Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ТАРАСЮКА «ДОТИСНУЛИ»
Президент України прийняв відставку міністра закордонних справ Бориса Тарасюка відповідно до поданої ним заяви.

Як повідомила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова, Президент вважає рішення пана Тарасюка звільнитися з міністерської посади «відповідальним кроком високопорядного діяча, для якого суспільні та державні цінності незрівнянно вищі за політичні інтереси».
Віктор Ющенко переконаний, що знання і досвід Бориса Тарасюка «знайдуть гідне застосування».
Відповідно до Конституції, Президент внесе на затвердження Верховної Ради кандидатуру нового керівника зовнішньополітичного відомства. Попередньо глава держави проведе співбесіди з претендентами на цю посаду. Подання буде внесено у перші пленарні дні чергової сесії парламенту. До призначення нового міністра закордонних справ його обов'язки виконуватиме перший заступник Володимир Огризко, він же представлятиме нашу країну на запланованому на 6 лютого міністерському засіданні Україна — ЄС.
Учора уряд підтримав пропозицію Президента про призначення пана Огризка виконувачем обов'язків міністра.
Прем'єр-міністр доручив підготувати відповідну постанову Кабінету Міністрів. «Надійшов лист від Президента з приводу узгодження кандидатури пана Огризка на посаду виконуючого обов'язки міністра закордонних справ. Я вважаю, що фактично він близько місяця виконує обов'язки, і ми підтримаємо цю пропозицію»,— сказав Янукович.
Відставка міністра закордонних справ України викликала певний міжнародний резонанс. Зокрема, це торкнулося позиції європейських партнерів щодо проведення запланованого на 6 лютого у Києві засідання Україна—трійка ЄС на рівні міністрів закордонних справ.
Виконувач обов'язків міністра закордонних справ України Володимир Огризко не виключає, що терміни проведення зустрічі трійки Україна— ЄС, яка раніше була запланована на 6 лютого, можуть бути перенесені.
«Терміни проведення зустрічі можуть бути перенесені у зв'язку із вчорашніми подіями (міністр закордонних справ Борис Тарасюк подав у відставку. — Ред.). Така можливість не виключена, хоча ймовірно, що зустріч відбудеться за моєї участі як тимчасово виконувача обов'язків міністра закордонних справ»,— сказав пан Огризко.
Так, Тереза Хенрікс, представник прес-служби верховного представника ЄС з питань загальної зовнішньої політики і політики безпеки Хав'єра Солани, повідомила УНІАН, що участь Хав'єра Солани в засіданні Україна—трійка ЄС 6 лютого не планується, що фактично означає відмову від проведення засідання.
Водночас в прес-офісі міністра закордонних справ головуючої в ЄС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, який також має брати участь в засіданнях трійки, кореспондентові УНІАН заявили, що поки що немає офіційної інформації стосовно скасування проведення запланованого на 6 лютого засідання Україна— трійка ЄС.
також у паперовій версії читайте:
  • МОЖЛИВО, ДО ПРЕЗИДЕНТА Й ПРИСЛУХАЮТЬСЯ...
  • ПОЛІТИКИ КОМЕНТУЮТЬ УМОВИ ПРЕЗИДЕНТА
  • СЕКРЕТАРІАТ ВВАЖАЄ РЕЄСТРАЦІЮ ЗАКОНУ ПРО КАБМІН НЕЗАКОННОЮ
  • «ПРОТИВ ЛОМА НЕТ ПРИЕМА»
  • Про ПРО — БЕЗ ЗАЙВОЇ ПОЛІТИЗАЦІЇ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».