Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПРЕЗИДЕНТ НЕ ПІДПИШЕ БЮДЖЕТ-2007, ЯКЩО...
Президент України Віктор Ющенко надіслав листа до Верховної Ради, в якому просить доопрацювати законопроект «Про Державний бюджет України на 2007 рік», урахувавши його пропозиції. Про це повідомили у прес-службі глави держави.

Президент відзначив конструктивну співпрацю з Кабінетом Міністрів, комітетом Верховної Ради з питань бюджету, оскільки у названому проекті закону, поданому на друге читання, було враховано суттєві зауваження глави держави.
Однак, зазначено у листі, під час доопрацювання проекту деякі принципові, надзвичайно важливі для широких верств населення позиції урядом не враховано. Зокрема, йдеться про прогнозоване в 2007 році різке зменшення темпів зростання реальних доходів громадян порівняно з 2005 і 2006 роками; належне фінансування Збройних сил України; недопущення «ручного» управління в процесі виконання бюджету, а також запобігання уникненню сплати податку на додану вартість при імпорті товарів в Україну.
Глава держави сказав про тривожні соціальні тенденції в проекті бюджету, зокрема щодо мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму. Ющенко наголосив, що про реальний приріст зарплат наступного року, «очевидно, не доводиться говорити». На переконання Президента, цей недолік потрібно буде врахувати після першого кварталу 2007 року. Він також констатував, що нині мінімальна пенсія приблизно на 20 гривень менша за прожитковий мінімум. «Це — значна цифра, якщо мати на увазі, що в Україні 12 мільйонів пенсіонерів»,— зазначив він. Наступного року ситуація, згідно з проектом бюджету, лише ускладниться.
Глава держави наголосив, що не підпише бюджет-2007, якщо там не буде враховано зазначених позицій стосовно прожиткового мінімуму та його повного забезпечення в розрахунках із пенсіонерами й іншими соціальними категоріями.

У ЧЕРНІВЦЯХ ТАРИФИ ОБГОВОРЮЮТЬ ГРОМАДОЮ
Пропозицію про зниження тарифів на тепло- і водопостачання висловили учасники громадських обговорень, у яких взяли участь виробники комунальних послуг, депутати міської ради, керівники органів самоорганізації громадян, житлових кооперативів, представники територіальних відділень Антимонопольного комітету та Державної інспекції з контролю за цінами, а також управління у справах захисту прав споживачів, громадсько-політичних організацій та профспілок.

Виконкому міськради рекомендовано звернутися до Національної комісії з регулювання електроенергетики з приводу встановлення єдиної ціни на природний газ для підприємств комунальної теплокомуненергетики і населення та розмежування повноважень для встановлення тарифів на виробництво й постачання теплової енергії. Нині городяни отримують газ по 339 гривень, МКП «Чернівцітеплокомуненерго» — по 686 за тисячу кубометрів. Вирішено також звернутися до Кабміну щодо зниження межі доходів для надання субсидій малозабезпеченим і перегляду положення про надання субсидій стосовно визначення рівня доходів громадян, які мають право на їхнє призначення. Учасники громадських обговорень виробили рекомендації комунальним службам для поліпшення послуг.
також у паперовій версії читайте:
  • КАНДИДАТ У МЕРИ СТАВ НА ЗАХИСТ «СВОЄЇ ПЕРЕМОГИ»
  • ДЗВОНИ ДЗВОНЯТЬ ЗА ЖЕРТВАМИ Й ГРІШНИКАМИ
  • ЧИ ДОПОМОЖУТЬ СУБСИДІЇ Й РЕСТРУКТУРИЗАЦІЯ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».