Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ТИГРИЦЯ ПЕРША НЕ ПОЧИНАЛА...
У миколаївському зоопарку тигриця Альфа відкусила зухвалому відвідувачеві вухо і завдала інших травм.

33-річний чоловік у стані сп'яніння хотів сфотографуватися з твариною і переліз захисний бар'єр. Потім не втримався і впав із кількаметрової висоти у яму, де була тигриця з двома малюками. Господарка клітки накинулася на непроханого гостя і збила його з ніг. На волання збіглися працівники зоопарку і заспокоїли звіра за допомогою потрійної дози транквілізаторів. Постраждалого доправили до лікарні, де медики пришили йому вухо і надали необхідну допомогу. Чоловік перебуває у важкому стані, але може розмовляти і їсти. Лікарі кажуть, що йому пощастило залишитися живим.
Альфа досі під дією транквілізаторів. Спеціалісти стверджують, що вприснута в неї доза могла відібрати у тварини життя. За більш як столітню історію звіринця подібний випадок у миколаївському зоопарку стався 15 років тому, коли ведмідь відгриз відвідувачеві руку. До речі, відвідувач також порушив правила поводження з тваринами.

У ЦЕНТРІ МІСТА — РАДІОАКТИВНЕ ЗВАЛИЩЕ
У центрі Дніпродзержинська на Дніпропетровщині ось вже 60 років зберігаються тисячі тонн відпрацьованого урану. Могильник із радіаційними відходами — нічийний, спадок від Радянського Союзу. До недавнього часу городяни навіть не здогадувалися про існування смертельно небезпечного звалища.

Шістдесят років поряд із радіаційним могильником прожили мешканці провулка Розкішне в Дніпродзержинську. Про те, що в п’ятдесяти метрах від їхніх будинків звалище відходів уранової руди, люди дізналися торік через випадковість — одна з фірм почала будівництво поряд. Дослідження ґрунту показали надвеликий радіаційний фон. МНСники розрили сховище, взяли відходи для дослідження, а ями присипали і відгородили. Поки в кабінетах вирішують, хто винен, через звалище ходять люди і їздять машини.
Посадовці говорять, що питання вирішують, але звалищу досі не надали відповідного статусу. Тому передати його на баланс підприємства, яке займається радіаційними об’єктами регіону, неможливо. Фахівці задоволені, що хоча б на державному рівні дніпродзержинський могильник визнали. Тільки ось грошей на переробку відходів у країни немає. Дніпродзержинськ і без радіоактивного могильника (лише через відходи виробництва місцевої промисловості) входить до п’ятірки найбільш екологічно несприятливих міст України.
також у паперовій версії читайте:
  • МНС ПРОСИТЬ НЕ ВІРИТИ ЧУТКАМ
  • РІК УРОЖАЙНІСТЮ НЕ ПОХВАЛИТЬСЯ
  • ХЕРСОН: ДУШУ ВТІШАЮТЬ СВЯТО-УСПЕНСЬКІ ДЗВОНИ
  • У ЦЕНТРІ МІСТА — РАДІОАКТИВНЕ ЗВАЛИЩЕ
  • НА МИКОЛАЯ – ПОДАРУНОК ВІД СУДУ
  • ЄВРОПЕЙСЬКИЙ БАНК — ДЛЯ ЄПРОПЕЙСЬКОЇ ДОРОГИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».