Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
НОВИЙ СПОСІБ ПЕРЕВИХОВАННЯ

Як заявила міністр юстиції штату Джуді Спенс, нові обов'язки допоможуть ув'язненим набути не лише певних навичок із догляду за тваринами, а й прищепити такі важливі людські якості, як відповідальність і самодисципліна.
«Домашні тварини допомагають зняти напруження і наділити опікуна терпінням і співчуттям»,— наголосила вона. Після шістнадцяти місяців перебування у виправно-трудовій установі цуценят, які підросли, переведуть до спецпритулку, де вони пройдуть курс навчання, необхідний для роботи з літніми людьми та інвалідами.
За словами керівника установи Річарда Лорда, подібні експерименти успішно проводяться у штаті Новий Південний Уельс. «Люди, котрі оступилися, тягнуться до чотириногих вихованців, що стають для них справжніми друзями»,— додав він.


НАЙСТАРІША ВЕДМЕДИЦЯ
Самиці бурого іберійського ведмедя виповнився 41 рік, що відповідає 120 рокам людського життя. Ведмедиця — рекордсмен у Європі за тривалістю життя в неволі, повідомляє Укрінформ із посиланням на АР. Однак з нагоди дня народження вона отримала в подарунок лише маленький тортик. Зараз зима, період сплячки, пояснили працівники зоопарку міста Кордоби (Іспанія), тому тварина мало їсть.
Після капітального ремонту міського звіринця місцева знаменитість мешкає в окремому вольєрі. Стан її здоров'я добрий, однак через поважний вік (середня тривалість життя бурих іберійських ведмедів становить 25 років) Морена погано бачить і повільно рухається.
Спеціалісти, відвідувачі зоопарку та місцева влада готові зробити все можливе, аби продовжити життя своїй улюблениці.

ПОНІ-ПОВОДИР
Не лише собаки можуть допомагати людям із вадами зору орієнтуватися в просторі. Так само успішно, і навіть краще, з цією роботою впорається поні, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.
Мешканка Бетлеєма, штат Нью-Йорк, Енн Енді три роки не розлучається зі своєю конячкою на кличку Панда. До неї у Енді був собака-поводир. Після його смерті жінці деякий час допомагали дві собаки, а потім вона почула, що є коні-поводирі. Енді вирішила спробувати і не розчарувалася у своєму виборі.
Панда виховувалась в Кітреллі, штат Північна Кароліна. Міні-конячка зростом 73,6 см і вагою 54,4 кг чудово виконує своє нелегке завдання.

також у паперовій версії читайте:
  • ТЕСТ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ДИВА
  • КРОСВОРД
  • ФАКТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».