Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
А РОЗЧАРУВАННЯ ПОГЛИБЛЮЄТЬСЯ...
В Україні 63,2% громадян вважають, що події у державі відбуваються у неправильному напрямі, повідомили УНІАН у Центрі Разумкова.

Як свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного з 2 до 9 лютого, кількість громадян, котрі поділяють цю думку, у лютому 2007 року збільшилась на 3,1% порівняно з результатами аналогічного опитування у грудні 2006 року. При цьому найменша кількість тих, хто вважає, що події розгортаються в неправильному напрямі,— у Південному регіоні: 53,1%, а в інших регіонах — від 63 до 67%.
За даними соціологів, лише 16,3% респондентів відповіли, що події розгортаються у правильному напрямі.
Щодо Конституції, нині лише 9,3% українців вважають за необхідне ухвалення нової редакції Основного закону.
Згідно з результатами, лише 17,4% дотримуються думки, що чинна Конституція взагалі не потребує змін. Водночас відносну більшість (36,9%) становлять ті, хто вважає доцільним внесення змін до чинної Конституції. За повернення до Конституції в редакції 1996 р. виступають 3,4%. Майже третина опитаних — 30,5% не змогла відповісти на це запитання.
Насторожує, що, за результатами дослідження, діяльність Президента не підтримують 45,4% громадян і 53,6% не підтримують діяльність політика Віктора Ющенка.
«Під час опитування респондентам ставили запитання як про підтримку діяльності Президента, так і окреме запитання про підтримку діяльності політика Ющенка (без називання його посади). У лютому було зафіксовано значну різницю у відповідях на ці два запитання: якщо діяльність Президента не підтримують 45,4% опитаних, то діяльність політика Ющенка — 53,6, підтримують окремі заходи Президента — 40,4%, підтримують окремі дії політика — лише 27,6%. Частка тих, хто не підтримує діяльність Ющенка, зросла порівняно з груднем на 11%, а частка тих, хто підтримує деякі дії, скоротилась на 10%»,— йдеться у прес-релізі соціологічної служби Центру Разумкова.
Соціологи також констатують, що у лютому порівняно з груднем дещо зросла частка тих, хто відповів, що підтримує окремі дії уряду. «Частки тих, хто уряд повністю підтримує, і тих, хто не підтримує, на статистично значущому рівні не змінились. Зараз підтримка уряду є практично такою самою, що й у вересні та жовтні 2006 року»,— повідомляється у прес-релізі.
Крім того, соціологи зазначають, що у лютому (порівняно з груднем) продовжилася тенденція зростання чисельності тих, хто не підтримує дії Віктора Януковича. За словами соціологів, скоротилась частка респондентів, які підтримують окремі дії, зате дещо зросла кількість тих, хто повністю підтримує дії цього політика. «У лютому рівень підтримки Януковича був найвищим серед політичних діячів»,— зазначається у повідомленні.
За соціологічними даними, рівень підтримки діяльності Олександра Мороза знижується з травня 2006 року. Ця тенденція продовжилася і в лютому — частка тих, хто не підтримує його дії, зросла порівняно з груднем на 9% і досягла 57,8%.
Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 2 до 9 лютого 2007 року за участю 2011 респондентів віком від 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.
також у паперовій версії читайте:
  • РЕФЕРЕНДУМ? НАВРЯД ЧИ...
  • ГОРБУЛІН: МОЖЕМО РУХАТИСЯ ДАЛІ
  • КСУ НЕ ПОСПІШАЄ
  • РАДИ ТРЕБА «ОМОСКАЛИТИ»?
  • ЧЕРВОНОПИСЬКИЙ ВІДМОВЛЯЄТЬСЯ ВІД ОРДЕНА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».