Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА КУЛЬТУРА
МОЗГОВОМУ ПІДСПІВУВАЛА МОЛОДЬ
У день Святого Миколая на головній вітчизняній сцені в палаці культури «Україна» з гала-концертом звітували лауреати Міжнародного телевізійного фестивалю «Море друзів».

Цей фестиваль було започатковано 1995 року. Відтоді він проводився щороку, відкриваючи нові таланти, торуючи молодим виконавцям дорогу на пісенний Олімп.
Прикро, але цьогоріч фестиваль не відбувся, оскільки на його проведення не виділено коштів. Не фінансувався державою цей музичний проект і позаминулого року. Організатори провели його власними силами.
— Що це коштувало мені,— зізнається голова журі конкурсу народний артист України Микола Мозговий,— одному Богові відомо.
Однак тепер важкі часи лишилися в минулому. Нинішнє керівництво Міністерства культури України віднайшло кошти на проведення пісенного телефестивалю «Море друзів»-2007. Отже, концерт лауреатів минулих років став певною компенсацією митцям за вимушену творчу паузу та прелюдією до нового конкурсу. Без перебільшення можна стверджувати, що віднині обдаровані й амбітні молоді співаки можуть сподіватися, що їхні голоси почують не лише в Україні, а й у світі. Грузин Анрі Джохадзе, володар першої премії, зізнався, що його артистичне ім’я на батьківщині та поза її межами стало відомим найперше завдяки перемозі на українському фестивалі. Відтоді Грузія слухає по радіо в його виконанні нашу «Червону руту».
На гала-концерті співала болгарка Радостина Колева, узбек Шерзод Давронов, відомі артисти Юрко Юрченко з гуртом «Юркеш», Вікторія Васалатій зі своїм гуртом «Платина». Публіку зачаровували співом Наталія Шкурко, АNА, Назар Савко, Денис Барканов, Марина Одольська, заслужена артистка Республіки Крим Ельзара Баталова, заслужена артистка України Ольга Макаренко. Вибагливу публіку полонив дипломант конкурсу 2005 року Володимир Квасниця, котрий виконав пісню, написану його братом Юрієм.
За словами Миколи Мозгового, значення цього фестивалю неоціненне для культури. Імена, які він відкриває, стають золотим пісенним надбанням країн, де працюють обдаровані виконавці. Слова метра підтвердило феєричне, не побоюсь цього слова, пісенне дійство, котре завершив своїм виступом Микола Петрович. На прохання публіки він виконав пісню «Край», а йому заповзято підспівувала молодь.

Ніна ЦУКАНОВА
також у паперовій версії читайте:
  • ВИЖИВ ЄДИНИЙ ФОНТАН
  • «НЕ МОЖУ ЙТИ НА СПОЧИНОК...»
  • ГОГОЛІВСЬКОГО «ТАРАСА БУЛЬБУ» ЗНІМАТИМУТЬ У КАМ’ЯНЦІ-ПОДІЛЬСЬКОМУ
  • КОПІЯ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО ФІЛЬМУ ПРО ГОЛОКОСТ ПОПОВНИТЬ ФОНД ХАРКІВСЬКОГО МУЗЕЮ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».