Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
СБУ РОЗСЛІДУЄ ЗАВОРУШЕННЯ У ХАРКОВІ

В околицях римського Пантеону археологи розкопали храм Матидії — тещі імператора Адріана, який датується II ст. н. е., повідомляє газета «Ла Републіка».

Про це повідомляє веб-сайт облдержадміністрації з посиланням на інформацію начальника Управління служби безпеки України в Харківській області Андрія Мухатаєва, яку він оприлюднив на сесії облради.
Керівник УСБУ поінформував про хід розслідування інциденту, що стався у Харкові на вулиці Клочківській, 197. Він нагадав, що 23 грудня СБУ ухвалила рішення про порушення кримінальної справи за ознаками ч. 2 ст. 294 Кримінального кодексу України («масові заворушення»).
«Хочу навести кілька цифр, аби ви зрозуміли, що за ці три дні було зроблено в рамках слідства. Нами отримано і досліджено понад 50 годин різних відеоматеріалів. По кожному об'єкту складено фототаблицю, в якій зафіксовано деякі епізоди і фрагменти подій, що відбулися. За цими таблицями встановлено нині понад 200 учасників подій і близько 40 активних учасників того, що відбулося»,— повідомив начальник УСБУ.
Пан Мухатаєв також заявив, що деякі особи чинять тиск на хід розслідування цього злочину. «Скажу, що особи, зацікавлені в дестабілізації, продовжують чинити психологічний тиск на свідків, дестабілізують ситуацію в місті. Непоодинокі факти нанесення тілесних ушкоджень, спроби залякування членів сімей деяких громадян»,— сказав начальник УСБУ.
Крім того, за його словами, особи, не зацікавлені у всебічному і об'єктивному розслідуванні цієї кримінальної справи, намагаються втручатися у процес документування ступеня важкості тілесних ушкоджень в деяких лікувальних закладах.
Посадовець також повідомив, що слідству відомі факти надання консультаційних послуг з боку окремих представників судових органів, правоохоронних органів, які протидіють розслідуванню цієї кримінальної справи: «Нам ці особи відомі, й ми реагуватимемо згідно із законами».
«Усі ці спроби разом з правоохоронними органами і органами прокуратури ми припинятимемо жорстко, незважаючи на особистості»,— заявив він.
Слідством установлено, що у подіях 16 грудня брали участь не тільки харків'яни, а й представники інших регіонів. «Ми встановлюємо місця їхнього мешкання, роль і місце у цих подіях. Нам допомагають колеги з інших регіональних управлінь СБУ та центрального апарату. Маю вам сказати — ці люди ніколи не вирізнялися політичною активністю, що дає підставу вважати, що їхня участь була організована і спрямована на дестабілізацію обстановки»,— зазначив А. Мухатаєв.
«Події, що відбувалися в Харкові, свідчать: люди, які дозволяють собі ставити у небезпеку пасажирів, що перебувають у повітрі, прагнуть уникнути відповідальності, прикриваючись партійною належністю. (Йдеться про випадок, коли депутат місцевої ради від Партії регіонів зробив фальшиве повідомлення про замінування літака, на який спізнилися його знайомі.— «ДУ»). Хабарники і корупціонери намагаються сховатися за партійні значки. У цьому випадку і в цих подіях відбуваються аналогічні ігри. Харків ніколи не буде кримінальною столицею, хоч би кому цього хотілось»,— сказав він.
Звертаючись до депутатів, керівник УСБУ також підкреслив: «Я б хотів, щоб у нас з вами була громадянська мужність довести розслідування цієї кримінальної справи до правового, справедливого висновку і вирішення».
Як відомо, 16 грудня у Харкові після мітингу проти будівництва торгового комплексу сталися масові сутички і побиття громадян у присутності керівників міськради та загонів міліції. 18 грудня керівництво торгової групи «Таргет» звинуватило Харківського міського голову Михайла Добкіна та секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса у провокуванні масових безпорядків і побитті людей.
також у паперовій версії читайте:
  • УРЯД СОБОЮ ЗАДОВОЛЕНИЙ
  • У КРИМУ СТВОРЮЮТЬ НАРОДНУ РАДУ
  • УКРАЇНЦІ ДОВІРЯЮТЬ ЦЕРКВІ Й ЗМІ
  • ПОЛІТИЧНІ ПРОГНОЗИ НА 2007 РІК

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».