Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
ЖУРНАЛІСТСЬКИЙ СУПРОВІД «МОЛОЧНИХ ДЖЕРЕЛ»
Нещодавно в Україні завершився освітній проект «Молочні джерела» — імунний захист від перших днів, спрямований на пропаганду грудного вигодовування малюків. Акція проходила з ініціативи Інституту педіатрії, акушерства та гінекології АМН України, спеціалістів із дитячого харчування, компанії Nutricia та за інформаційної підтримки журналу для батьків «Твой малыш».

У ході реалізації проекту інформація надходила до споживача через ЗМІ та безпосередньо під час тренінгу для молодих батьків на базах районних дитячих поліклінік Києва та безкоштовних консультацій у рамках Всесвітнього тижня грудного вигодовування.
Кореспондент «ДУ» зустрівся з головним редактором журналу «Твой малыш» Владою Барсуковою.
— Чимало молодих батьків отримало багато корисної й цікавої інформації про те, як виховати здорового малюка. Як Ви оцінюєте, як головний редактор журналу і мама, подібні заходи в Україні, а також значення друкованого слова для молодих батьків?
— Найбільшою цінністю у світі я вважаю дитину та її здоров’я. До того, як я очолила журнал, мені довелося написати чимало статей з психології та виховання дітей. А ще я активна мама, і взагалі у нас у сім’ї — культ щасливого дитинства. Головна мета нашого видання — допомога молодим батькам, які ще вчора самі були дітьми, а нині зі своїм малятком вони іноді безпорадні у складних ситуаціях. На сторінках журналу ми надаємо чимало порад, як виховувати та доглядати дитину, і звичайно ж, розповідаємо, як ростити дітей здоровими. Наші рекомендації легко застосувати на практиці. Нас підтримують та консультують найкращі висококваліфіковані українські лікарі. Саме до їхніх порад і прислухається молода батьківська аудиторія.
— Учорашня безтурботна юна дівчина стає вагітною і дев’ять місяців думає не лише про своє здоров’я, а й про здоров’я майбутньої дитини. Це — складний психологічний період для молодої жінки. Як допомогти майбутнім молодим мамам у такому стані?
— Окремий і серйозний напрям у нашому журналі — супровід вагітності, підготовка до пологів і грудного вигодовування. Нам хочеться, щоб усі дев’ять місяців очікування маляти були щасливими для кожної мами. Прикро казати, але у жіночих консультаціях частенько можна побачити знервованих і заплаканих майбутніх мам. Так було дев’ять років тому, коли я чекала свого Данечку. Таке трапляється, на жаль, і донині. Хочу сказати, що наш журнал утішає, допомагає і додає впевненості молодим батькам. Психологічний стан жінки надто важливий для неї й майбутньої дитини. Іноді мене впізнають наші читачі — молоді батьки, в яких росте і бігає малятко, і говорять слова вдячності. Ми робимо журнал із любов’ю. Наші автори — насамперед лікарі. Кожна жінка, в якої є діти, знає, наскільки складні перші роки життя дитини, і як хронічно не вистачає часу. Та вони встигають написати нам сповнені подяки листи. Часто телефонують до редакції за порадою, підказкою.
— Виходить, що і друковане слово впливає на здоров’я нації — наших дітей.
— Це справді так. А ще у нас три роки функціонує клуб «Кормлю и люблю». Молоді мами діляться досвідом грудного вигодовування, спеціалісти дають консультації. Там же ми друкуємо адреси тих, хто хоче листуватись. І батьки починають обмінюватись досвідом, дружити. Нам приємно, що люди об’єднуються саме на ґрунті виховання дітей. Довіра молодих батьків до журналу зростала поступово. Важливо відчувати відповідальність за друковане слово і не пропонувати те, чого б не зробив своїй дитині.
Разом із компанією Nutricia «Твой малыш» брав участь у проекті «Молочні джерела» як інформаційний партнер.
Журналісти провідних українських видань, у тому числі «Демократична Україна», друкували статті на підтримку грудного вигодовування. Я була головою журі й щиро раділа, що матеріали на таку важливу тему з’явилися не лише у спеціалізованих виданнях.
Інтерв’ю провела

Валентина СКОРОПАДСЬКА
також у паперовій версії читайте:
  • ОДА ЗЕЛЕНОМУ ЧАЮ
  • ЩО МОЖЕ ЛІКАРНЯНА КАСА
  • СІЛЬ Б'Є ПО ЧОЛОВІКАХ
  • ЙОГУРТ, ЩО ЗАХИЩАЄ ШЛУНОК
  • СТРЕСИ І ШКІРА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».