Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
СІЛЬВІО, ПОВЕРНИСЯ!..
В Італії відбулась найбільша в повоєнній історії країни демонстрація правоцентристських сил, у якій взяло участь понад мільйон осіб. Вони висловили своє обурення діями лівоцентристського уряду на чолі з Романо Проді. Італійці протестували проти економічної політики уряду й проекту бюджету на наступний рік. Але головною особливістю маніфестації стала масова підтримка Сільвіо Берлусконі, якій програв квітневі вибори.

Головним організатором демонстрації був сам Берлусконі, лідер опозиційної правоцентристської коаліції «Дім свободи». Зі всієї країни до столиці на чотирьох тисячах автобусів і семи потягах приїхали його прихильники. Багатолюдна демонстрація рушила на площу перед базилікою Святого Іоанна. Як це і годиться на італійських мітингах, захід відбувався в атмосфері пікніка і ревю. Учасники їли смажені каштани, грав оркестр, співали виконавці шлягерів, навіть клоуни виступали тут. А коли на трибуні з'явився Берлусконі, натовп вибухнув оваціями. Над площею здійнялися тисячі транспарантів «Сільвіо, повернись!». Після інциденту під час мітингу молодіжної секції партії «Вперед, Італіє» в Тоскані, коли в Берлусконі несподівано від перевтоми сталась серцева криза, йому довелось три дні бути в шпиталі. Але цього разу лідер опозиції демонстрував чудову фізичну форму.
Свою промову він побудував, обігравши відомий вислів часів американської громадянської війни: «Жодних податків без представництва». Головна нинішня проблема італійців — це податки.
Новий податковий закон найбільше вдарив по кишені представників вільних професій і підприємців, починаючи від великих промисловців до дрібних торговців. Це сталось тому, що бюджет уряду Проді укладено на догоду профспілкам — основі електорату лівоцентристів. Місяць тому в Мілані вже відбулась мовчазна демонстрація протесту, коли вперше в 20-тисячній колоні банкіри йшли пліч-о-пліч з перукарями і кіоскерами.
Але й це ще не все: бюджетом передбачено стягнення щонайменше 30 мільярдів євро несплачених податків. Цим займатиметься ціла армія чиновників за допомогою недавно створеного казначейського реєстру, якого вже назвали «Великим Братом».
Усе це не подобається італійцям. Багатії з півночі країни кажуть, що не платитимуть за «нероб з Півдня». Дрібні підприємці обґрунтовано доводять, що в разі чесної сплати податків вони збанкрутують. Усе це збіглося з хвилею осінніх протестів студентів і науковців. Окрім цього, уряд з політичних причин не підтримав деяких інвестицій, запланованих кабінетом Берлусконі, побоюючись, що це може стати «пам'ятником» лідеру опозиції.
До того ж, почастішали суперечки у владній коаліції, й популярність Проді після лише шести місяців правління катастрофічно знизилась. Берлусконі на мітингу згадав, що багато тих, хто на виборах підтримав його суперника тепер гірко розчаровані. І на цей раз відомий спритник і демагог, як називають його, сказав правду. Згідно з останніми опитуваннями, Проді програє Берлусконі в рейтингу понад 10%, і якби вибори відбулись тепер, усе було б інакше.

Євген ПЕТРЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • НА ФІДЖІ ОГОЛОШЕНО НАДЗВИЧАЙНИЙ СТАН
  • ООН ЗАБОРОНИЛА ЯДЕРНІ ВИПРОБУВАННЯ
  • НЕЙМОВІРНІ ПРИГОДИ БРИТАНЦІВ У РОСІЇ
  • МАЙБУТНІЙ МІНІСТР ОБОРОНИ США НЕ ВІРИТЬ У ПЕРЕМОГУ В ІРАКУ
  • «ДУРІАН» ВИРУЄ ТЕПЕР У В'ЄТНАМІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».