Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
«СВИНЯЧІ» ВІЗЕРУНКИ, або СПРОБА ОПТИМІЗАЦІЇ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ КРІЗЬ ПРИЗМУ АСТРОЛОГІЇ
Із давніх-давен про одних людей говорять, що вони народились у сорочці, та ще й зі срібною ложечкою у роті, а про інших — мовляв, їм випало вічно нести свій хрест. Одні — улюбленці фортуни, а в інших бутерброд завжди падає маслом донизу. Тема щасливої й нещасливої долі найбільше цікавить астрологів, особливо на початку року. Адже рідко коли його прихід обходиться без складання найрізноманітніших і найнесподіваніших гороскопів.

Стало популярним «звіряти астрологічні годинники» з так званими східними гороскопами. Тож навіть дітлахи чудово знають, що 2007-й іменується роком Вогняної Свині. Щоправда, ще товариш Сухов із «Білого сонця пустелі» помітив: схід — справа тонка. Тамтешні 12 тваринок — володарів року вступають у свої права не безпосередньо з ударами курантів, а дещо пізніше. А, втім, це не перешкода спробувати скласти дещо нестандартний гороскоп уже тепер. Тим паче, що стосуватиметься він не мудреців чи письменників і не пересічних громадян. Ми «поекспериментуємо» над вітчизняними політиками.

Свиня
Почнемо, звісно, з нашої «іменинниці», тобто зі Свині. Отже, зірки віщують, що у 2007 році, народжені у період її попередніх володарювань, почуватимуться цілком комфортно. Свинка буде щаслива як у коханні, так і у справах. А ще вона може отримати спадщину чи несподівано велику суму грошей.
Цікаво, але серед українських політиків першої величини Свиней не так і багато. Найвідоміший — перший віце-прем’єр, він же міністр фінансів Микола Азаров. Виходить, що йому сам Бог звелів сподіватися на правдивість східного гороскопа. Адже велика сума грошей для українського бюджету ніколи не буває зайвою. Щодо несподіваності, то й тут усе справедливо. Так повелося, що більшість фінансових вливань у вітчизняну економіку відбуваються дещо несподівано. Особливо тоді, коли ухвалений бюджет-2007 соціальним аж ніяк не назвеш.
У рік Свині народився екс-прем’єр міністр Валерій Пустовойтенко. Торік він зійшов із політичної арени, віддавши кермо влади в Народно-демократичній партії Людмилі Супрун. Відтак Валерію Павловичу, справді, лишається тільки вірити у гороскопи. Зокрема, й політичні.

Пацюк
Для представників цього знаку все складається більш-менш непогано. Він щасливо живе і постійно вдосконалює плани на майбутнє. Справедливе припущення. Хоч би з огляду на те, що у рік Пацюка мала честь народитися українська опозиціонерка номер один Юлія Тимошенко. Плани на майбутнє вона почала складати ще влітку минулого року, коли прем’єрське крісло вислизнуло у неї з-під носа. Після цього головним планом Юлії Володимирівни став розпуск Верховної Ради. Інший план не настільки грандіозний, але також дієвий — домогтися ухвалення закону про опозицію. Власне, попередній рік був для Пацюків не надто вдалим. Можливо, тому із цими завданнями пані Тимошенко не впоралася. Тепер усе може змінитися.
Ще один екс-прем’єр-міністр Юрій Єхануров також народився у рік Пацюка. Він може цілком зосередитися на розбудові власних планів. Вочевидь, Юрій Іванович не з тих, хто часто заглядає у гороскопи. Інакше він міг би восени торік погодитися на керівництво у пропрезидентській партії «Наша Україна». Може, пан Єхануров вирішив, що тамтешніх партійних планів забагато навіть для такого досвідченого політика, як він.
Голова Центрвиборчкому Ярослав Давидович також має названий знак гороскопа. Якщо Юлія Тимошенко таки досягне результату в боротьбі з чинним парламентом, то Давидовичу знову доведеться взятися за проведення виборів.

