Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
РІЗДВЯНА ФЕЄРІЯ «МАНЧЕСТЕРА»
Футбольній Європі — не до відпочинку. Якщо в Україні гравці у відпустках, то в провідних чемпіонатах Старого світу футбольні баталії тривають у повному обсязі.

Італія
В італійській серії А відбулися матчі вісімнадцятого туру. Міланський «Інтер» здобула чергову перемогу і зрівнявся з рекордним показником «Роми» — одинадцять перемог поспіль. У домашньому поєдинку з «Аталантою» початок матчу для господарів був невдалим — на шістнадцятій хвилині голкіпер «Інтера» Жуліо Сезар змушений був витягати м’яч із сітки власних воріт — відзначитися вдалося Кристіану Доні. Попри відчайдушні атаки, відновити рівновагу в рахунку господарям «Сан Сіро» пощастило лише в другому таймі. Бразильський нападник Адріано забив свій перший гол за «Інтер» у нинішньому сезоні (востаннє форвард забивав 29 березня нинішнього року в матчі Ліги чемпіонів проти «Вільярреала»). Слід зазначити, що гольову передачу Адріано зробив Луїш Фігу. Активність португальця призвела до переможного м’яча у ворота Кальдерона. Фігу зробив навіс у штрафний майданчик гостей і захисник «Аталанти» Сімоні Лоріа спрямував його у сітку власних воріт. Гості додали у швидкості наприкінці поєдинку, але блискуча гра бразильців Жуліо Сезара та Максвела на останньому рубежі оборони дала змогу підопічним Роберто Манчіні втримати переможний рахунок.
Головний переслідувач «Інтера» — столична «Рома» свій матч також виграла. Римський клуб зустрічався з «Кальярі» на «Стадіо Олімпіко» і повів у рахунку на п’ятій хвилині матчу. Влучний удар вдався Родріго Таддею. У другому таймі римляни подвоїли свою перевагу — відзначився ще один бразилець Манчіні — 2:0 перемога «Роми» і на невеличку зимову перерву підопічні Спалетти йдуть, відстаючи від «Інтера» на сім очок.
На третій залишається «Палермо», проте сицілійці, схоже, вибувають з боротьби за золото. Нічия у поєдинку з «Сієною» збільшує очковий розрив від лідерів («Палермо» від «Інтера» відстає на тринадцять очок, від «Роми» — на шість). Що стосується поєдинку, то глядачі побачили багато боротьби, і два голи, забитих із різницею в одну хвилину. Спочатку Фабіо Сімплісіо вивів гостей вперед, а в наступній атаці Леандро Рінаудо відновив рівновагу.
«Мілан», схоже, повністю оговтався від тривалого спаду. В звітному турі підопічні Карло Анчелотті розгромили «Удінезе». Міланці повели в рахунку після того, як бразилець Кака реалізував пенальті. Через чотири хвилини Альберто Джилардіно подвоїв перевагу своєї команди, скориставшись передачею Марека Янкуловські. У другому таймі Рікардо Олівейра поставив крапку в матчі, забивши третій гол.
«Фіорентина» на своєму полі немилосердно розправилася з «Мессіною». На сімнадцятій хвилині Лука Тоні, отримавши м’яч від Адріана Муту, відкрив рахунок. Через п’ять хвилин Алесандро Потенца потужним ударом з-за меж штрафного майданчика подвоїв перевагу господарів, а під завісу тайму Фабіо Ліверані зі штрафного зняв усі сумніви з приводу переможця цього матчу. В другому таймі остаточну крапку в матчі поставив Муту.
Результати матчів вісімнадцятого туру:
«Інтер» — «Аталанта» — 2:1, «Рома» — «Кальярі» — 2:0, «Удінезе» — «Мілан» — 0:3, «Сієна» — «Палермо» — 1:1, «Парма» — «Лаціо» — 1:3, «Катанья» — «Сампдорія» — 4:2, «Фіорентина» — «Мессіна» — 4:0, «Ліворно» — «Торіно» — 1:1, «Реджина» — «Емполі» — 4:1, «Асколі» — «Кьєво» — 3:0.

