Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ДАРУЮТЬ СВИНОК

Жителі Китаю активно закуповують подарунки зі «свинячою символікою», передає пекінський кореспондент Укрінформу. Смаки дарувальників найрізноманітніші — хтось віддає перевагу традиційним золотим зливкам або поштовим маркам із зображенням смішної домашньої тварини, інші — екзотичнішим речам. Нині у столицю Піднебесної прийшла мода... на живих мініатюрних поросят.
На пташиних базарах і в деяких супермаркетах пропонують придбати карликових свиней за тисячу юанів (близько 128 доларів). Хоча перші мініатюрні тваринки з'явилися у продажу кілька років тому, але тоді покупці не звернули на них особливої уваги. З приходом року Свині все змінилося.
Від звичайних свиней карликові відрізняються не лише крихітними розмірами, а й будовою черепа. У міні-піггі короткі ніжки, трохи прогнута спинка, висяче черевце, короткий хвостик, маленькі вушка і гостра мордочка, котра буває як трохи кирпатою, так і продовгуватою. Малюки відрізняються не лише симпатичною зовнішністю, а й помірним апетитом. У пекінських зоокрамницях для них за вісім юанів (трохи більше долара) можна придбати кілограм спеціального корму, якого домашньому вихованцю вистачить на тиждень. Пекінці зацікавилися цією твариною ще і тому, що її можна тримати вдома без оформлення спеціальної ліцензії.
Максимальна тривалість життя карликової свині — 15 років. Поросятко при народженні важить близько 400 грамів, максимальна вага дорослої свині — 10 кг. Однак відомі випадки, коли «маленькі друзі» набирали до 100 кг ваги за лічені місяці. Справа не в харчуванні тварин, а в їхній породі. Охочим отримати модний товар підкладали не міні-свинку, а звичайних поросят.


НАРОДИВСЯ НОСОРІГ «ІЗ ПРОБІРКИ»
У Будапештському зоопарку народився перший у світі носоріг «із пробірки», передає власкор Укрінформу в Угорщині.
Батько маляти — 27-річний носоріг Easy Boy, привезений у звіринець угорської столиці з лондонського «Longleast Safary» 1983 року. Того ж року сюди потрапила і його подруга Lulu, що народилася 1980-го у Південній Африці. Тривалий час пара носорогів жила дружно, по-родинному, однак без жодних ознак потягу до протилежної статі. Тому за «поповнення родини» методом штучної репродукції взялися науковці. Німецько-австрійсько-угорська група фахівців розпочала експерименти зі штучного заплідення ще 2001 року, однак результат удалося отримати лише за п'ять років.
Нині, вважають співробітники зоопарку, матері й малюку потрібен спокій. Лише за два-три місяці вони зможуть постати перед очима нетерплячої публіки, що прагне побачити сенсаційний витвір природи й науки.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ДИВА
  • НОУ-ХАУ
  • МАНДРИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».