Бик
Народженим у ці роки астрологи не обіцяють блискавичних успіхів. Кажуть, їм не надто таланитиме. На заваді буде велика кількість роботи, яку з величезними труднощами вдасться завершити наприкінці року.
Якщо усе це правда, то для міністра закордонних справ Бориса Тарасюка рік Свині почався ще
1 грудня. Щоправда, його опоненти усіляко борються за те, щоб гороскоп для нього не справдився і забагато роботи в Бориса Івановича не було. Інакше, вони б усе ж таки, принаймні, пускали його на урядові засідання.

Тигр
Цього року в Тигрів справи підуть добре. Як написано у гороскопі, ризикуючи усім, він примудряється отримувати дивіденди. Отже, нехай продовжує, бо результат може не зраджувати й надалі. Варто зауважити, що за цими кількома словами прихована чимала інтрига. Принаймні, тому, що в рік Тигра народився Прем’єр-міністр Віктор Янукович. Його «ризик» специфічний, адже уряд майже усе робить в унісон із антикризовою більшістю. Злетіти зі свого крісла Віктор Федорович може, хіба що, у разі переформатування коаліції. Або її остаточного і безповоротного розпаду.
Тигр, за східним гороскопом, і заступник керівника президентського Секретаріату Арсеній Яценюк. Виходить, що і йому нинішнього року не зайвим буде час від часу вдаватися до ризиків задля досягнення успіху. Це цілком логічно, адже Арсенія Петровича ще торік почали називати вельми перспективним політиком.

Кіт (Заєць)
«Заспокоєний, він муркотить і здобуває собі друзів» — читаємо у гороскопі. Його справи йдуть не найгіршим чином і, що найголовніше, він почувається у безпеці». Серед урядових Котів це, поза всякі сумніви, можна віднести до віце-прем’єра Дмитра Табачника. Нинішнє його сходження у велику політику — третє за ліком. Відтак, чому б і не «помуркотіти».
Якщо вірити гороскопу, то не слід очікувати відставки чинного столичного мера Леоніда Черновецького. Він також народився у рік Кота. Щоправда, квитанції за комунальні послуги з новими тарифами, що їх кияни отримають, можуть добряче попсувати «затишок і безпеку» міського голови.
Є свої Коти і серед президентських прибічників. Із найвідоміших — колишній міністр молоді та спорту, а нині — губернатор Юрій Павленко і ще один заступник глави президентського Секретаріату Віктор Бондар. Утім, їхнє «муркотіння» чується хіба що серед соратників.

Дракон
Цього не скажеш про ще одного президентського соратника — Юрія Луценка. Колишній міністр внутрішніх справ продовжує «пашіти революційним полум’ям». Зокрема, про це свідчить поява на світ його «Самооборони» і обіцяні на весну акції протесту проти діяльності парламенту та уряду. Причому, що цікаво, астрологи радять Драконам виявляти наполегливість і «сяяти». Кажуть, лише так можна досягти успіху.
Не потрібно забувати, що Дракони є і в коаліційному таборі. Скажімо, «регіонал» із західноукраїнським корінням Тарас Чорновіл. Або лідер комуністів Петро Симоненко. От так, начитаєшся гороскопів і мимоволі подумаєш: чи не для противаги президентським «драконам» Партія регіонів узяла собі у спільники комуністів?

Змія
Для представників цього знаку рік не обіцяє нічого хорошого. Зміям доведеться миритися зі своєю долею і чекати на кращі часи. Цікаве спостереження, якщо пригадати, що у рік Змії народилися такі відомі, але дещо не фартові останнім часом політики, як Петро Порошенко і Роман Безсмертний. Можливо, так категорично не можна сказати про ще одного «нашоукраїнця» — лідера партії «Собор» Анатолія Матвієнка. Проте чекати кращих часів доведеться і йому.

