Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КИЇВРАДА: МОЛИЛИСЯ, БИЛИСЯ Й ДІЛИЛИ ЗЕМЛЮ
Учорашню сесію Київської міської ради було заблоковано народними депутатами від БЮТ і «Нашої України», які прибули підтримати опозиційних столичних депутатів. У залі знову лунали сирени, і опозиція наполягала на тому, щоб до порядку денного внесли питання про перегляд тарифів у Києві, про повернення банку «Хрещатик» у власність територіальної громади. Хвилюють і земельні питання: опозиційні депутати обіцяють блокувати роботу Київради доти, доки не буде ухвалено рішення про аукціонний продаж землі.

Міський голова Леонід Черновецький «з метою налагодити роботу в сесійній залі» запросив священика Іллінської церкви прочитати «Отче наш» разом із депутатами. На час проведення молитви всі сирени в залі затихли, і депутати також молилися. Після завершення молитви, напевно, з Божою поміччю, опозиція зламала мікрофони й прозору перегородку над трибуною президії. Попри це, секретар Київради Олесь Довгий поставив на голосування понад 20 питань щодо виділення земельних ділянок: промерська більшість ухвалила їх за короткий час, практично без обговорення, на тлі сутичок. У «рукопашному бої» взяв участь і мер, захищаючи один із мікрофонів. Йому поранили палець.
Опозиціонери вважають, що проведення вчорашньої сесії було недоцільним, бо на її розгляд вносили лише земельні питання. За словами Володимира Бондаренка, депутата блоку Кличка, йдеться «про виділення земельних ділянок депутатам і членам їхніх родин».
Зрештою, столичний голова закрив засідання й призначив наступне на 28 грудня. Народний депутат, член фракції БЮТ Анатолій Семинога заявив, що всі вчорашні рішення сесії будуть оскаржені в суді.
«Голосування відбулося з грубим порушенням регламенту. Київська земля роздається практично задарма, в більшості випадках невідомим фізичним особам. Питання голосуються без обговорення, автоматично. Депутатам промерської більшості роздали спеціальні навушники, через які вони отримують не тільки питання для голосування, а й накази щодо самого голосування. Якщо хтось не встиг за таким темпом натиснути кнопку, секретар Олесь Довгий ставить питання на переголосування»,— заявив пан Семинога.

МІЛЬ НАКИНУЛАСЯ НА КАРТОПЛЮ
Крим може залишитися без власної картоплі, якщо селяни не впораються з нашестям картопляної молі. Степові райони півострова стали зоною лиха. Селяни кидають у льохи димові шашки — так вони намагаються врятувати зібраний урожай. Якщо вчасно не обкурити його, то від картоплі лишиться тільки оболонка, але й вона до весни перетвориться на клейку масу.

Карантинна служба заборонила вивозити картоплю й інші овочі із заражених територій. Вчені вважають, що ситуація вийшла з-під контролю, і шкідник захоплює території в геометричній прогресії.
Крихітне створіння природи (розмах крилець лише півтора сантиметра) здатне на лиходійство. Картопляна міль уражає не тільки картоплю, а й баклажани, помідори, перець, а також тютюн і навіть дурман.
Прогнози вкрай тривожні: Крим незабаром може залишитися без своєї картоплі. Увесь південь України теж потерпає від цього шкідника.
також у паперовій версії читайте:
  • ЛУГАНСЬК УЖЕ МЕРЗНЕ
  • РОБІТНИК ПОЛІЗ У ЗАШМОРГ ЧЕРЕЗ БЕЗВИХІДЬ
  • УБИТО ЛІДЕРА МОЛОДІЖНОЇ КРИМСЬКОТАТАРСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ
  • СБУ ЗНАЙШЛА «ВЕЛИКЕ ВУХО»
  • КІРОВОГРАД: БЕЗ ГОЛОВИ Й БЕЗ ВИБОРІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».