Англія
В англійській Прем’єр-лізі зіграно матчі дев’ятнадцятого туру. Лідер першості «Манчестер Юнайтед» здобув переконливу перемогу в гостях над «Астон Віллою». Подопічні Алекса Фергюсона вийшли вперед у середині другого тайму. Після фантастичного індивідуального проходу гол забив Кріштіану Роналду. Через шість хвилин манкуніанці забили знову — дальнім ударом відзначився Пол Скоулз, м’яч потрапив у поперечину, а від неї залетів у ворота. Останній м’яч у цій зустрічі було забито за п’ять хвилин до її завершення. Криштіану Роналду оформив дубль. Варто зазначити, що для господарів манкуніанці є одними з найнезручніших суперників у Прем’єр-лізі в останні роки. «Це був чудовий матч проти сильної команди. Я задоволений, що нам удалося перемогти і зберегти за собою першу сходинку», — зазначив після матчу наставник гостей Алекс Фергюсон.
Головний переслідувач «Манчестер Юнайтед» — чинний чемпіон лондонський «Челсі» також здобув виїзну перемогу. Щоправда, чергові три очки далися підопічним Жозефа Муріньйо складніше. «Аристократи» швидко повели у рахунку. На тринадцятій хвилині гол забив Лемпард. У середині першої половини гри «сині» знову досягли успіху. Гол на рахунку Калу. Здавалося, що перемога від них нікуди не втече. Та перед перервою Еміль Хескі відіграв один м’яч. На 75-й хвилині він зрівняв рахунок. І все ж лондонцям пощастило. На третій хвилині компенсованого арбітром часу свій перший гол у сезоні забив голландець Ар’єн Роббен. «Я не задоволений своїми гравцями,— зазначив Жозеф Муріньйо. — Мабуть, Санта-Клаус сьогодні був не на нашому боці, тому що ми не заслуговували на перемогу. Схоже, що мої гравці не вміють легко вигравати, ведучи в рахунку з розривом у два м’ячі».
Третє місце в турнірній таблиці утримав Ліверпуль, легко перегравши вдома аутсайдера першості — «Уотфорд». Незважаючи на зусилля голкіпера гостей Бена Тостера, мерсисайдці вийшли вперед на 47-й хвилині звітної зустрічі. Свій четвертий м’яч у чотирьох останніх матчах поспіль забив Крейг Белламі. Під завісу зустрічі Хаві Алонсо подвоїв перевагу «червоних». А «Ліверпуль» не пропускає у власні ворота сім матчів поспіль. Востаннє це сталося в дванадцятому турі, коли їхні ворота уразив лондонський «Арсенал». Тоді було зафіксовано останню поразку підопічних Рафи Бенітеса.
Що стосується лондонського «Арсеналу», то у звітному турі «каноніри» нарешті забили у ворота суперників багато м’ячів. Шість м’ячів із власних воріт довелося виймати голкіперу «Блекберна». Хоча для господарів усе почалося не так, як хотілося. Гості повели в рахунку на третій хвилині. З пенальті відзначився Шабані Нонда. Через сім хвилин рівновагу в рахунку встановив бразилець Жильберто Сілва, а на 23-й хвилині Олександр Глєб вивів підопічних Арсена Венгера вперед. До перерви лондонці втретє змогли засмутити Бреда Фріделя — пенальті у середині тайму бездоганно виконав Адебайор. На 69-й хвилині Нонда подарував уболівальникам «Блекберна» надію на сприятливий підсумок матчу, скоротивши рахунок до мінімуму, але дубль Робіна ван Персі й гол Метью Фламіні наприкінці матчу звели ці надії нанівець.
У лондонському дербі, в якому «Фулхем» приймав «Вест Хем», глядачі голів не побачили. Підопічні Алана Кербішлі, котрі сенсаційно обіграли «Манчестер Юнайтед» у минулому турі, не змогли здобути другу поспіль перемогу, але й нічия — непоганий результат для «молотобійців». Нагадаємо, що раніше «Вест Хем» програв вісім матчів на виїзді.
Результати матчів вісімнадцятого туру:
«Уіган» — «Челсі» — 2:3, «Астон Вілла» — «Манчестер Юнайтед» — 0:3, «Арсенал» — «Блекберн» — 6:2, «Ліверпуль» — «Уотфорд» — 2:0, «Манчестер Сіті» — «Болтон» — 0:2, «Ньюкасл» — «Тоттенхем» — 3:1, «Портсмут» — «Шеффілд» — 3:1, «Редінг» — «Евертон» — 0:2, «Мідлсбро» — «Чарльтон» — 2:0, «Фулхем» — «Вест Хем» — 0:0.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ЧЕМПІОНКА «НА ВИРІСТ»
  • «СОКОЛІВ» СКУБУТЬ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».