Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЗАКОНОМІРНА НІЧИЯ
Матчем за участю київського «Динамо» та «Маккабі» з Хайфи стартував другий Кубок «Першого каналу». Футбольний турнір, який встигли назвати вбивцею Кубка Співдружності, привертає пильну увагу вболівальників. Учасниками турніру стали клуби, котрі є чемпіонами та віце-чемпіонами України, Росії та Ізраїлю.

Команди-учасниці турніру розподілено на дві групи. Група А: «Динамо» (Київ), «Маккабі» (Хайфа), «Спартак» (Москва). Група Б: «Хапоель» (Тель-Авів), ЦСКА (Москва), «Шахтар» (Донецьк). Згідно з регламентом дві команди, які посядуть у своїх групах перші місця, виходять до фіналу. Якщо фінальний поєдинок завершиться внічию, то буде призначено два додаткових тайми по п’ятнадцять хвилин, а за нічийного результату — серію післяматчевих пенальті. Переможця турніру нагороджують головним перехідним призом — Кубком «Першого каналу». Призовий фонд становить два мільйони доларів США (переможець отримує мільйон, фіналіст — 500 тисяч, команди, котрі посіли другі місця в групах,— по 150 тисяч, а команди, що опиняться третіми в групах,— по 100 тисяч). Одним із основних пунктів регламенту є те, що 50% засобів, отриманих з призового фонду турніру, команди перераховують на розвиток дитячого футболу у своїх країнах.
Зустріч з «Маккабі» українці розпочали без розвідки. Перший непоганий шанс відкрити рахунок «Динамо» мало на п’ятій хвилині. Гусєв небезпечно пробивав із близької відстані, однак воротар господарів Давидович цей удар парирував, а захисник, схоже, вирішив, що йому нічого не залишається, як дати українському футболістові по ногах. Гавранчич зі штрафного влучив у стінку. У стартовому складі «Маккабі» була відсутня головна ударна сила — нападник збірної Ізраїлю Катан. Утім, і «Динамо» вийшло на поле без угорського новачка Фаркаша, який у першому матчі з «Гамбургом» зробив хет-трік. Перші двадцять хвилин зустрічі гравці «Маккабі» змушені були думати про захист власних воріт. Так ще один гольовий момент втратив Гусєв. Він увірвався до штрафного майданчика суперника і віддав м’яч під удар Реброву, однак у останній момент захисник «Маккабі» вибив м’яч на кутовий. Гусєв часто турбував захист суперника і його спиняли з порушенням правил. Ближче до середини тайму чи то «Динамо» зменшило оберти, чи, можливо, «Маккабі» додав у швидкості, але ізраїльтяни дедалі частіше почали з’являтися біля воріт Шовковського. Та до серйозних ударів справа не доходила. Запам’ятався хіба що сильний удар Густаво, котрий голкіпер киян парирував. Кияни відповіли небезпечною контратакою, яку завершував Гусєв. Він отримав м’яч у штрафному майданчику, однак невдало його обробив і нагоду відкрити рахунок було втрачено. Тож за нічийного рахунку команди пішли відпочивати.
Після перерви у складі «Динамо» відбулися дві заміни — замість Реброва й Корреа вийшли Фаркаш і Белькевич. У господарів на поле вийшло три нових гравці і це майже відразу дало свої результати — «Маккабі» повів у рахунку. Те, що це був провал «Динамо» у позиційному захисті, немає жодних сумнівів. Однак не можна не визнати чітких дій ізраїльського нападу. Після помилки захисників гостей у власному штрафному майданчику відзначився Рафаелов. Кияни відразу могли відігратися, однак на відміну від суперників свої моменти не використали. Спочатку явно затягли з ударом, а потім команду врятував голкіпер господарів. Знову пробивав Гусєв. Проте воротар «Маккабі» нічого не зміг удіяти хвилиною пізніше — удар Гусєва він відбив, а от Родріго добивав м’яч у порожні ворота. Тут-таки Фаркаш відзначився непоганим пострілом у штрафний майданчик суперника. Склалося враження, що «Динамо» бракувало пропущеного м’яча.
Гравці української команди по-справжньому «завелися». Але, як і в першому таймі, так тривало недовго. Як наслідок — небезпечний удар Качана і реальний провал захисту киян, після якого Шовковському довелося порушувати правила за межами штрафного майданчика і отримувати жовту картку від російського арбітра Ігоря Єгорова. Не минуло й хвилини, як ще один форвард господарів ледь не вискочив на побачення з голкіпером киян.
«Маккабі» продовжував атакувати, але без особливих загроз воротам суперника. Фінальний свисток зафіксував закономірну нічию.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ВАРШАВСЬКИЙ ЛІД: АКОРД НА ЗГАДКУ
  • НАЙЗЕЛЕНІШІ
  • ТАНЦЮЮТЬ ВСІ!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».