Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ГЛОБАЛЬНЕ ПОТЕПЛІННЯ ПРИСКОРЮЄ ЕВОЛЮЦІЮ

Польова гірчиця показала здатність змінити репродуктивну систему протягом семи років, передає Укрінформ із посиланням на MIGnews. Професор Вейс і його колеги вирощували два комплекти насіння гірчиці в оранжереї: один зібрали 1997 року, перед п'ятирічною посухою, а другий — 2004, після посухи. Рослини, що пережили посуху, цвіли й виробляли насіння раніше, ніж перша група. Це означає, що рослини навчилися виробляти насіння до того, як ґрунт висихав.
У відповідь на прохання гіпотетично порівняти зміни, що сталися з рослинами, з еволюцією людини професор сказав, що це — неточна аналогія. Коли б люди розмножувалися з такою швидкістю, як гірчиця, то середній вік майбутніх матерів знизився б до тринадцяти років через сім поколінь.
Учені під керівництвом Вейса збирають, висушують та заморожують насіння рослин Північної Америки, щоб їх можна було вивчити за 50 років. Глобальне потепління призведе до численних змін, і вчені хотіли б мати зразки рослин, на які ці зміни ще не вплинули.


ПІТБУЛЬ ЗДОБУВ СВОБОДУ
Мешканці містечка Гронінг на півночі Нідерландів приступом узяли поліцейський комісаріат, щоб звільнити з-під арешту собаку. Кілька десятків осіб після тривалого силового протистояння з правоохоронцями увірвалися до комісаріату й звільнили пітбуля, якого конфіскували кілька днів тому, повідомляє кореспондент Укрінформу.
За офіційними даними, нападники спочатку не мали наміру штурмувати поліцейський відділок, а хотіли провести гучну демонстрацію перед вікнами правоохоронної установи. Однак п'ятнадцять стражів порядку відтіснили демонстрантів і заарештували керівника акції протесту. Мітингувальники звернулися по допомогу до жителів кварталу, де жив господар собаки. Напад на комісаріат був вдалим для пітбуля, який здобув свободу.
Поліція розпочала слідство. Собаку конфіскували у господаря на підставі законодавства — у Нідерландах заборонено утримання й розведення цієї агресивної породи собак.

також у паперовій версії читайте:
  • МІСЯЦЕСЛІВ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ІМЕНИННИКИ В ЛЮТОМУ
  • НОУ-ХАУ
  • ДИВА
  • ЗНАХІДКИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».