Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
РІДНА МОВА — ЛІКИ

«Ви чуєте мою полтавську говірку? Я не можу говорити інакше, бо народився на Полтавщині, — каже він. — Тому мій язик вимовляє специфічне полтавське «ел». Француз говорить із прононсом, а iталiєць (там ще є додаткова вiбрацiя моря) — надто швидко. Британець мусить не закінчувати слова, ковтати їх — вічний туман змушує його закривати рота. Тож кожна частина планети вібрує по-своєму, створюючи специфіку мови.
Наша мова залежить не тiльки вiд роботи так званих мовних м'язiв і язика, а й вiд пiд'язикової кiстки, поєднаної з остистими вiдростками черепа. Якщо порушити природний процес передавання iнформацiї вiд цiєї кiсточки до м'язiв, людина пiдхоплює болячку.
Про те, що язик — друге серце, казали ще давньокитайськi цiлителi. Медицина тибетська та iндiйська довели, що дiабет — проблема кривомовностi. Тому хворим раджу послухати свою мову через диктофон i вимiряти рiвень цукру в кровi. Результат вражає! Тож моя порада проста: щоб запобiгти хворобам, говорiть щирою українською та спiввiбруйте з рiдною землею».


ГРІХ СКАРЖИТИСЬ НА ПОТЕПЛІННЯ
Зміна клімату негативно позначається на деяких видах тварин, але сірим тюленям глобальне потепління поліпшує їхнє статеве життя, повідомляє Укрінформ із посиланням на MIGnews.com.ua.
Слабенькі самці, звичайно, не мають шансу спарюватися із самицями, котрі віддають перевагу домінантним особинам. Та зменшення кількості опадів змушує самиць полишати своїх партнерів у пошуках джерел прісної води. У результаті «міцні красунчики», що охороняють територію, на якій живуть самиці, випускають їх із виду. Це дає змогу слабшим самцям, котрі раніше не могли мріяти про самку, завести потомство.
Учені з університету Дархема у Великій Британії з'ясували, що такий феномен призвів до зростання генетичної різноманітності в популяції сірих тюленів, що живуть на острові Норт-Рона в Шотландії.

СОРОМ'ЯЗЛИВІ НОСОРОГИ
Захисники прав тварин у Берліні розпочали кампанію проти будівництва гігантського колеса огляду. Активісти стверджують, що робота 175-метрового колеса негативно позначиться на житті носорогів, які мешкають у сусідньому зоопарку, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.
Згідно з проектом будівництво колеса з цілодобовим підсвічуванням коштуватиме інвесторам 120 мільйонів євро. За словами захисників тварин, через колесо носороги не захочуть паруватися.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • КІНОСВІТ
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • РЕКОРДИ
  • ДИВА
  • ПОРАДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».