Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЩО ІЩЕ НЕ ПОДОРОЖЧАЛО?..
Президент Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» Андрій Деркач заявив, що компанія ініціює підвищення ціни реалізованої електроенергії на 7% порівняно з чинними тарифами.

«Компанія погодила з Міністерством фінансів України фінансовий план на 2007 рік, відповідно до якого тариф на відпускання електроенергії має зрости з нинішніх 8,88 копійок до 9,5 копійок за одну кіловат-годину (без ПДВ)»,— сказав він. «Ми готові до публічного захисту тарифу, який маємо намір провести до кінця року»,— заявив глава «Енергоатому».
Президент компанії зауважив, що для «закриття всіх питань, у тому числі пов’язаних із розвитком соціальної інфраструктури компанії» ціна на реалізовану нами електроенергію має становити 12 копійок за кВт/год (без ПДВ).
На його думку, ціна на атомну електроенергію не відповідає реаліям. «З іншого боку, підвищувати її в 1,5–2 рази неправильно. Ми усвідомлюємо, що впливаємо на процес формування кінцевої ціни для споживача»,— наголосив пан Деркач.

ЧИ МОЖЛИВИЙ ДІАЛОГ У КИЇВРАДІ?
Президент Віктор Ющенко закликав учора всі політичні сили столиці й керівництво міста почати діалог і знайти взаєморозуміння у вирішенні актуальних проблем.

«Переконаний, що до сьогоднішнього дня не знайдено гармонію у відносинах, не існує більшості, крім цього, багато питань практичного, прагматичного наповнення сильно політизуються. Від цього страждає місто»,— наголосив глава держави. Президент вважає, що взаєрозуміння можна знайти навколо пріоритетів.
Віктор Ющенко закликав мера Леоніда Черновецького переглянути житлово-комунальні тарифи.
На думку глави держави, є резерви, які б можна було застосувати для того, щоб не робити такого великого підвищення цін на тарифи ЖКГ у столиці. «Експерти доводять, що є ресурси, які не враховано під час проведення розрахунку остаточних комунальних тарифів»,— сказав Президент.
Тим часом депутати Київради ухвалили рішення створити робочу групу, яка займеться обґрунтуванням підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.
Заступник міського голови Анатолій Голубченко зазначив, що столична влада не виключає, що після підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги рівень проплати за них знизиться до 60 відсотків. «Та це буде тимчасове явище, і ми чекаємо, що в лютому-березні кияни почнуть платити в повному обсязі»,— сказав він. Анатолій Голубченко також відзначив, що за даними незалежних експертів і аудиторських фірм тарифи в Києві мали зрости в 4,4 раза, а столична влада підвищила їх лише в 3,4 раза.
А київрадівська опозиція рахує рани. В бійці у залі засідань могли брати участь переодягнені під депутатів співробітники «Титана». Таку думку висловив лідер фракції «Наша Україна» у Київраді Дмитро Андрієвський.
Він помітив, що після сутички в одного чоловіка, одягненого в цивільний костюм, що вискочив із сесійного залу, керівник київської міліції, депутат Київради Віталій Ярема вилучив посвідчення «Титана».
Пан Андрієвський зауважив, що крім депутата Віктора Наумка, в якого струс мозку, травмовано також Олександра Бригинця.
також у паперовій версії читайте:
  • СВІТОВИЙ БАНК: КВОТУВАННЯ ЕКСПОРТУ ЗЕРНА — НА РУКУ КОРУПЦІОНЕРАМ
  • У КІРОВОГРАДІ ЗНОВУ ОБИРАТИМУТЬ МЕРА
  • ЯК КОЗАКИ У РЕЙДЕРСТВО ГРАЛИСЯ
  • ЩЕ СКІНХЕДІВ БРАКУВАЛО...
  • УКРАЇНСЬКІ БАНКИ ЗАЛИШАТЬСЯ БЕЗ ОХОРОНИ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».