Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
УКРАЇНА ВІДЗНАЧИЛА ДЕНЬ СОБОРНОСТІ
Державне свято День соборності України було встановлене у січні 1999 року.
Урочистий Акт Злуки Захiдно-Української Народної Республiки та Української Народної Республiки в єдину соборну Українську державу проголосила Директорiя УНР 22 сiчня 1919-го на Софiйському майданi в Києвi.

Захiдно-Українську Народну Республiку було проголошено 1 листопада 1918 року масовим виступом української iнтелiгенцiї та військових на теренах Австро-Угорської iмперiї в Галичинi. Столицею ЗУНР спочатку був Львiв, потiм Тернопiль, а з сiчня 1919 року Станiслав (нині — Івано-Франківськ).
Учора по всій країні відбулися урочистості на честь свята соборності країни.
Президент України привітав співвітчизників: «Вісімдесят вісім років тому український народ реалізував своє багатовікове прагнення жити у соборній державі, сповідувати єдині національні й суспільні цінності, спільними силами дбати про безпечне, гідне і процвітаюче життя людей, як належить великій європейській нації».
Віктор Ющенко наголосив, що значення цього свята полягає не лише в історичному контексті, а насамперед у діях на майбутнє, нашій готовності разом працювати на зміцнення в Україні принципів демократії й свободи, розвиток єдиного гуманітарного та інформаційного простору, поліпшення добробуту громадян. «Єдність — це наше глибоке розуміння один одного як невід'ємної частини великого українського народу»,— сказав Президент.
На Софійській площі в Києві відбулась акція «День соборності: що скаже молодь політикам». Представники молодіжного осередку «Союзу гетьманців-державників» із частинок зібрали гігантську мапу України зразка вісімнадцятого року. Крім того, відбулося віче політичних партій і громадських організацій.

КИЯНИ ЗБИРАЮТЬ ПІДПИСИ ЗА ВІДСТАВКУ ЧЕРНОВЕЦЬКОГО
Двісті шістнадцять киян створили ініціативну групу для збирання підписів за проведення референдуму щодо відставки мера столиці й розпуску Київської міськради.

Таке рішення ухвалили збори громадян на своєму засіданні в неділю. Сформульовано два питання, які мають винести на референдум: «Чи підтримуєте ви дострокове припинення повноважень Київського міського голови Черновецького Леоніда Михайловича?» і чи «Підтримуєте ви дострокове припинення повноважень Київської міської ради п'ятого скликання?».
За словами Володимира Бондаренка, депутата Київради від блоку Віталія Кличка, найближчим часом ініціативна група подасть документи мерові Києва або уповноваженій ним особі для реєстрації групи.
Пан Бондаренко повідомив, що кияни за підтримки різних політичних сил або самостійно мають намір створити кілька ініціативних груп зі збирання підписів.
Наразі вчора надійшло повідомлення: Київська міська держадміністрація реєструє протоколи про збори партії «Велика Україна» щодо проведення референдуму з приводу відставки київського мера. За словами Володимира Бондаренка, під час реєстрації не були присутні ані голова КМДА Леонід Черновецький, ані хтось з посадовців, уповноважених прийняти зібрані документи. Протоколи реєструють працівники канцелярського відділу столичної держадміністрації.
Подані документи київський мер має розглянути впродовж десяти днів, після чого ухвалити рішення про реєстрацію ініціативної групи від «Великої України», яка у разі рішення на свою користь отримає право збирати підписи за проведення референдуму.
також у паперовій версії читайте:
  • КРИМСЬКІ ТАТАРИ ПІКЕТУВАЛИ РАДМІН АРК
  • ЄС ПІШОВ НАЗУСТРІЧ УКРАЇНСЬКИМ МЕТАЛУРГАМ
  • ЯК ЧИНОВНИК ЕСБЕУШНИКА «ЗААРЕШТУВАВ»
  • МИ ТАКИ ЗБІДНІЄМО?
  • БЛИЗЬКА ЛЮДИНА — ПРО СЕРГІЯ КОРОЛЬОВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».