Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ФІНІШ У АНТХОЛЬЦІ: ЗОЛОТА НІМЕЧЧИНА
У Південному Тиролі завершилося дев’ятиденне свято одного з найвидовищніших і найпопулярніших зимових видів спорту — біатлону.

За ці дев’ять днів спортсмени провели одинадцять змагань, і не всі змогли витримати шалений ритм. Приміром, олімпійська чемпіонка Анна-Карін Олофссон після тріумфу в складі змішаної естафети занедужала і змушена була пропустити улюблену гонку з масовим стартом, а через хворобу лідера не вийшла на змагання жіноча естафетна команда Швеції. Французькій чоловічій естафеті довелося у суботу виступати без Рафаеля Пуаре, що не могло не позначитися на результаті.
Натомість багато лідерів не найсильніших команд взяли участь у шести гонках — спринті, пасьюті, індивідуальній гонці, змішаній і класичній естафетах, мас-старті. Лише на слова подяки заслуговує лідер нашої жіночої збірної Оксана Хвостенко, котра відпрацювала на півночі Італії «від дзвінка до дзвінка». Виступати на високому рівні в кожному змаганні нереально, в цьому переконався навіть Уле-Ейнар Бйорндален, який хотів виграти у Антхольці-Антерсельві всі золоті нагороди. Після провальної індивідуальної гонки норвежець відмовився від участі в естафетному міксті, але й це не допомогло: і в чоловічій естафеті, і в гонці з масовим стартом він на найвищу сходинку п’єдесталу пошани так і не зійшов.
Останні два дні першості планети минули під знаком німецької команди: «бундестім» зробив такий фінішний спурт, який в неофіційному медальному заліку залишив далеко позаду головних конкурентів норвежців. До Німеччини їде п’ять золотих, три срібних і три бронзових нагороди, до Норвегії — три «золота», два «срібла» і дві «бронзи». На третьому місці в цьому списку опинилися французи (1 — 3 — 2), четверту і п’яту сходинки поділили шведи і росіяни (1 — 1 — 1), фантастичний успіх Міхала Шлезінгра в спринті й гонці переслідування зробив команду Чехії шостою (0 — 1 — 1). Приємно, що завдяки Андрію Дериземлі на сьомому рядку опинилась наша команда. Решта країн — учасниць чемпіонату світу змушені були радіти, коли їхні спортсмени потрапляли до чільної вісімки чи залікової тридцятки...
Усе ж «німецький вікенд» почався із перемоги іншої команди. Російські чоловіки іноді досягають успіху в особистих змаганнях на етапах Кубка світу, але набагато сильнішими вони стають, коли об’єднуються в естафетну четвірку. Суботній виступ росіян був феноменальним: на восьми вогневих рубежах їм довелося використати тільки один запасний патрон. Головні конкуренти не відзначилися влучністю — норвежці «настріляли» коло штрафу і скористалися одинадцятьма додатковими набоями, німці продовжили свою дистанцію на 300 метрів і тринадцять разів перезаряджали зброю. Тому не має дивувати, що фінішер Микола Круглов приєднався до своїх друзів Івана Черезова, Максима Чудова і Дмитра Ярошенка з російським прапором у руках — із «триколором» він проїхав завершальну стометрівку. Уле-Ейнар Бйорндален і Міхаель Грайс відстали більш як на хвилину, а в фінішних норвезько-німецьких «розбірках» сильнішим був скандинав.
Українська команда виступала в такому складі: Олексій Айдаров — Олексій Коробейников — Олександр Біланенко — Андрій Дериземля. До останньої стрільби наші співвітчизники боролися за четверте місце, та, на жаль, остання субота чемпіонату світу (на відміну від першої) не була днем Дериземлі. Андрій після «стійки» пішов на штрафне коло, а італієць Рене Лоран Війєрмо на четверту позицію, яка в такій компанії майже дорівнює чемпіонству. Натомість Дериземлю обійшли чех Міхал Шлезінгр, австрієць Крістоф Зуманн і швед Карл-Йоган Бергман. Підсумок виступу нашої чоловічої команди — восьмий результат. Можливість поборотися за вищі місця Дериземлі «привезли» Олексій Коробейников і Олександр Біланенко, які свої етапи пройшли блискуче.
Наступні три змагання перетворилися на німецький бенефіс. Розпочалося все з того, що в жіночій гонці з масовим стартом всі три сходинки п’єдесталу пошани «окупували» Андреа Хенкель, Мартіна Глагов і Каті Вільгельм. Наші співвітчизниці показали такі результати: Оксана Хвостенко — дванадцята (один промах), Олена Петрова тринадцята (два), Віта Семеренко двадцята (три). Цікаво, що після другої стрільби Олена була навіть другою, але проблеми в «стійці» завадили лишитися в десятці.
Недільну програму розпочинала жіноча естафета, яку німкені не вигравали майже два роки. Та цього разу вони не подарували суперницям жодного шансу. Переможниці мас-старту і екс-юніорка Магдалена Нойнер уникли штрафних кіл (це не характерно для «бундестім»). Найближче до своїх звичних проблем була 20-річна дворазова чемпіонка світу, але додаткових патронів на «стійці» вистачило для того, щоб не залишити на установці «чорних дір». «Срібло» і «бронзу» розподілили француженки і норвежки. Українки задовольнилися дев’ятим місцем — нашим дівчатам не біглося і не стрілялося. Після того як Валя Семеренко на першому етапі пішла на коло штрафу, шансів «зачепитися» за пристойнішу позицію не було. Бездоганно стріляла на своєму етапі Оксана Хвостенко, але суттєво виправити ситуацію це не могло.
Останнім акордом біатлонної симфонії Антресельви став чоловічий мас-старт. Навряд чи хтось міг передбачити, що Бйорндален не впорається з нервами на останній стрільбі. Два промахи відкинули його за межі трійки призерів, натомість Міхаель Грайс зміг «повернути борг» за естафету: чисто відстрілявшись, він на п’ятому колі обійшов у боротьбі за перше місце Андреаса Бірнбахера. Третім став Рафаель Пуаре. Наші чоловіки фінішували так: Олександр Біланенко — дев’ятнадцятий, Андрій Дериземля — 25-й, Олексій Коробейников — 26-й.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • БРОНЗОВИЙ ФІНІШ
  • ТРІУМФ УКРАЇНКИ
  • ОЛЕНА ІСІНБАЄВА ДОЛАЄ 4,93 МЕТРА ЗЕМНОГО ТЯЖІННЯ
  • БУНТ ЛЕГІОНЕРІВ
  • ЗОРЯНИЙ ЧАС ОЛЬГИ ПАРТАЛИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».