Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ХИТКА ПЕРЕВАГА «РЕАЛУ»
З-поміж пар першого ігрового дня 1/8 Ліги чемпіонів протистояння мадридського «Реалу» та мюнхенської «Баварії» привертало підвищену увагу вболівальників.

Нині мадридці мають величезні проблеми, у «Баварії» їх ще більше — команда втратила шанси на чемпіонський титул і тепер може залишитися навіть без місця у наступній Лізі чемпіонів. Нещодавно «Баварію» очолив Отмар Хітцфельд, якому поки не вдається налагодити командну гру. Схожі проблеми має і Фабіо Капелло, який, цілком можливо, до завершення сезону не допрацює. От і виходить, що Ліга чемпіонів-2007 — останній шанс видатних тренерів урятувати сезон. Програш у 1/8 фіналу буде катастрофою. Першим цей факт усвідомив «Реал». Хоч як не дивно, найпомітнішим гравцем у його складі був Девід Бекхем. На перший погляд здавалося, що цьому футболістові нічого не потрібно. На обрії безхмарне життя у Лос-Анджелесі та Голлівуд, красуня-дружина і багатомільйонні контракти. Проте майстерність в МакДоналдзі не проїси.
Перші хвилини поєдинку пройшли під диктовку «королівського клубу». На третій хвилині Руд Ван Ністелрой небезпечно пробивав по воротах Олівера Кана, але м'яч пролетів вище від воріт. Постійний тиск господарів на ворота суперника привів до швидкого голу. На десятій хвилині Бекхем віддав м'яч на Ністелроя, а нападник, у свою чергу, довгою передачею вивів Рауля на побачення з Каном. Рауль не схибив, обвівши голкіпера мюнхенців — 1:0. Після цього баварці часто помилялись у простих ситуаціях. Так, на вісімнадцятій хвилині Кан вибивав м'яч із власного штрафного майданчика і влучив у Ністелроя, але, на щастя для німців, м'яч полетів у аут. Після порушення правил Ністелроя у центрі поля німецькі футболісти мали право на виконання штрафного. Вони не просто його розіграли, а втілили у забитий м'яч. На 23-й хвилині захисник гостей Лусіо вирвався з-під опіки володаря «Золотого м'яча» Фабліо Каннаваро і ефектним ударом головою перевів м'яч у дальній кут воріт. Однак не пройшло п'яти хвилин, як Рауль оформив дубль. Після розіграшу кутового Ельгера пробив головою і м'яч летів прямісінько у сітку, але Рауль підставив голову і гол було записано на його рахунок — 2:1. Пройшло ще шість хвилин і господарі збільшують перевагу. Після розіграшу чергового штрафного Бекхем подав у штрафний майданчик суперника, де захисники «Баварії» проґавили Ністелроя, і він цим шансом скористався сповна (3:1). Зазначимо, що «Баварія» пропустила три м'ячі за весь груповий етап, а «Реал» забив тричі за 35 хвилин.
Другий тайм теж розпочався за переваги «Реалу». На 55-й хвилині Бекхем пробивав зі штрафного і Кан у фантастичному стрибку вибив м'яч із воріт. Надалі господарі віддали ініціативу футболістам «Баварії», але якихось дивідендів вони не здобули. Було видно, що «Реал» себе відчуває переможцем, а у гостей практично нічого не виходило. На 75-й хвилині, після подачі Швайнштайгера з правого флангу, голкіпер господарів Касільяс, вибиваючи м'яч подалі від воріт, зіштовхнувся з Ельгерою. Захисник не міг підвестися на ноги і його винесли на ношах. І все ж за кілька хвилин він повернувся на поле. Пасивність футболістів «Реалу» протягом усього другого тайму призвела до забитого м'яча у їхні ворота. На 88-й хвилині Ван Боммель красивим ударом відправив м'яч у кут воріт Касільяса, зробивши рахунок 3:2. Не виключено, що цей м'яч може вирішити долю двораундового протистояння. «Реалу» в повторному поєдинку достатньо зіграти внічию, але чи зможе він це зробити?
Шотландський «Селтік» та італійський «Мілан» перший матч 1/8 фіналу, який проходив у Глазго, завершили внічию (0:0). «Мілан», який у чемпіонаті Італії втратив шанси на чемпіонство, сконцентрувався на Лізі чемпіонів. Італійці мали суттєві проблеми у нападі. Роналдо, який в останньому матчі Серії А відзначився «дублем», не зміг зіграти у поєдинку з «Селтіком», оскільки в нинішньому сезоні виступав у Лізі чемпіонів у складі мадридського «Реалу». Одного Джилардіно в нападі було замало. «Селтік», у свою чергу, прагнув одного — не пропустити. Загалом із цим завданням чемпіони Шотландії впоралися, але з такою грою у матчі-відповіді буде вельми важко.
