Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
НІМЕЧЧИНА ПОВЕРНУЛА УКРАЇНЦЯМ НАЦИСТСЬКИЙ БОРГ
Німецький Федеральний фонд «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» завершив виплату 881,5 мільйона євро компенсацій українським жертвам нацизму. Про це на брифінгу повідомив голова правління Міхель Янсен.

Виплата компенсацій почалася в червні 2001-го, а завершилася 31 грудня 2006 року. Гроші отримали 468 тисяч законних претендентів.
Голова фонду повідомив, що виплати для кожної особи проводилися в два етапи: перша частина становила 65% компенсації, а друга — 35%. «Індивідуальні виплати в Україні закінчено. На майбутнє ми плануватимемо лише спільні гуманітарні проекти»,— зазначив пан Янсен.
Як наголосив посол Німеччини в Україні Райнгард Шеферс, завершення програми з виплати компенсацій означає примирення Німеччини і країн Східної Європи задля майбутнього, а також розвиток українсько-німецьких відносин.
За словами голови правління українського фонду «Взаєморозуміння і примирення» Ігоря Лушникова, в Україні залишилося 20 осіб, які мають отримати свої компенсації. Він також зауважив, що за рахунок фонду реалізувалися гуманітарні проекти, запевнивши, що «Взаєморозуміння і примирення» продовжуватиме таку роботу і надалі.

У СПРАВІ ЗАГИБЕЛІ КУШНАРЬОВА ВИНЕСЕНО ОБВИНУВАЧЕННЯ
Харків’янин Дмитро Завальний, з карабіна якого під час полювання було смертельно поранено Євгена Кушнарьова, отримає офіційне обвинувачення, як тільки випишеться з лікарні, де він нині перебуває.

Про це, як повідомляє кореспондент Укрінформу, заявив на прес-конференції прокурор області Василь Сінчук. Обвинувачення, зазначив він, буде пред’явлене за статтею 119, частина 2 — «Вбивство з необережності», ознак іншого злочину немає. За словами пана Сінчука, він був присутній під час судово-медичної експертизи і пересвідчився, що ушкодження черевної порожнини, отримані політиком унаслідок пострілу, були несумісні з життям. Лікарі, стверджує прокурор, зробили все необхідне.
також у паперовій версії читайте:
  • ВІННИЦЯ: ЖОРСТОКО ПОБИЛИ АКТИВІСТА ОБ’ЄДНАННЯ ПІДПРИЄМЦІВ
  • ЯК «ВОЮЮТЬ» З ІСТОРІЄЮ
  • КРИМСЬКІ ЗАПОВІДНИКИ — ПІД ЗАГРОЗОЮ
  • КРАЇНА: ПРИСТРАСТІ ЗА ТАРИФАМИ
  • ПОХОЛОДАННЯ ОЗИМИНІ НЕ ЗАШКОДИТЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».