Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ПАРАШУТИСТА ВРЯТУВАЛИ КУЩІ ОЖИНИ

Перелом щиколотки та поранення легенів — такий діагноз поставили лікарі постраждалому, коли його на гелікоптері терміново доправили до місцевого шпиталю. Врятували скайдайвера кущі ожини. Щоб витягнути Майкла з чагарнику, знадобилася допомога місцевих пожежників.
Виявилось, що свій невдалий стрибок парашутист зняв на камеру, вмонтовану на його шоломі. Причому зйомки тривали навіть після падіння спортсмена, якого рятівники знайшли на землі непритомним. Постраждалий прийшов до тями у шпиталі, де розповів журналістам, що «попрощався з життям після того, як не розкрився другий парашут». Потім він «побачив друзів, пожежних, машини «швидкої допомоги» та поліцейських із собаками».
Майкл Холмс — наймолодший з британських інструкторів зі скайдавінгу, займається цим видом спорту сім років.


«БАНДА» СЛОНІВ-ПОГРОМНИКІВ
Жителі невеликого села, що розташоване в центральній в'єтнамській провінції Нгеан, думають над тим, як їм жити далі. Ледь не щодня на їхнє селище нападає стадо диких слонів, котре витоптало всі довколишні рисові поля, а тепер робить те саме і з власними городами селян, передає Укрінформ із посиланням на BBC News.
Сценарій нападів «банди» завжди один і той самий: із настанням сутінків стадо, що складається з чотирьох дорослих слонів, несподівано з'являється з джунглів і за лічені секунди проноситься з гучним криком через село, зрівнюючи із землею все, що трапляється на шляху. Селянам не залишається нічого іншого, як ховатися, оскільки всі традиційні методи відлякування тварин від житла людей — багаття, гучномовці й вітряні тріскачки на «слоняче угруповання» не діють. Навпаки, всі ці засоби лише їх розлючують.
У В'єтнамі слонів занесено до місцевої Червоної книги. Полювання на велетнів джунглів суворо заборонено й карається законом.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • РЕКОРДИ
  • МАНДРИ
  • ФАКТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».