Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПОДАТОК НА КУПІВЛЮ—ПРОДАЖ НЕРУХОМОСТІ — ПО-НОВОМУ
З першого січня 2007 року набирає чинності ст. 11 Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб», згідно з якою запроваджується новий порядок оподаткування операцій з купівлі-продажу нерухомості. Відтепер нотаріуси під час засвідчення угод про купівлю-продаж і обмін нерухомого майна зобов'язані виконувати функції податкових агентів.

Відповідно до закону, у разі порушення правил нарахування чи сплати до бюджету податку з доходів фізичної особи нотаріуси нестимуть матеріальну відповідальність. 2005 року, після того, як ринок нерухомості було фактично паралізовано через страйк нотаріусів, на цю статтю закону наклали мораторій до 2007 року. Нині подібна ситуація навряд чи повториться. Завдяки роботі, яку провела Асоціація фахівців з нерухомості, вдалося ухвалити такі поправки до закону, що вивели з поля оподаткування більш як 75% усіх угод, сказав у інтерв'ю «Німецькій хвилі» президент Асоціації Олександр Бондаренко.
Оподатковуватися будуть об'єкти нерухомості, що перевищують 100 квадратних метрів. Як пояснює експерт, «якщо квартира має 110 квадратних метрів, то 100 ви продаєте без податків, і тільки на вартість 10 квадратних метрів платите податок у розмірі 1%». Крім того, за словами пана Бондаренка, процедуру нарахування податку тепер значно спрощено, на відміну від заплутаних складних формул, що пропонували два роки тому.

ПРЕЗИДЕНТІВ ЛЮБЛЯТЬ СЛУХАТИ БІЛЬШЕ, НІЖ ДІДА МОРОЗА
Результати цікавого соціологічного дослідження оприлюднив Центр імені Разумкова. Зокрема, за даними опитування, новорічне привітання Президента Віктора Ющенка хотіли слухати 73 відсотки українців. У західному регіоні — 83%, у центральному — 75, у східному — 72, у південному — 56%.

36 відсотків наших громадян збиралися слухати новорічне поздоровлення президента Росії. На заході країни — 13,5%, у центральних областях — 35, у південних — 38, у східних — 49%. На запитання, чиє новорічне привітання найбільше хотіли б почути респонденти по телебаченню в новорічну ніч, найчастіше опитані називали Президента (32%).
Українці також хотіли б почути Діда Мороза (13,5%), Прем'єр-міністра (8), відомого українського спортсмена або артиста (7%). 4% назвали президента Росії, 3 — представника православної церкви, 1,5 — Папу Римського, по 1% — Санта Клауса і Голову Верховної Ради. 11,5% не хотіли б чути жодних телевізійних привітань, а 9% — не визначилися.
70% опитаних воліють відзначати Новий рік тільки за київським часом, 26 відсотків — за київським і московським, 1% — тільки за московським часом, 0,3% — за якимось часом.
Опитування проводилося серед дорослого населення у всіх областях, Києві й Криму за багатоступінчастою випадковою вибіркою з квотним добором респондентів на останньому етапі. Опитано 2001 респондента у 119 населених пунктах (73 міських і 46 сільських). Теоретична похибка вибірки опитування (врахування дизайн-ефекту) становить 2,3 відсотка.
також у паперовій версії читайте:
  • СУМИ ЗАЛИШИЛИСЯ БЕЗ СВЯТА
  • НОВИЙ РІК ЗА ЛУЦЕНКОМ: ПОРОЗУМІННЯ НЕ ЗАБАРИТЬСЯ
  • ПЕТАРД БУЛО МЕНШЕ, ПРОТЕ...
  • ДОЛЯ «ХРУЩОВОК»: ЗАКОН ЛИШИВ ЛАЗІВКИ ДЛЯ МАХІНАТОРІВ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».