Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЄВГЕН КУШНАРЬОВ ПОМЕР ЧЕРЕЗ ПОРАНЕННЯ НА ПОЛЮВАННІ
Урятувати народного депутата, одного з лідерів Партії регіонів намагалися лікарі Ізюмської лікарні на Харківщині, куди його доправили у вівторок з кульовим пораненням.
Після проведеної п'ятигодинної операції змін на краще не відбулося. Застосовувалися заходи інтенсивної терапії й реабілітації. Потерпілому було видалено праву нирку і частину печінки.

Як повідомив міністр охорони здоров'я України Юрій Поляченко, з моменту операції до свідомості пацієнт не приходив. За словами міністра, лікарня забезпечена необхідними ліками і препаратами, він також відзначив високий професіоналізм медиків.
Факт поранення має кілька версій. Говорили, що лихо сталося з необережності внаслідок пострілу всередині машини, або це — поранення рикошетом через постріл ззовні: і політик, й інші мисливці переслідували дичину.
Учора о 14.30 надійшла інформація — врятувати Євгена Кушнарьова не вдалося. Народний депутат помер у лікарні в місті Ізюмі. Про це повідомив міністр охорони здоров'я: «Ми його втратили. Не витримало серце».
Тим часом заступник голови комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, народний депутат від БЮТ Сергій Міщенко вважає, що Євген Кушнарьов отримав вогнепальне поранення внаслідок нещасного випадку. Про це він заявив у інтерв'ю журналістам. Депутат відкидає версію злих намірів у цій трагедії. «Ви подивіться статистику, скільки у нас нещасних випадків на полюванні»,— зазначив він.
Затриманих у справі про поранення народного депутата поки немає, повідомили в Центрі громадських зв'язків управління МВС в Харківській області. Кримінальну справу ведуть співробітники слідчого управління УМВС області. Справу порушено за ст. 128 КК України «Необережне, тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження». Статтею передбачено покарання у вигляді примусових робіт до двох років або позбавлення волі на такий самий термін.
За даними, які має у своєму розпорядженні ЦГЗ, інцидент стався, коли мисливці поверталися на автомобілі після полювання. Вони побачили якусь тварину, вийшли з машини і відкрили стрілянину. Політик випадково опинився в секторі вогню і отримав поранення.

СХОВИЩЕ — НЕ «МОГИЛЬНИК»
Централізоване сховище для зберігання відпрацьованого ядерного палива, яке Україна має намір будувати, в жодному разі не можна називати могильником відходів. Про це заявив директор департаменту ядерної енергетики та ядерної промисловості Мінпаливенерго Юрій Недашковський.

«Будівництво сховища необхідне для зберігання відпрацьованого ядерного палива з трьох українських АЕС. Відходи з інших країн тут не зберігатимуться, це заборонено національним законодавством. Хочу наголосити, що йдеться не про відходи, а про відпрацьоване ядерне паливо, яке в жодному разі не є непотребом. Це — цінна стратегічна сировина, 97% ваги якої становлять дорогі ядерні матеріали, тож за необхідності ці компоненти можна використати для виробництва електроенергії»,— сказав пан Недашковський.
Він підкреслив, що проект будівництва централізованого сховища — найоптимальніший, з економічної точки зору, варіант. Наразі завершується техніко-економічне обґрунтування для вибору безпосереднього місця його розташування з трьох наявних варіантів, два з них — у Чорнобильській зоні відчуження, а одне — на Хмельницькій АЕС.
Нагадаємо, 15 січня 2006 року в Києві відбулися переговори між керівництвом Мінпаливенерго і представниками компанії Ноltec (США), яка стала переможцем тендеру щодо будівництва сховища. Сторони домовилися впродовж двох тижнів представити уточнений графік проектних та будівельних робіт.
також у паперовій версії читайте:
  • ДЕРЖАВА ДОПОМОЖЕ ПРИВАТНИМ КОПАЛЬНЯМ
  • У ПОДАТКІВЦІВ МОЖНА ВИГРАТИ СУД
  • ЦЕЙ РАКЕТНИЙ КОМПЛЕКС НЕДАРМА НЕ ЗНИЩИЛИ
  • КРИМ: КОРУПЦІЙНИЙ «РЕКОРД»
  • СПРАВДІ ПРОЗОРИЙ КОРДОН...
  • ДВА МІЛЬЯРДИ «ПЕРЕЇХАЛИ ПОТЯГОМ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».