Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
СКІЛЬКИ КОШТУВАТИМУТЬ ВІЙСЬКОВІ КАМПАНІЇ США В ІРАКУ Й АФГАНІСТАНІ?
Президент США Джордж Буш має намір незабаром попросити в Конгресу додатково 100 млрд дол. на військові кампанії в Іраку і Афганістані. Інформація про це міститься в доповіді, підготовленій конгресменами-демократами.

Члени комісії з бюджетних асигнувань і бюджетної комісії палати представників відзначили також, що на війну в Іраку Конгрес вже асигнував 379 млрд дол., а в поточному фінансовому році, який почався першого жовтня, на іракську й афганську військові кампанії виділено 70 млрд дол., передає Reuters.
«Адміністрація на початку наступного року напевне подасть додатковий запит на загальну суму приблизно 100 млрд дол.; щонайменше три чверті цих коштів будуть спрямовані на підтримку операції в Іраку»,— зазначено в доповіді.
Лідери Демократичної партії, яка за підсумками проміжних виборів у листопаді цього року отримала більшість мандатів в обох палатах Конгресу, вже дали зрозуміти, що схвалять додаткове фінансування, хоча багато хто з демократів закликає до якнайшвидшого виведення американських військ з Іраку. Згадані кошти стануть доповненням до рекордних 447 млрд дол., отриманих Пентагоном в поточному фінансовому році на всі військові операції.

МОСКВА Й ТОКІО ПОДІЛЯТЬ КУРИЛИ?
Міністр закордонних справ Японії Таро Асо запропонував Росії варіант розв'язання суперечки навколо територіальної належності Курильських островів. Як повідомляє Associated Press, глава японського МЗС пропонує поділити всю територію островів порівну між двома державами. Про це він заявив на засіданні парламентської комісії з міжнародних справ. На думку пана Асо, розділювальну лінію слід провести через другий з чотирьох основних островів.

Тяжба через «північні території» (так в Японії іменують Південні Курили) триває вже багато років. Острови були окуповані радянськими військами в 1945 р., в останні дні Другої світової війни. Територіальна суперечка є перешкодою для підписання мирного договору між країнами. Нині Москва й Токіо формально перебувають у стані війни.
Протягом десятиліть Японія наполягала на поверненні всіх південнокурильських островів — Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї. Росія пропонує вирішувати питання на основі Спільної декларації 1956 року. У цьому документі Москва, виявляючи добру волю, висловлює готовність передати японській стороні після підписання мирного договору меншу частину спірних територій — острови Шикотан і Хабомаї.
також у паперовій версії читайте:
  • США ЧЕКАЮТЬ КОНКРЕТНИХ РЕЗУЛЬТАТІВ ВІД ПЕРЕГОВОРІВ З КНДР
  • НА ДУНАЇ ЗАФІКСОВАНО НАФТОВУ ПЛЯМУ
  • ВНУКА ПІНОЧЕТА ЗВІЛЬНИЛИ З АРМІЇ ЧЕРЕЗ ПРОМОВУ НА ПОХОРОНІ
  • АСТРОНАВТИ АКТИВІЗУВАЛИ НА МКС ПОСТІЙНУ СИСТЕМУ ЕНЕРГОПОСТАЧАННЯ
  • ПЕРЕДРІЗДВЯНІ ПРИГОТУВАННЯЗАХІДНОЄВРОПЕЙСЬКІ ЛИЖНІ КУРОРТИ ПІД ЗАГРОЗОЮ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».