Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
КРОК УПЕРЕД АНДРІЯ ШЕВЧЕНКА
Лондонський «Челсі» вийшов до фіналу Кубка англійської ліги, обігравши за сумою двох зустрічей команду «Уікомб». Звичайно, клуб другого англійського дивізіону, котрий дивом дістався до півфіналу Carling Cup, як ще називають Кубок англійської ліги,— не конкурент лондонцям. Хоча перша гра між цими командами завершилася внічию, ніхто не мав сумніву в тому, що до фіналу вийдуть саме підопічні Жозе Мурінью. Добре зваживши всі «за» і «проти», наставник вирішив не ризикувати, випускаючи проти «Уікомба» найближчий резерв, а дати додаткову ігрову практику гравцям основного складу.

Найголовніше полягало в тому, що вперше за останні кілька тижнів із перших хвилин на полі з’явився капітан збірної України Андрій Шевченко. Всі пам’ятають: кілька днів тому ходили чутки, що українець може залишити «Челсі» через Мурінью і повернеться до Італії, або нинішній наставник піде з команди через те, що не знайшов спільної мови з Шевченком. Однак схоже на те, що після цього поєдинку конфлікт піде на спад. Українець сповна відповів критикам.
На його рахунку в цій зустрічі — два м’ячі та одна результативна передача.
На 24-й хвилині після помилки захисту суперника Шевченко підхопив м`яч поблизу штрафного майданчика, на швидкості зблизився з голкіпером і пробив низом у кут воріт — 1:0. На 43-й хвилині Андрій оформив у цій зустрічі «дубль». Дрогба віддав вивірену передачу на українця і той, зробивши два кроки вперед, пробив під поперечину (2:0). На початку другого тайму Лемпард не використав відмінну передачу Шевченка і не забив із восьми метрів. Утім, третій гол у ворота гостей допоміг забити Лемпарду той таки Шевченко. Українець поборовся за м’яч у центрі поля і дальньою передачею кинув у прорив Лемпарда, котрий, обігравши захисника, перекинув м’яч через воротаря — 3:0. На дев’яностій хвилині Лемпард забив другий гол у цьому матчі, зробивши рахунок 4:0. У ці хвилини Шевченка не було на полі. Очевидно, Мурінью злякався, що наш земляк може забити в цій грі три, а то й більше м’ячів і потім тренера звинуватять у тому, що він у останніх невдалих іграх команди не випускав Андрія у стартовому складі.
«Я щасливий, що ми вийшли у фінал,— сказав після матчу Шевченко.— Важливо, що наша команда грала відмінно. Підтримка вболівальників сьогодні була просто неймовірною!». В свою чергу, головний тренер «Челсі» Жозе Мурінью довго коментував гру українського форварда. «Я задоволений грою Шевченка, а не тільки його голами. Йому потрібен був час для адаптації, але якщо ми регулярно бачитимемо у виконанні українця такий же рух по полю, такий же внесок у гру команди та пресинг суперника, то незабаром можна буде говорити, що він адаптувався. Мій принцип такий: на поле виходять ті, хто краще від інших працював протягом тижня, хто показував гарну гру в попередніх матчах. Моє ставлення до Шевченка таке саме, як до всіх інших гравців. Неважливо, скільки він коштує — 30 чи 300 мільйонів. Гравці мають працювати і показувати гру. Якщо хтось думає, що я не випускав його через те, що в нас є якісь проблеми в особистих стосунках, то це — помилка. Ті, хто так думає, не розуміють гру. Я хочу вигравати, тому випускаю на поле тих, хто більше зможе допомогти команді. Наші особисті взаємини завжди були нормальними, і я гадаю, що це важливо. Тому я завжди вірив у Шевченка. Я можу сказати, що ця гра для нього — крок уперед»,— сказав Мурінью.
У фіналі «Челсі» зіграє з переможцем пари «Тоттенхем» — «Арсенал».

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • НА ЛЬОДУ — ПРОЩАЛЬНИЙ ПОЛОНЕЗ
  • КІНГ ОБІЦЯЄ ГОЛЬФ
  • У ВСЬОМУ ВИННІ ЖУРНАЛІСТИ?
  • АЗОВМАШ ПЕРЕМАГАЄ...
  • ПОВИЛІТАЛИ ВСІ...
  • ...«СОКІЛ» ЗНОВУ ПРОГРАЄ
  • НЕГОСТИННИЙ «ПАХТАКОР»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».