Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
БЕЗРАДІСНА РЕАБІЛІТАЦІЯ «ШАХТАРЯ»
У рамках Кубка Першого каналу відбувся матч між донецьким «Шахтарем» і тель-авівським «Хапоелем». Цей поєдинок був шансом збереження іміджу для «Шахтаря», а на подальшу турнірну долю донеччан не впливав.

Зустріч розпочалася у спокійному темпі. Команди грали без особливої гостроти, однак за територіальної переваги донецького клубу. Перший по-справжньому небезпечний момент глядачі побачили на дванадцятій хвилині, коли з лівого флангу Матузалем зробив навіс на Маріку, але той не зміг переправити м’яч у ворота суперників. Через дві хвилини той же Маріка виступив у ролі асистента. З правого флангу він віддав передачу на Бєліка, який пробив, але влучив у обличчя голкіпера.
«Шахтар» розпочав тиснути на ворота господарів і швидко повів у рахунку. Шевчук пройшов по лівому флангу, зробив навіс у штрафний майданчик, де першим біля м’яча опинився Бєлік, який вколотив шкіряну кулю у ворота. Однак через якусь мить рахунок став нічийним. Півзахисник ізраїльтян Огбона скористався помилкою захисників донеччан і пробив по воротах. Удар вийшов несильним, але це не завадило м’ячу опинитися в сітці. Такий перебіг подій не влаштовував гравців «Шахтаря». На 36-й хвилині Матузалем подав у штрафний майданчик прямо на голову Чигринському, який красивим ударом у дальню дев’ятку вивів свою команду вперед. У час, що залишився у першому таймі, рахунок не змінився.
На початку другої сорокап’ятихвилинки футболісти обох клубів почали часто помилятися. На 57-й хвилині у складі донеччан відбулася заміна — замість Маріки на полі з’явився Воробей. Через дві хвилини цей хід Мірчи Луческу спрацював. Показова атака гірників призвела до взяття воріт. Відзначився Воробей. Після пропущеного м’яча футболісти «Хапоеля» намагалися довести головному арбітрові зустрічі, що був офсайд, але суддя свого рішення не змінив — 3:1 на користь гірників. Надалі гірники не зменшували тиску на ворота суперника. За п’ятнадцять хвилин до завершення зустрічі півзахисник донеччан Полянський не знайшов іншого продовження атаки, як пробити по воротах.
М’яч після його удару від поперечини влетів у ворота — 4:1 на користь «Шахтаря». Через сім хвилин той же Полянський порушив правила у власному штрафному майданчику і суддя без вагань показав на одинадцятиметрову позначку. Захисник господарів Абітбуль пробив сильно, але голкіпер донеччан Шутков не дав м’ячу опинитися у воротах і тим самим виправдав Полянського перед командою. У хвилини, що залишилися, рахунок не змінився — 4:1 на користь «Шахтаря». Тож можна сказати, що український клуб реабілітувався перед уболівальниками за поразку в першому матчі турніру проти московського ЦСКА і з гарним настроєм готуватиметься до першого поєдинку 1/16 Кубка УЄФА проти французького «Нансі», який відбудеться 14 лютого у Донецьку.
також у паперовій версії читайте:
  • ШАХОВЕ ТРИВЛАДДЯ
  • «АЗОВМАШ»: ОПТИМІСТИЧНА ДРАМА
  • ВІТАЛІЙ КЛИЧКО:«МОСКВА ВБОЛІВАТИМЕ ЗА МЕНЕ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».