Кінь
Цю благородну тварину астрологи чомусь зробили відверто буденною. Коням передрікають, що вони нарешті зможуть сплатити за те, про що давно мріяли, автомобіль чи квартиру. Зазвичай, більшість політиків такими «дрібничками» не переймається. Втім, якщо пригадати, як наприкінці минулого року на захист найнезахищеніших верств населення від антисоціального бюджету став головний український Кінь (Президент Віктор Ющенко), почнеш вірити в астрологію. Біда лишень, що Вікторові Андрійовичу не вдалося дотиснути уряд щодо збільшення соціальних стандартів. Про машини пересічні українці думають нечасто, а про квартири... Хіба що стосовно сплати комунальних платежів.
Варто додати також, що «табун» пропрезидентських політиків промовистий. Так, у рік Коня народилися голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Кінах, екс-міністр юстиції Сергій Головатий, колишній міністр фінансів Віктор Пинзеник. Але нині парламентсько-урядові «погоничі» випрягли їх із державної «карети».

Вівця
Астрологи прогнозують, що Вівці у 2007-му зможуть погрітися у променях слави інших: «Успіх партнерів принесе їм щастя, адже Вівці непогано вміють цим користуватися». Ще б пак! Адже нинішній керманич «Енергоатому» Андрій Деркач народився саме у рік Вівці. Завдяки чому він ще торік отримав свою посаду? Правильно, завдяки входженню соціалістів до «антикризової» коаліції. Себто Андрій Леонідович непогано скористався із любові до влади Олександра Мороза. Якщо до цього додати, що соціалістом пан Деркач став лише трохи більше року тому, то справедливість гороскопа — очевидна. Андрію Деркачу лишень варто дочитувати його до кінця: «У 2007-му варто бути обережнішим».

Мавпа
Для народжених у «мавп’ячі» роки закінчилася торішня фортуна. Знову починаються буденні справи, хоча остаточно приборкати рухливу Мавпу, мабуть, не вдасться навіть їм.
Хто б сумнівався, що для Мавп 2006-й був фартовим. Олександр Мороз домігся реалізації давньої мети і вдруге посів крісло Голови Верховної Ради.
В уряді Мавпи теж представлені, хоча і не на найвищій «гілляці». У цей рік народився міністр юстиції Олександр Лавринович. Йому також торік неабияк таланило, адже він міг не отримати свого крісла. Достатньо було «нашоукраїнцям» лише домовитися з «регіоналами» про так звану широку коаліцію.

Півень
У Півнів, як і у Биків, чимало роботи. Цього року вони з величезним зусиллям підніматимуться кар’єрними щаблями і, попри нові пропозиції, залишатимуться консервативними.
Цілком імовірно, ця характеристика пасуватиме секретареві Ради безпеки і оборони Віталію Гайдуку. По-перше, на цій посаді мало роботи ніколи не буває. По-друге, пропозицій, в тому числі політичних, йому не бракувало.
Схожа ситуація і в міністра оборони Анатолія Гриценка. Але йому, вочевидь, буде ще сутужніше. Його, на відміну від Гайдука, «антикризовики» погрожують звільнити не перший місяць. Аби ж Анатолій Павлович не повторив долю свого колеги Бориса Тарасюка! Не даремно найтяжчі випробування у 2007-му випадають саме для їхніх знаків зодіаку (Півень та Бик).

Собака
У торішньої «іменинниці» загалом усе добре. Тільки час від часу доводиться замислюватись над проблемними стосунками з партнерами. Але астрологи кажуть, що час від часу — це навіть корисно.
Напевно, вони мають рацію. Скажімо, перший президент незалежної України Леонід Кравчук народився у рік Собаки. Його партнери по СДПУ(о), з якими Леонід Макарович політикував останніми роками, виявилися далеко не найкращою опорою. Втім, панові Кравчуку час було самому подумати про написання мемуарів.
* * *
Отже, шановні політики, начувайтеся. Рік, що тільки-но настав, навряд чи буде для вас «легкою прогулянкою». Вам не позаздриш, однак хочеться сподіватись, що, бодай, такий жартівливий гороскоп змусить вас хоч на мить «приземлитися» до проблем українців. Не сумнівайтесь: зі щирою усмішкою можна збудувати і добробут, і демократію, і державу.

Ярослав ГАЛАТАB
також у паперовій версії читайте:

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».