Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
СЕНСАЦІЯ У СВІТІ АРХЕОЛОГІЇ

«Про те, що такий храм існував, відомо давно. П'ять мармурових колон, що належать йому, виявили ще минулого століття»,— пояснили РІА «Новости» в археологічному управлінні римської мерії.
Однак увесь храмовий комплекс віднайшли лише торік, коли в давньому монастирі Санта-Марія-ін-Аквіро на площі Капраника почалися ремонтні роботи, аби розмістити в ньому службові приміщення Сенату.
«Йдеться про велику будівлю,— сказав голова управління з археології Анджело Боттіні. — Нині розкопано лише частину одного портика й підлогу». Археологи також виявили сходи, які «за розмірами цілком підходять великому храму».
Матидію, племінницю імператора Траяна й матір дружини імператора Адріана Сабіни, обожнювали з 119 року нашої ери. Її храм звели в безпосередній близькості від храму Адріана (145 рік н. е.), одинадцять колон і карниз якого дотепер стоять на площі П'єтра. У XVII ст. архітектор Карло Фонтана вбудував їх у спроектовану ним будівлю митниці.
Археологи до минулого року мали в своєму розпорядженні кілька неточних зображень храму Матидії та фрагмент колони, який встановлено на вулиці Спада Д'Орландо. Вони сподіваються продовжити розкопки, щоб поступово звільнити всю будівлю.
Завершити роботи мають намір 2008 року. В будівлі колишнього монастиря, крім службових приміщень, відкриють музей.


ЗДОБИЧЧЮ ПІТОНА СТАВ ГОСПОДАР
У місті Цинциннаті (штат Огайо) чотириметровий пітон задушив свого господаря, повідомляє видання «The Enquirer».
48-річний Тед Дрес увійшов до тераріуму, аби поспілкуватися зі своїм вихованцем і, за даними поліції, послизнувся. Коли він упав, змія накинулася на нього й обернулася навколо шиї. Рятувальникам, що приїхали на місце події, ледь пощастило зняти її з чоловіка. Теда доправили до шпиталю, але лікарям урятувати його життя не вдалося.
Нині змія живе у розпліднику місцевого товариства захисту тварин, поки не будуть отримані додаткові вказівки від поліції чи родини загиблого. Мати постраждалого заявила, що не хоче заподіювати шкоди пітону, котрий вбив її сина. За її словами, Тед захоплювався зміями з чотирнадцяти років і знав, якими вони можуть бути небезпечними. «Син би не схвалив убивство рептилії», — зазначила вона.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • КІНОСВІТ
  • НОУ-ХАУ
  • ФАКТ
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».