Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
СЬОГОДНІ ШАХТАРІ ЗАСТРАЙКУЮТЬ
Із 30 грудня гірники державного шахтоуправління «Донбас», до складу якого входять шахти «Комунарська», «Щегловська» і «Глибока», оголошують безстроковий страйк. Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників «Донбасу» Валерій Богатищєв.

За його словами, страйк починається за рішенням трудових колективів шахт, на яких трудиться близько шести тисяч осіб. «Ми страйкуватимемо до повного виконання наших вимог»,— заявив пан Богатищєв.
Основними вимогами гірників є негайне погашення заборгованості із зарплати (нині вона становить майже вісім мільйонів гривень), затвердження самостійного статусу шахт (невключення їх до складу «Макіїввугілля», як планує Міністерство вугільної промисловості), а також погашення банківського кредиту, який шахтоуправління брало під гарантії держави.
За суттю вимог гірників Валерій Богатищєв уточнив, що заборгованість із зарплати по шахтоуправлінню тягнеться ще з листопада, вірогідне передавання шахт до складу «Макіїввугілля» гірники розглядають як ознаку «прихватизації», а банківський кредит у розмірі 35 мільйонів гривень, котрий шахти взяли на розвиток, був погашений лише наполовину, і за шахтою ще залишаються 17 мільйонів.
Крім того, голова профспілки зазначив, що в грудні шахтоуправління було позбавлене законних державних дотацій у розмірі 1,7 мільйона гривень.
Валерій Богатищєв розповів, що під час страйку на шахтах працюватимуть тільки служби, які стосуються ремонту й безпеки, жодних прохідницьких робіт і видобутку не буде.

КИЯНИ ЛАСУВАЛИ ТОРТОМ-РЕКОРДСМЕНОМ
Бісквітний торт величезних розмірів презентували вчора в Києві. Спробувати гігантський кондитерський виріб зміг кожен охочий.

Нинішній торт — найбільший з усіх, які будь-коли випікали в Україні, заявили його автори. Ваги в ньому трохи більше тонни, для його виробництва знадобилося майже 5 тисяч яєць, 130 кілограмів цукру, 150 борошна, понад 200 кілограмів вишень, 360 — вершкового крему, а також величезна кількість какао-порошку, чорного і білого шоколаду. Вісім кухарів трудилися над ним упродовж тижня. Тепер цей кондитерський виріб претендує на реєстрацію в Книзі рекордів країни, повідомили організатори акції.
Опівдні торт-рекордсмен виставили у київському універмазі «Україна» і всі відвідувачі змогли безкоштовно спробувати кулінарний шедевр. Пригощати киян велетенським тортом стало в цьому магазині традицією. Це відбувається третій рік поспіль, і щоразу торт стає все більшим.
Найбільший торт у світі був виготовлений у Лас-Вегасі на честь столітнього ювілею міста. Він важив майже 60 тонн.
також у паперовій версії читайте:
  • ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНІ «ТАНЦІ» НАВКОЛО МЕЧЕТІ
  • МУЗИКА ДОПОМОЖЕ ВИПРАВИТИСЯ
  • ЯК У ВОДУ ВПАЛА... ЕЛЕКТРОСТАНЦІЯ
  • ДНІПРОПЕТРОВСЬК: ПРОКУРАТУРА ЗВИНУВАЧУЄ МЕРА
  • А СНІГУ НА НОВИЙ РІК «НЕ ЗАВЕЗЛИ»...
  • ЦІ ЯЛИНКИ НА СМІТНИК НЕ ПІДУТЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».