Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ОДРУЖУВАТИМЕМОСЯ ЗА НОВИМ ЗАКОНОМ
Президент підписав закон, згідно з яким наречений і наречена повинні проходити медичне обстеження перед шлюбом, а церемонія може бути не урочистою.

22 грудня 2006 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Сімейного і Цивільного кодексів України». Цим документом вносяться зміни в деякі положення Сімейного кодексу з метою приведення його у відповідність до Цивільного кодексу.
Зокрема, з Сімейного кодексу вилучено положення, відповідно до якого сімейні права недієздатної особи здійснює її опікун.
За законом наречений і наречена зобов'язані повідомити один одному про стан свого здоров'я. При цьому держава забезпечує створення умов для медичного обстеження тих, хто одружується. Результат медичного обстеження є таємним і повідомляється тільки майбутньому подружжю. Приховування відомостей про стан здоров'я одним із наречених, слідством чого може стати (або стало) порушення фізичного чи психічного здоров'я іншого або їхніх нащадків, може бути підставою для визнання шлюбу недійсним.
У разі вагітності нареченої, народження нею дитини, а також, якщо є безпосередня загроза для життя нареченої або нареченого, шлюб реєструється в день надання відповідної заяви або в будь-який інший день за бажанням пари протягом місяця.
Особистою приватною власністю дружини або чоловіка є суми страховок, отримані ними за обов'язковим особистим страхуванням, а також за добровільним особистим страхуванням, якщо внески страховок платили за рахунок коштів, які були особистою приватною власністю кожного.
Відповідно до закону, якщо один із подружжя своєю працею і коштами брав участь в утриманні майна, що належить іншому, в управлінні цим майном або догляді за ним, то дохід, отриманий від цього майна, у разі суперечки, за рішенням суду може бути визнано об'єктом права загальної спільної власності подружжя.
Документом скасовується: можливість відновлення шлюбу після його розірвання; право дружини, чоловіка усиновити дитину без згоди другого з подружжя.

ВІДЛУННЯ ХАРКІВСЬКИХ ЗАВОРУШЕНЬ: УПІЙМАНО ОДНОГО БОЙОВИКА
У Харківському управлінні СБУ допитано одного з головних організаторів сумнозвісної масової бійки на вулиці Клочковській — Юрія Вертеля. Оголошеного у розшук відразу після подій 16 грудня затримали у Києві завдяки спільним діям київських і харківських правоохоронців. Підозрюваний в організації масових заворушень «засвітився», бо вів по мобільному телефону розмови у пошуках грошей.

У слідчих є інформація від свідків бійки, котрі вказали на те, що саме Вертель роздавав гроші й білі рукавички, як пізнавальний знак, активним учасникам бійки. Серед них є й ті, хто спеціально прибув із Київської й Донецької областей. Як і Вертель, багато хто з них — спортсмени, зокрема боксери. В пам'ятній харків'янам бійці, коли під час мирного мітингу з питання спірної земельної ділянки, у присутності мера та за невтручання правоохоронців бойовики били людей, тридцять осіб зазнали тілесних пошкоджень.
Як стало відомо, затриманий дає свідчення.
У розшук оголошено й іншого активного учасника подій на Клочковській: харків'янина Сергія Михайличенка.
також у паперовій версії читайте:
  • САМОГУБЕЦЬ-НЕВДАХА ЗУПИНИВ МЕТРО
  • ЗЙОМКИ «ТАРАСА БУЛЬБИ» ПОЧНУТЬСЯ НЕВДОВЗІ
  • ІЗ ДИТИНСТВА У ПІДПІЛЛІ
  • ОДЕСА: НОВИЙ РІК ВИКЛИКАЛИ «НА БІС»
  • «КРОВ СОНЦЯ» ГРАЄ У БОКАЛАХ
  • А ВЕСНА ТАКИ — НА НОСІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».