Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЗИМОНЬКА-ЗИМА: ХТО РАДІЄ, ХТО РЯТУЄТЬСЯ...
Через значне похолодання Володимир Чайка, міський голова Миколаєва, дав розпорядження про відкриття трьох пунктів для обігрівання та ночівлі безпритульних. Вони розпочали роботу після зниження температури повітря до мінус 10 градусів. Там же організували прийом бездомних людей до притулку. Пункти обладнані в місцях колишніх бомбосховищ. Для людей без постійного місця проживання створено можливості для відпочинку й харчування.

За час січнево-лютневих холодів торік на Миколаївщині від переохолодження постраждало понад 200 осіб, близько 30 — замерзло.
А на гірськолижних курортах радіють — всі підйомники Міжгірського та Великоберезнянського районів Закарпаття запрацювали на повну потужність. Нарешті випав сніг, його покрив сягає 20–50 сантиметрів. Цим квапляться скористатися охочі до швидкісних спусків. За одними прогнозами, сніг протримається лише до суботи, за іншими — він лежатиме увесь лютий. Ризикувати не хоче ніхто, отож всі, хто заскучав за лижами, поспішають у найбільш сніжні райони.
Однак не всі гірськолижні траси однаково засніжила природа. Багато не працюють і досі, зокрема, не функціонує популярна та добре облаштована траса біля санаторію «Синяк». Загалом на Закарпатті збудовано 69 гірськолижних витягів, відкрито 44 прокатні пункти спорядження, до формування трас готові 20 ратраків. Однак досі більшість цих об'єктів і техніки простоювала через брак снігу.

ООН СТУРБОВАНА: УКРАЇНА ПЕРЕТВОРЮЄТЬСЯ НА ЗВАЛИЩЕ?
Спеціальний доповідач ООН з питання про токсичні відходи Окечукву Ібеану закликав владу України не допустити перетворення країни на звалище токсичних відходів із сусідніх держав. Про це він заявив на прес-конференції в Києві, підбиваючи підсумки візиту до нашої країни.

Зокрема, було сказано, що Україна зіштовхнулася з неабиякими проблемами у сфері охорони довкілля, які спричинені наявністю на території країни великої кількості небезпечних хімічних речовин і токсичних відходів, що залишилися в спадок із радянських часів, і поповнюються зараз незаконним ввезенням відходів із сусідніх держав.
Спеціальний доповідач повідомив, що на території України є величезна кількість токсичних і небезпечних продуктів, відходів, отриманих у спадок від могутнього радянського промислового комплексу. Зокрема, українцям дісталися чималі запаси заборонених пестицидів.
«Під час візиту я детальніше спробував розібратися з двома такими випадками, які стосуються преміксу в Закарпатті й кислої смоли в Львівській області. Але я думаю, що це, на жаль, не всі випадки незаконного ввезення токсичних відходів»,— заявив пан Ібеану.
Він додав, що є деякі підстави вважати, що ситуація, яка склалась, частково викликана близьким сусідством України з державами, які вступили в Європейський Союз, де існують жорсткі правила поводження з токсичними відходами.
«Ці два перевірені випадки свідчать про термінову необхідність забезпечити адекватний контроль на кордоні й скласти чіткий перелік матеріалів і товарів, які можна імпортувати до країни»,— заявив представник ООН.
Він закликав українську владу відкрито говорити з громадянами про ситуацію, що склалася, і виконувати свої міжнародні зобов'язання з вилучення з обігу небезпечних хімічних речовин, а також уживати заходів для того, аби хімікати вироблялися, використовувалися або перероблялися за максимального зменшення ризиків для людей і довкілля.
Спецдоповідач ООН підготує доповідь про візит до України і представить її на розгляд Ради з прав людини.
також у паперовій версії читайте:
  • 820 ГРИВЕНЬ ДЛЯ ЛЕЙТЕНАНТА
  • У ЛЮТОМУ ОТРИМАЄМО НОВІ ПЛАТІЖКИ ЗА ГАЗ
  • НА ДНІПРОПЕТРОВЩИНІ — НОВІ ЖЕРТВИ ОТРУЄННЯ
  • СЕРІЙНЕ ВИРОБНИЦТВО АН-148 РОЗПОЧАЛОСЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».