таким чином опозиційні фракції намагаються привернути увагу до першочергових проблем у країні. Він також підкреслив, що в сесійній залі «працюють лише кілька мікрофонів для безпеки і для того, щоб у разі надзвичайних подій можна було оголосити про евакуацію».
Врешті-решт Адам Мартинюк закрив ранкове засідання ВР. Народні депутати продовжать роботу сьогодні. Вони розглянули всі законопроекти, які були у порядку денному, проте голосування відкладено, тому що не працювала система «Рада».

ХАРКІВ: ПІКЕТИ БІЛЯ МЕРІЇ
Учора тут розпочалося масове пікетування сесії міської ради. Як передає кореспондент УНІАН, ранком під стінами мерії зібралися близько восьми тисяч осіб. Кордони міліції розподілили людей на три сектори, правоохоронці працювали у посиленому режимі.

Перед приміщенням міської ради встановили металеві щити. Серед учасників пікетування — представники Партії регіонів і Соціалістичної партії України. Окремо стоїть пікет профспілок підприємців, громадських організацій, а поруч представники національно-демократичних партій та громадських організацій: партії «Реформи і порядок», Української народної партії, Народного Руху України, УРП «Собор», Християнсько-демократичного союзу. Активісти громадського руху «Міський дозор» вимагають відставки Харківського міського голови Михайла Добкіна.
Представники Партії регіонів і СПУ виступають на підтримку своїх депутатів. Представники правих партій оприлюднили заяву, в якій вимагають «скасувати грабіжницькі комунальні тарифи», наполягають на відставці секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса як «ініціатора та організатора протизаконних, у тому числі кримінальних дій», скасувати неконституційне рішення міськради про надання російській мові статусу регіональної на території Харкова. Вони також домагаються ухвалення рішення про виділення земельної ділянки для встановлення у Харкові меморіального комплексу пам'яті жертв голодоморів.
Тим часом у міськраді відбувалася сесія. Зранку до порядку денного не було внесено питання обговорення комунальних тарифів.
також у паперовій версії читайте:
  • ЄДИНОЮ ДЕРЖАВНОЮ МОВОЮ В УКРАЇНІ Є І БУДЕ УКРАЇНСЬКА
  • ВИСУНУТО ОБВИНУВАЧЕННЯ У ВБИВСТВІ ЄВГЕНА КУШНАРЬОВА
  • КИЇВСЬКУ МЕРІЮ ЗВИНУВАТИЛИ У ЗЛОЧИНІ
  • У СІЗО ЗАТРИМАНІ ПОРІЗАЛИ СОБІ РУКИ
  • ЧИ ПРИЧАЛЯТЬ У СЕВАСТОПОЛІ КРУЇЗНІ ЛАЙНЕРИ?
  • КІНБУРНСЬКА КОСА ВКРИЄТЬСЯ ЛІСОМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».