Перший небезпечний момент у грі виник на десятій хвилині, коли після виконання штрафного Накамурою весь захист італійців залишився у ролі спостерігача і Хесселінку не вистачило якогось метра для того, щоб замкнути цей простріл. На 26-й хвилині Гуркюфф вибігав наодинці з воротарем «Селтіка», однак Боруц зміг перевести м'яч на кутовий. У подальшому «Мілан» перехопив ініціативу і «Селтіку» залишалося грати на відбій.
Другий тайм не змінив малюнка гри. «Мілан» атакував, а господарі грали на контратаках. На 51-й хвилині на ударній позиції опинився Гатузо, який пробив поруч зі штангою. За кілька хвилин ударом із близької відстані відзначився Амброзіні, але м'яч пройшов повз ворота. На 63-й хвилині неприємний епізод стався з Каладзе, який був змушений залишити поле через травму. В завершальні десять хвилин матчу «Селтік» намагався вирвати перемогу, втім, ударам Гравесена та Хесселінка бракувало влучності — нічия (0:0).
«Манчестер Юнайтед» завдяки м'ячу Райана Гіггза переміг у гостях французький «Лілль». Цей гол викликав великі суперечки: господарі ледь не залишили поле. У першому таймі гра йшла здебільшого без небезпечних моментів за величезної кількості порушень правил. На четвертій хвилині Фоверг отримав попередження, а до тридцятої хвилини гравцям обох команд було пред'явлено чотири жовті картки. Серед ігрових епізодів варто відзначити удар Руні, котрий з вигідної позиції пробив вище воріт. Господарі атакували частіше, але воротам Ван ден Сара майже не загрожували. Тож, з першої половини гри запам'ятався єдиний удар у площину воріт. На 42-й хвилині Скоулз пробив, однак голкіпер господарів сенегалець Сільва легко зафіксував м'яч у руках.
На початку другого тайму ситуацію загострив Уейн Руні, який пройшов по правому флангу, обіграв воротаря, проте не вдарив, а віддав передачу на дальню штангу, куди не встиг партнер по команді Райан Гіггз. У наступній атаці Роналду випередив на швидкості Грегорі Тафоро і пробив з близької відстані, але Сільва виручив свою команду. Господарі відповіли ударом у площину воріт ван ден Сара, однак Матьє Бодмер пробив головою прямо в руки голландцю. В наступному епізоді Ван ден Сар по-справжньому виручив своїх партнерів. Бодмер знову з близької відстані не зміг переграти голкіпера «Манчестер Юнайтед». Господарі перехопили ініціативу, і Одемвінджи забив гол. Головою, ударом упритул після навісу Тафаро, але голландський суддя Ерік Брамхар виручив свого співвітчизника Ван ден Сара. Коли нігерієць забивав, він рукою пхнув у спину захисника гостей Відіча. Цей епізод викликав обурення на трибунах, але Одемвінджи рук не опустив. Невдовзі він обіграв Фердінанда і потужно пробив, однак у ворота не влучив. У середині другого тайму Клод Пюель і Алекс Фергюсон зробили по одній заміні, причому в манкуніанців Роналду змінив форвард Луї Саа, а в складі «Лілля» форварда Фоверга змінив півзахисник Йоан Кабайе. Гості відразу провели небезпечну атаку. На виході помилився Сільва, але Ларсон не зміг влучити у ворота. Вирішальний гол забили на 83-й хвилині. Арбітр зустрічі знову допоміг гостям і спровокував невеличкий скандал. Після призначення штрафного в бік воріт Сільви Брамхар не показав, що треба пробивати після свистка, чим скористався Гіггз. Валієць пробив і влучив у дальній кут воріт. Протести сенегальського голкіпера на Брамхара не подіяли, і господарям довелося розпочинати з центру поля. З цим ніяк не хотів погоджуватись головний тренер «Лілля» Пюель, котрий спробував забрати свою команду з поля. Брамхар все ж уладнав ситуацію і гра поновилась. У підсумку «Манчестер Юнайтед» зберіг свою перевагу і має непогані шанси на вихід до чвертьфіналу.
Лідер чемпіонату Голландії ПСВ здобув мінімальну перемогу над лондонським «Арсеналом» із рахунком 1:0. Єдиний м'яч — на рахунку Едісона Мендеса, а справжнім героєм матчу став голкіпер збірної Бразилії Едісон Гомес, який не дозволив британським гравцям зрівняти рахунок.
Результати матчів ігрового дня: «Реал» (Іспанія) — «Баварія» (Німеччина) — 3:2, «Селтік» — «Мілан» — 0:0, ПСВ (Голландія) — «Арсенал» (Англія) — 1:0, «Лілль» (Франція) — «Манчестер Юнайтед» — 0:1.
Повторні матчі відбудуться 7 березня.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • КОРОБЕЙНИКОВ — СТИПЕНДІАТ!
  • АЗОВСЬКИЙ ЕКСПРЕС НА ШЛЯХУ ДО ФІНАЛУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».